Harry Akan ‘Diasingkan’ oleh Raja Charles ‘Kejam’: Sumber

Diraja ialah surat berita The Daily Beast untuk semua perkara diraja dan Keluarga Diraja. Langgan di sini untuk mendapatkannya dalam peti masuk anda setiap hari Ahad.

Putera Harry menghadapi kehidupan “buangan” kekal dengan Raja Charles merancang untuk mengikuti buku panduan yang disediakan oleh kerabat diraja ketika mereka mengatasi krisis yang dicetuskan oleh Edward VIII, raja yang turun takhta pada tahun 1936 dan diwajibkan untuk menjalani sisa hidupnya di luar UK, The Daily Beast faham.

Seorang rakan raja memberitahu The Daily Beast: “Kerajaan raja menangani krisis turun takhta dengan mengasingkan Edward yang bermaksud dia dan Wallis akhirnya kelihatan seperti individu yang tidak penting, sesat, tidak setia, dan juga khianat kepada hampir keseluruhan rakyat British. Ia adalah operasi yang hebat dalam perkhidmatan yang Ibu Permaisuri, khususnya, bekerja tanpa jemu.

“Perkara yang sama sudah berlaku dengan Harry dan Meghandan hanya akan meningkat dalam beberapa tahun akan datang di bawah pemerintahan Raja Charles. Dan sudah tentu anak kedua yang sesat jauh lebih kecil daripada ancaman eksistensi kepada struktur monarki daripada seorang raja yang sesat.”

Satu lagi sumber, bekas kakitangan Istana Buckingham, memberitahu The Daily Beast bahawa kenyataan kenaikan pangkat Raja Charles, di mana dia menggalakkan anaknya dan Meghan untuk “terus membina kehidupan mereka di luar negara” adalah mesej yang tidak terselindung kepada mereka untuk tidak mengganggu pemerintahannya dengan membuat kerap pergi ke UK

“Harry dan Meghan akan mendapat jemputan ke pertabalan tetapi mereka akan duduk dengan kukuh di tempat duduk murah bersama Beatrice dan Eugenie, ketika mereka berada di pengebumian. Itu sahaja. Charles akan kejam apabila melindungi Mahkota, dan itu bermakna menjaga Harry dan Meghan sejauh mungkin dari pusat graviti,” kata bekas kakitangan itu kepada The Daily Beast.

Berita itu mengikuti wahyu, dilaporkan oleh matahari Khamis malam, bahawa Harry menolak tawaran makan malam Charles pada malam dia berada di Balmoral berikutan kematian Ratu Elizabeth, selepas Charles melarang Meghan daripada menyertai Harry di Balmoral.

Daripada menyertai Charles, Camilla, dan William untuk makan malam di rumah Charles di estet Balmoral, Birkhall, Harry tinggal bersama Putera Andrew, Putera Edward dan isteri Sophie di Istana Balmoral itu sendiri.

Seorang sumber berkata: “Harry sangat sibuk cuba membawa Meghan ke Balmoral dan mendayung bersama keluarganya sehingga dia terlepas penerbangan. Charles mempunyai jemputan terbuka untuk Harry untuk makan bersamanya apabila dia berada di negara ini. Tetapi Harry sangat marah sehingga dia enggan makan bersama ayah dan abangnya. Ia adalah penghinaan besar-besaran. Dan dia keluar dari Balmoral pada peluang paling awal untuk menaiki penerbangan komersial pertama pulang ke London.”

Walaupun pasangan itu sendiri yang membuat keputusan untuk pergi dan tinggal di Amerika, mereka telah melihat peranan rentas benua untuk diri mereka sendiri. Seperti yang mereka katakan, dalam pengumuman perlepasan pertama mereka“Kami kini merancang untuk mengimbangi masa kami antara United Kingdom dan Amerika Utara.”

Mereka sama-sama terbuka tentang keinginan mereka untuk terus “mewakili” monarki sambil dapat memperoleh wang mereka sendiri.

Putera Harry, Meghan Markle, Putera William dan Kate Middleton berjalan di belakang keranda ketika mereka tiba di Istana Westminster selepas perarakan ke negeri Ratu Elizabeth II pada 14 September 2022, di London.

Nariman El-Mofty-WPA Pool/Getty

Rancangan ini telah ditolak oleh permaisuri pada apa yang dipanggil Sidang Kemuncak Sandringham, di mana pasangan itu diberitahu mereka tidak boleh memainkan peranan dalam kehidupan awam sebagai kerabat diraja sambilan.

Kenyataan istana pada masa itu mengatakan bahawa permaisuri telah memberitahu pasangan itu “bahawa dengan meninggalkan pekerjaan Keluarga Diraja adalah tidak mungkin untuk meneruskan tanggungjawab dan tugas yang datang dengan kehidupan perkhidmatan awam.”

Sebagai tindak balas, Harry dan Meghan pada dasarnya berkata, “Oh ya, kita boleh,” mengeluarkan kenyataan yang berbunyi: “Kita semua boleh menjalani kehidupan perkhidmatan. Perkhidmatan adalah universal.”

Walaupun permaisuri tidak memerintahkan mereka untuk tinggal di luar negara, sejauh yang diketahui, penutupan perjalanan yang disebabkan oleh wabak, yang melanda dunia hanya beberapa minggu selepas mereka meninggalkan keluarga diraja, dan kelahiran bayi Lilibet, pada dasarnya meletakkan persoalan. daripada mereka berulang-alik ke UK selama dua tahun.

Sedikit terkejut itu Vanity Fair Katie Nicholl, dalam buku baharunya The New Royals, mengatakan bahawa William dan Kate berasa “lega” apabila Harry dan Meghan mengumumkan keputusan mereka untuk berpindah ke AS, kerana mereka merasakan bahawa “drama itu telah hilang.”

Walau bagaimanapun, idea yang diandaikan secara meluas bahawa mereka telah melepaskan idea untuk mempunyai peranan penting dalam kehidupan awam British adalah tidak tepat. Sememangnya, Harry telah menyatakan dengan jelas dalam tindakan undang-undang yang dibawanya terhadap kerajaan British, meminta perlindungan polis automatik apabila berada di UK, bahawa dia masih melihat UK sebagai rumahnya dan mahu beroperasi di sini.

Dalam penyerahan dibuat pada bulan Januari tahun ini, pasukan undang-undang Harry berkata: “UK akan sentiasa menjadi rumah Putera Harry dan negara yang dia mahu isteri dan anak-anaknya selamat. Dengan kekurangan perlindungan polis, terlalu besar risiko peribadi.”

Pada perbicaraan mahkamah Februari, Peguam Harry berkata: “Tidak perlu dikatakan bahawa dia mahu kembali untuk berjumpa keluarga dan rakan-rakan dan untuk terus menyokong badan amal yang begitu dekat di hatinya.”

Idea Harry muncul kembali setiap beberapa minggu untuk membuat penampilan awam berkemungkinan memberi Charles kedinginan.

Oleh itu, walaupun keputusan tentang keselamatan Harry, secara tegasnya, adalah perkara untuk mahkamah, mungkin selamat untuk menolak pertubuhan itu menarik sebarang rentetan untuk mendapatkan Harry apa yang dia mahukan.

Penasihat Charles akan mengingati fakta bahawa apabila Harry dan Meghan turun ke UK pada awal bulan ini, setelah mengumumkan apa yang sepatutnya menjadi perjalanan angin puyuh empat hari yang menyokong badan amal “dekat di hati mereka” (frasa itu sekali lagi ) ia menguasai sepenuhnya suapan berita diraja selama beberapa hari.

Perjalanan itu menjadi topik kerengsaan sengit di istanadengan orang dalam yang jengkel melihat pasangan itu melangsungkan pertunangan yang kelihatan tidak dapat dibezakan daripada bekas tugas diraja mereka.

Kemudian, sudah tentu, permaisuri meninggal dunia, bermakna lawatan empat hari itu menjadi epik dua minggu lebih-pasangan itu akhirnya terbang pulang ke anak-anak mereka pada hari Selasa, 20 September, Muka surat Enam dilaporkan, setelah tiba, difikirkan, pada hari Ahad, 4 Sept.

Harry Akan Diasingkan oleh Raja Charles Kejam Sumber

Kate Middleton, Putera Harry, Putera William dan Meghan Markle dalam perjalanan panjang di Istana Windsor tiba untuk melihat bunga dan penghormatan kepada permaisuri pada 10 September 2022, di Windsor, England.

Chris Jackson/Getty

Satu tafsiran munasabah mengenai layanan Harry pada hari-hari selepas kematian permaisuri dan pada pengebumiannya adalah bahawa ia adalah sebahagian daripada strategi untuk menghilangkan kepentingan Harry, untuk membingkainya semula di mata umum daripada menjadi, “Putera Harry, keenam dalam barisan takhta” kepada “Putera Harry, diraja bawah umur, tidak bekerja yang tinggal di luar negara.”

Jika Harry dan Meghan berusaha untuk mengaburkan garis, melalui komitmen amal, antara identiti mereka sekarang sebagai warganegara persendirian dan bekas identiti mereka sebagai kerabat diraja, dua minggu lepas menawarkan istana peluang yang belum pernah berlaku sebelum ini untuk menjadikan mereka lega.

Ilustrasi yang paling jelas mengenai perkara ini adalah dalam susunan tempat duduk di pengebumian permaisuri yang, dengan memalukan, menafikan Harry kerusi barisan hadapan memihak kepada sepupunya Peter dan Zara Philips. Sumber istana menegaskan bahawa tempat duduk diputuskan semata-mata mengikut urutan umur dan terdapat “tiada snub” terbabit.

Ekspresi Harry dan keengganannya untuk menyanyikan “God Save the King” mencadangkan bahawa dia melihat perkara yang sebaliknya, memahami dengan baik bahawa untuk anak kedua raja yang menjadi barisan kedua memihak kepada sepupunya berdasarkan usianya adalah, jika tidak merendah-rendahkan, sudah tentu penentukuran semula secara besar-besaran terhadap perintah diraja, yang secara tradisinya telah memberikan keistimewaan berdasarkan urutan keutamaan.

Ini hanyalah satu peringatan terakhir tentang status baru Harry yang rendah dan orang luar. Nada itu ditetapkan pada hari kematian ratu apabila tiada tempat duduk ditemui untuk Harry dalam jet tentera yang membawa William, Andrew, dan Edward ke ranjang kematian ratu di Scotland, dengan Harry sebaliknya terpaksa menaiki pesawat prop yang disewa persendirian dari lapangan terbang awam, Luton, lebih sejam dari London, dan diberitahu tentang kematian neneknya hanya lima minit sebelum ini seluruh dunia telah dimaklumkan.

Selepas sama ada tidak dijemput makan bersama Charlesatau—sebagai matahari melaporkan—menolak, Harry meninggalkan Balmoral awal untuk terbang pulang ke rumah dengan perkhidmatan BA berjadual. Dia kemudiannya diperintahkan untuk tidak memakai pakaian seragam untuk mana-mana acara istiadat sebelum Charles menyerlahkan hakikat bahawa ia adalah benar-benar dalam hadiahnya untuk membenarkan dia memakai pakaian seragam, sekiranya dia begitu berfikiran, dengan mengarahkan Harry memakai pakaian seragam semasa berjaga-jaganya. permaisuri.

“Terdapat kegelisahan yang tulen tentang kesan memoirnya—kini dianggap tertunda berikutan kematian permaisuri, tetapi itu belum disahkan—boleh berlaku kepada raja.”

Sebelum kematian permaisuri, perasaan marah telah dicetuskan oleh temu bual mesra Meghan dengannya Potongan di mana dia secara tersirat mengancam untuk melepaskan lebih banyak rahsia tentang masanya dalam keluarga diraja.

Walau bagaimanapun, terdapat persepsi di istana bahawa serangan Meghan terhadap monarki boleh diketepikan dan ia gagal untuk ditembusi. Penonton British yang paling penting nampaknya sebahagian besarnya memutuskan bahawa dia tidak boleh dipercayai, terutamanya disebabkan fakta bahawa dia telah membuat beberapa tuntutan aneh dalam temu bual, seperti komennya yang tidak dapat dijelaskan membandingkan perkahwinannya dengan pembebasan Nelson Mandelayang media British kemudiannya telah melompat ke atas, dan membuat persembahan besar forensik menarik selain.

Harry mewakili tahap ancaman yang sama sekali berbeza. Terdapat kegelisahan yang tulen tentang kesan memoirnya—kini dianggap tertunda berikutan kematian permaisuri, tetapi itu belum disahkan—boleh berlaku kepada raja jika dia memutuskan untuk melancarkan serangan serius ke atas Charles, yang ditakuti ramai orang dalam. dia akan.

Satu penjelasan untuk mesej tanpa henti sejak dua minggu lalu bahawa Harry kini berada di luar kelab diraja, dan begitu juga keturunannyaboleh jadi ia adalah untuk menjejaskan status Harry sebagai orang dalam muktamad sebelum buku itu keluar.

Pejabat Raja Charles enggan mengulas mengenai dakwaan yang dibuat dalam bahagian ini ketika dihubungi oleh The Daily Beast.

Walaupun tidak ada sebab untuk meragui, pada tahap peribadi, talian tidak rasmi dari istana bahawa Charles menyayangi Harry dan tidak mengharapkan apa-apa selain untuk berdamai dengan anaknya, peribadi kini akan menjadi tempat kedua yang jauh daripada keutamaan Charles; memelihara Mahkota.

Harry dan Meghan adalah gangguan besar yang tidak diperlukan oleh keluarga diraja. Charles mahu mereka hilang dari pandangan dan hilang akal. Jadi dia mungkin berasa jauh lebih selesa jika Harry dan Meghan selamat di seberang dunia—selama-lamanya, amin.We would like to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Harry Akan ‘Diasingkan’ oleh Raja Charles ‘Kejam’: Sumber


You can view our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/