Feist berhenti jelajah Arcade Fire selepas vokalis kumpulan itu dituduh melakukan salah laku seksual

Penyanyi Feist mengumumkan Khamis dia akan meninggalkan jelajah Arcade Fire berikutan laporan hebat yang menuduh vokalis kumpulan itu melakukan salah laku seksual.

Leslie Feist, yang membuat persembahan dengan nama keluarga dan berasal dari Kanada, adalah artis jemputan dalam Jelajah “Kami” kumpulan rock indie Arcade Fire, yang bermula pada hari Selasa di Dublin.

Penyanyi kumpulan itu, Win Butler, dituduh oleh tiga wanita melakukan interaksi seksual yang tidak wajar dan melakukan serangan seksual terhadap orang yang tidak mempunyai jantina, menurut sebuah Laporan pitchfork diterbitkan 27 Ogos. NBC News tidak mengesahkan laporan itu secara bebas.

Dakwaan itu, yang dinafikan Butler, mendorong Feist keluar dari jelajah itu, sambil berkata, “Saya tidak boleh meneruskan.”

“Saya tidak sempurna dan saya akan mengemudi keputusan ini dengan tidak sempurna, tetapi apa yang saya pasti adalah cara terbaik untuk menjaga kumpulan dan krew saya dan keluarga saya ialah menjauhkan diri saya daripada lawatan ini, bukan perbualan ini,” katanya. didalam surat yang panjang lebar kepada peminatnya.

Artis itu berkata dia mengetahui dakwaan itu apabila laporan itu diterbitkan pada hujung minggu.

“Di sebuah pub di Dublin, selepas berlatih dengan kumpulan saya, saya membaca tajuk yang sama yang anda lakukan. Kami tidak mempunyai masa untuk bersiap sedia dengan apa yang akan datang apatah lagi berpeluang memutuskan untuk tidak terbang merentasi lautan ke dalam perut keadaan ini,” katanya.

Dia berkata ia “sangat sukar” untuknya sejak dakwaan terhadap Butler muncul.

“Untuk kekal dalam jelajah akan melambangkan saya sama ada mempertahankan atau mengabaikan bahaya yang disebabkan oleh Win Butler dan meninggalkannya akan membayangkan saya adalah hakim dan juri.”

Dia menegaskan, “Saya tidak pernah berada di sini untuk membela atau bersama Arcade Fire – saya berada di sini untuk berdiri di atas kaki saya sendiri di atas pentas.”

“Kita semua mempunyai kisah dalam spektrum yang terdiri daripada kelelakian toksik asas kepada kebencian terhadap perempuan yang meresap kepada benar-benar diserang secara fizikal, psikologi, emosi atau seksual,” sambung Feist.

Dia berkata persembahan terbarunya akhirnya mendorongnya untuk meninggalkan jelajah itu.

“Dua malam terakhir di atas pentas, lagu saya membuat keputusan ini untuk saya. Mendengar mereka melalui lensa ini adalah tidak sesuai dengan apa yang saya usahakan untuk menjelaskan sendiri sepanjang karier saya,” tulisnya. “Saya sentiasa menulis lagu untuk menamakan kesulitan saya sendiri, bercita-cita untuk diri saya yang terbaik dan menuntut tanggungjawab apabila saya perlu. Dan saya menuntut tanggungjawab saya sekarang dan pulang ke rumah.”

Bercakap mengenai penuduh, dia berkata, “Lebih daripada segala-galanya saya berharap kesembuhan kepada mereka yang terlibat.”

Win Butler of Arcade Fire membuat persembahan di Festival Muzik & Seni Coachella pada 15 April 2022, di Indio, Calif.Amy Harris / Invision / AP

Arcade Fire berkata dalam satu kenyataan kepada NBC News: “Kami sangat kesal melihat Leslie pulang, tetapi memahami sepenuhnya dan menghormati keputusannya.”

Arcade Fire ditubuhkan pada tahun 2001 dan memenangi Grammy untuk Album Terbaik pada tahun 2010.

Butler berkahwin dengan rakan kumpulan Régine Chassagne, dengan siapa mereka berkongsi seorang anak lelaki.

Laporan Pitchfork menggariskan akaun penuduh tentang interaksi mereka dengan Butler. Nama mereka tidak didedahkan.

Ketiga-tiga wanita itu berkata interaksi seksual mereka dengan Butler tidak sesuai kerana perbezaan umur mereka dengan penyanyi dan dinamik kuasa. Penuduh bebas jantina mendakwa Butler menyerang mereka dua kali pada 2015.

Butler, bagaimanapun, berkongsi akaun berbeza tentang interaksi dengan penuduh kepada Pitchfork. Menerusi jurucakap Risa Heller Communications, Butler menafikan dakwaan itu, berkata interaksi dengan keempat-empat penuduh adalah konsensual.

“Saya tidak pernah menyentuh seorang wanita di luar kehendaknya, dan apa-apa implikasi yang saya ada adalah palsu semata-mata. Saya menafikan sekeras-kerasnya sebarang cadangan bahawa saya memaksa diri saya terhadap seorang wanita atau menuntut bantuan seksual. Itu secara ringkas dan jelas, tidak pernah berlaku,” katanya . “Walaupun hubungan ini semuanya suka sama suka, saya sangat kesal kepada sesiapa yang saya sakiti dengan tingkah laku saya.”

Dia menjelaskan bahawa isterinya mengetahui hubungan itu, berkata: “Majoriti hubungan ini berumur pendek, dan isteri saya sedar – perkahwinan kami, pada masa lalu, lebih tidak konvensional daripada beberapa.”

Dia juga menyatakan bahawa pada usia 30-an dia mula minum dan mengalami kemurungan yang teruk.

Chassagne turut berkongsi kenyataan dengan berkata, “Saya tahu apa yang ada dalam hati (Butler), dan saya tahu dia tidak pernah, dan tidak akan pernah, menyentuh seorang wanita tanpa persetujuannya dan saya pasti dia tidak pernah melakukannya. Dia telah hilang arah dan dia telah menemui jalan kembali. Saya suka dia dan suka kehidupan yang kami cipta bersama.”We wish to give thanks to the author of this short article for this remarkable material

Feist berhenti jelajah Arcade Fire selepas vokalis kumpulan itu dituduh melakukan salah laku seksual


You can find our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/