Foo Fighters Main Konsert Penghormatan Emosi untuk Taylor Hawkins Bersama Paul McCartney, Travis Barker, Ahli Queen, Metallica, AC/DC, Ramai Lagi

Dua perkara nampaknya terjamin apabila orang hebat dan ahli dunia rock berkumpul di Stadium Wembley London untuk memberi penghormatan kepada Allahyarham Foo Fighters pemain drum, Taylor Hawkins:

Satu, ia akan menjadi emosi. Dan dua, akan ada gendang.

Konsert Tribute Taylor Hawkins yang pertama (yang kedua di Los Angeles akhir bulan ini) tidak mengambil masa yang lama untuk disampaikan pada kedua-dua kiraan.

https://www.youtube.com/watch?v=LOnjLuBBkhU

Pada jam 4.30 petang, Foo Fighters muncul dan, ketika Dave Grohl melangkah untuk berucap, orang ramai memberikan tepukan gemuruh kepadanya. Sambil menundukkan kepalanya, tepukan semakin kuat. Sambil memandang ke langit, laungan “Taylor! Taylor!” tercetus sehingga, akhirnya, dia mengumpulkan dirinya secukupnya untuk menjanjikan “malam sialan gergasi untuk orang sialan gergasi.”

Ia pasti bermula besar. Liam Gallagher menyombongkan diri dan – disokong oleh Foos, dengan Grohl menumbuk dram lebih kuat daripada mana-mana pemain dram Oasis pernah lakukan – menyampaikan versi paling berat dan paling mengancam bagi “Rock ‘n’ Roll Star” dan “Live Forever” yang pernah didengari.

Dalam ucapan pembukaan itu, Grohl menyatakan bahawa “tiada siapa yang boleh membuat anda tersenyum atau ketawa atau menari atau menyanyi seperti Taylor.” Walaupun sekarang dia sudah tiada, jelas Hawkins mengekalkan bakat itu, dengan barisan berkuda bintang keluar dari peranan biasa mereka untuk memberi penghormatan kepada pemain dram dan wiranya.

Untuk memberi tabik hormat kepada David Bowie yang dikasihi Hawkins, Nile Rodgers bekerjasama dengan Josh Homme dari Queens of the Stone Age (pada “Let’s Dance”) dan Gaz Coombes dari Supergrass (pada “Modern Love”). Dan projek sampingan Hawkins, Chevy Metal dan Coattail Riders, memanggil vokalis jemputan Ke$ha dan Justin Hawkins (tiada hubungan) dari The Darkness.

Grohl sendiri berada di mana-mana. Dia bermain bass ketika Justin Hawkins dan Wolfgang Van Halen merobek “Hot for Teacher” Van Halen. Dia bermain dram ketika anak perempuannya Violet menyanyikan beberapa nombor oleh penyanyi kegemaran Taylor, Jeff Buckley. Dan dia juga berada di belakang Homme dan Led Zeppelin John Paul Jones ketika Them Crooked Vultures menginjak-injak “Goodbye Yellow Brick Road” Elton John, selepas Elton sendiri muncul di skrin besar (bermaksud Homme ialah Bowie, Elton dan dirinya sendiri dalam satu malam. — sesi karaoke yang hebat).

“Saya harap anda memakai kasut yang selesa,” sindir Grohl ketika prosiding mencapai separuh jalan. “Kerana kami tidak hampir” untuk menamatkan. Tidak dapat dielakkan, dengan persembahan yang begitu panjang, terdapat kesunyian, terutamanya dengan sebahagian besar barisan lelaki berkulit putih yang membuat beberapa langkah melepasi kanun rock klasik.

Tetapi pada yang terbaik, rancangan ini boleh membuatkan hati anda melakukan satu perkara yang tidak pernah dilakukan oleh Taylor Hawkins: langkau. Oleh itu, apabila senja jatuh selepas set pantas oleh Supergrass dan Pretenders, tenaga meningkat.

Mula-mula, Lars Ulrich dari Metallica menyertai Foo Fighters dalam menyokong Brian Johnson dalam permainan melalui “Back in Black” AC/DC dan “Let There Be Rock” yang begitu menggembirakan malah Grohl menyatakan ia layak menamatkan persembahan.

Ada masa untuk Stewart Copeland dari Polis untuk memberikan kelas induk bermain dramnya sendiri pada “Every Little Thing She Does Is Magic” yang dibantu Foos sebelum Geddy Lee dan Alex Lifeson dari Rush bermain di atas pentas bersama-sama sekali lagi untuk memberi penghormatan kepada Hawkins dan “sendiri yang jatuh. abang,” Neil Peart (Grohl sendiri bermain dram, mencontohi bekas tempat tetamu Hawkins yang terkenal).

Memandangkan sejarah panjang mereka, persembahan Queen tidak begitu ketara, tetapi Brian May dan Roger Taylor juga jelas merasakan perasaan kehilangan mereka sendiri terhadap Freddie Mercury, yang mempunyai konsert penghormatannya sendiri di stadium ini lebih 30 tahun lalu. Luke Spiller dari Struts dan Justin Hawkins kedua-duanya cuba menyalurkan Freddie dalaman mereka, tetapi bintang Eurovision Sam Ryder adalah pakej kejutan, persembahan menyeluruhnya “Somebody to Love” menjadikan Wembley hampir sama gembiranya dengan beberapa pertunjukan Queen sebelumnya. kejayaan.

Tetapi untuk sekali gus, but Freddie mungkin bukan yang paling sukar untuk diisi. Kerana, walaupun hanya ada satu kumpulan untuk menutup prosiding malam ini, ini tidak akan menjadi persembahan Foo Fighters yang tipikal.

Ia bermula dengan “Masa Seperti Ini.” Sudah sarat dengan makna selepas ia menemui resonans baharu semasa wabak itu, tidak hairanlah suara Grohl memecah keanggunan, hampir intro cappella. Tetapi orang ramai melangkah masuk untuk membantunya dan, dari situ, Grohl dan semua orang meraikan katarsis dalam lagu-lagu mereka yang paling rancak.

Namun mengisi kasut Hawkins adalah terlalu banyak untuk sesiapa sahaja, jadi pemain dram dari Travis Barker (“Monkey Wrench”) kepada anak lelaki Roger Taylor, Rufus (“These Days”) kepada Nandi Bushell, gadis berusia 12 tahun yang terkenal mencabar Grohl kepada drum-off (“Belajar Terbang”), memenuhi tempat duduk di pelbagai tempat — dan yang paling mengagumkan, anak lelaki Taylor Shane Hawkins yang berusia 16 tahun membuat persembahan yang sangat berani pada “My Hero.”

“Jika anda tahu berapa banyak kit dram ada di sana…” senyum Grohl, sayu, pada satu ketika. “Anda perlu meraikan pemain drum, bukan?”

Memang — walaupun tetamu di hadapan juga cukup baik. Chrissie Hynde dan tidak lain adalah Tuan Paul mccartney menyertai kumpulan itu untuk persembahan langsung The Beatles “Oh! Sayang,” kemudian Macca tinggal untuk “Helter Skelter” yang kecoh.

“Kami merasakan semua cinta daripada anda untuk Taylor malam ini,” kata Grohl, sambil mengucapkan terima kasih kepada keluarga Hawkins pada penghujung malam. “Saya tak tahu nak cakap apa lagi.”

Nasib baik, dia tahu apa yang perlu dilakukan bermain. “Everlong” adalah cara yang meyakinkan untuk mengakhiri malam yang panjang, tetapi ia – dan orang ramai yang bernyanyi sepanjang yang dicetuskan – pastinya tidak pernah terdengar begitu pedih.

Ia sesuai untuk dibuang kerajaa rock — dan pada malam yang penuh emosi dan penuh dram, adalah baik untuk mengetahui bahawa rentaknya berterusan.

We would love to give thanks to the writer of this post for this remarkable web content

Foo Fighters Main Konsert Penghormatan Emosi untuk Taylor Hawkins Bersama Paul McCartney, Travis Barker, Ahli Queen, Metallica, AC/DC, Ramai Lagi


Discover our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/