‘House of the Dragon’ Shake-Up: Pelakon Bersama Miguel Sapochnik Meninggalkan Siri Hit (Eksklusif)

Terdapat goncangan besar di dalam Rumah Naga: The HBO Pelakon bersama drama fantasi dan pengarah Miguel Sapochnik akan berundur daripada siri hit yang baru dilancarkan itu.

Sumber mengatakan Sapochnik akan keluar dari pertunjukan itu setelah mencurahkan usaha selama tiga tahun yang melelahkan Game of Thrones prekuel. Naga pencipta bersama Ryan Condal akan kini berkhidmat sebagai pelancar pertunjukan tunggal dan terus bekerjasama rapat dengan pencipta bersama George RR Martin. Sapochnik juga telah memeterai perjanjian pandangan pertama dengan HBO untuk membangunkan projek baharu dan akan kekal sebagai penerbit eksekutif untuk tempoh siri ini.

Pengeluaran telah mengupah seorang lagi yang terkenal takhta veteran, Alan Taylor, untuk berkhidmat sebagai pengarah dan penerbit eksekutif dan pengarah berbilang episod dalam musim kedua.

“Bekerja dalam takhta alam semesta selama beberapa tahun kebelakangan ini merupakan satu penghormatan dan keistimewaan, terutamanya menghabiskan dua yang terakhir dengan pelakon dan krew yang menakjubkan Rumah Naga,” kata Sapochnik dalam satu kenyataan. “Saya sangat berbangga dengan apa yang kami capai dengan musim 1 dan sangat gembira dengan reaksi bersemangat penonton kami. Sungguh sukar untuk membuat keputusan untuk meneruskan, tetapi saya tahu bahawa ia adalah pilihan yang tepat untuk saya, secara peribadi dan profesional. Walaupun saya berbuat demikian, saya sangat terhibur apabila mengetahui bahawa Alan akan menyertai siri ini. Dia seorang yang saya kenal dan hormati sejak sekian lama, dan saya percaya siri berharga ini tidak boleh berada di tangan yang lebih selamat. Saya sangat gembira untuk kekal sebagai sebahagian daripada HBO dan Rumah Naga keluarga dan, sudah tentu, saya mendoakan Ryan dan pasukannya berjaya dan yang terbaik dengan musim 2 dan seterusnya.”

Kata Taylor: “Adalah satu keseronokan dan penghormatan untuk kembali ke HBO, melibatkan diri dalam dunia Targaryens, saya berharap dapat bekerjasama rapat dengan Ryan sebagai Rumah Naga berkembang menjadi musim kedua. Ryan, Miguel dan George telah melancarkan cerita yang luar biasa, dalam dunia yang kaya dan menarik. Kembali ke Westeros akan menjadi satu usaha yang besar dan saya menantikan cabaran itu.”

Tambah HBO: “Miguel Sapochnik telah melakukan kerja yang menakjubkan pada musim pertama Rumah Naga, mewujudkan rupa dan rasa yang istimewa. Siri ini tidak mungkin bersatu seperti yang dilakukan tanpa dia. Walaupun kami ingin Miguel meneruskan peranan yang sama, kami sangat teruja untuk mengadakan kerjasama berterusan beliau dalam kapasiti kreatif baharu ini. Melihat ke hadapan, kami telah menjalinkan hubungan selama beberapa dekad dengan Alan Taylor, dan kami gembira dia menyertai Ryan dan merehatkan pasukan berbakat itu.”

Langkah itu datang pada tumit Naga tayangan perdana siri — diarahkan oleh Sapochnik — menyampaikan 25 juta penonton pada minggu pertama sejak tayangannya dan membantu menjaringkan Game of Thrones prakuel pembaharuan musim kedua yang pantas. Kemudian episod kedua Ahad membuat langkah yang jarang berlaku mendapat lebih banyak penonton bukannya merosot. Sapochnik juga mengarahkan dua jam lagi (episod enam dan tujuh) dalam musim sulung.

Taylor membina reputasinya dan memenangi Emmy untuk kerjanya di HBO Sopranosdan juga pada Lelaki Gila dan Rom. hidup takhta, dia memainkan peranan penting dalam membantu membentuk gaya pengarahan rancangan itu, menerajui dua episod akhir yang penting dan bergaya bagi musim sulung rancangan itu (yang termasuk kematian Ned Stark dan kelahiran naga Daenerys). Taylor akhirnya mengarahkan seramai tujuh orang takhta episod, termasuk “The North Remembers,” “The Night Lands” dan “Beyond the Wall.” Showrunners David Benioff dan Dan Weiss pernah menggambarkan gayanya sebagai “sinematik dan tepat.”

Taylor juga baru-baru ini menerajui Sopranos filem prekuel, Ramai Orang Suci Newarkdan seterusnya mempunyai juruterbang untuk AMC Temu bual dengan Vampire siri.

Sapochnik memulakan kerjayanya sebagai artis papan cerita pada tahun 1996 Trainspotting dan dia mengarahkan filem 2010 Repo Lelaki dan episod Fox’s Pinggiran dan rumah. Tetapi ia dihidupkan takhta bahawa kerjaya Sapochnik menjadi stratosfera selepas pengarah Inggeris menerajui episod seperti “Hardhome,” “Battle of the Bastards” dan “The Winds of Winter.” Selepas takhtadia mengarahkan filem Tom Hanks Finchyang dikeluarkan pada Apple TV+.

Sapochnik bekerja selama berbulan-bulan membantu membangun Naga bersama rakannya Condal. Tetapi Sapochnik sangat keberatan untuk secara rasmi menyertai rancangan itu, pendirian yang mungkin membayangkan pemergiannya sekarang. “Miguel berkata, “Saya tidak pernah melakukannya takhta sekali lagi,” Condal teringat.

“Saya melalui banyak goyah,” Sapochnik mengakui. “Ryan dan saya mempunyai hubungan yang lama dan kami bekerjasama dengan baik dan kami sangat menyukai satu sama lain — itu adalah separuh daripada pertempuran. Apabila kami semakin mendalami perbincangan, saya menyedari bahawa saya terpaksa membuang masa atau keluar dari periuk.”

Sapochnik akhirnya memutuskan untuk menaiki kapal apabila dia menghadiri — dalam semua perkara — a Game of Thrones Alami konsert di Los Angeles bersama penulis dan rakan-rakan takhta veteran Bryan Cogman. “Terdapat 17,000 orang menjadi gila untuk rancangan ini dan saya tidak menyedari betapa orang ramai masih bersemangat mengenainya,” kata Saophnchik. “[My wife] berpaling kepada saya dan berkata, ‘Kami bodoh. Bagaimana kita tidak boleh melakukan ini?’”

The Naga pasukan pada masa ini memberi tumpuan untuk menamatkan syot VFX untuk musim pertama dan menulis skrip untuk musim kedua, yang belum mempunyai tarikh permulaan penggambaran yang diumumkan. Memandangkan musim pertama mengambil masa 10 bulan untuk penggambaran dan sembilan bulan lagi kerja VFX, siri ini berkemungkinan besar akan kembali pada 2024.

Taylor diwakili oleh UTA dan Circle of Confusion.

We would love to say thanks to the author of this article for this outstanding material

‘House of the Dragon’ Shake-Up: Pelakon Bersama Miguel Sapochnik Meninggalkan Siri Hit (Eksklusif)


Check out our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/