Inilah yang sebenarnya berlaku selepas Will Smith menampar Chris Rock di Oscar

Apabila pertunjukan itu dibuka untuk komersial, kira-kira 10 minit selepas The Slap, Ketua Pegawai Eksekutif akademi Dawn Hudson dan Presiden David Rubin segera melompat dari tempat duduk mereka di khalayak dan menuju ke belakang pentas. Selepas pertama kali memastikan bahawa Rock OK, mereka menemui publisiti lama Smith, Meredith O’Sullivan. Seorang peguam akademi menyertai mereka di sebuah bilik peribadi.

Berang dengan pelanggaran kesopanan Smith yang menakjubkan dan bimbang ia akan membayangi keseluruhan persembahan, sumber industri berkata pemimpin akademi memberitahu O’Sullivan bahawa mereka mahu pelakon itu meninggalkan Teater Dolby secepat mungkin. Mesej itu, mereka fikir, tidak berbelah bahagi. Dan telah dipersetujui bersama bahawa O’Sullivan akan menyampaikan permintaan itu kepada Smith semasa rehat komersial seterusnya.

“Ini bukanlah keputusan yang paling mudah,” kata sumber itu. “Anda tahu Hollywood. … Semua orang suka cuba melepasi baton dan melepasi wang. Tetapi ini adalah keputusan yang agak cepat mengenai sesuatu yang sukar. Dan sudah jelas: ‘Will perlu pergi.’”

Tetapi orang lain yang biasa dengan perbualan mengingati soalan itu lebih lembut dan samar-samar: “Kami rasa kami mahu Will pergi. Bolehkah anda mengetahui apa yang Will fikirkan?” Kedengarannya seperti akademi sedang menguji keadaan, dan bukannya tanpa rasa gentar, memandangkan status penama senarai A Smith.

Sementara itu di teater, Combs telah membuat perjalanan untuk memeriksa Smith semasa rehat komersial awal. Tyler Perry dan Denzel Washington, mentor lama kepada Smith, mengetepikan pelakon itu, cuba menenangkannya. “Dia tidak waras,” kata sumber. “Mereka cuba meredakan keadaan.” Seperti yang Washington kemudiannya memberitahu Bishop TD Jakes, lelaki itu solat bersama-sama.

Denzel Washington dan Tyler Perry, betul, menghiburkan Will Smith di Oscar.

(Myung J. Chun / Los Angeles Times)

Seorang lelaki yang memakai jaket meletakkan tangannya di bahu lelaki lain.

Bradley Cooper menghiburkan Will Smith semasa Anugerah Akademi ke-94.

(Myung J. Chun / Los Angeles Times)

Washington membawa Smith kembali ke tempat duduknya dan Bradley Cooper mengambil alih, memeluk Smith dan bercakap dengannya selama 40 saat. Smith mengesat air matanya, duduk dan memegang tangan isterinya.

Selepas enam setengah minit dalam segmen memoriam, siaran itu dijeda sekali lagi untuk rehat komersial kedua dan O’Sullivan yang kelihatan terguncang berjalan ke meja Smith untuk menyampaikan permintaan akademi.

“Akademi fikir mereka mahu anda pergi,” katanya, berdiri di sebelah Smith. “Apa yang awak rasa?”

Smith mahu tinggal. Dia masih tidak percaya dengan apa yang telah dia lakukan. Dan, diberkati dengan keyakinan diri atau dikutuk dengan khayalan diri, dia fikir dia boleh memperbaikinya.

“Saya ingin memohon maaf,” katanya, menurut sumber, memikirkan kemungkinan dia akan kembali ke atas pentas, membuat ucapan penerimaan. “Saya rasa saya boleh buat betul.”

Hudson atau Rubin tidak bercakap secara langsung dengan Smith. Kemudian, ada yang meneka keputusan akademi untuk mewakilkan O’Sullivan sebagai utusan.

“Mereka sepatutnya hanya memintanya untuk datang ke belakang pentas,” kata satu sumber. “Anda akan mengelak adegan besar. Katakan sahaja, ‘Encik. Smith, kami ingin bercakap dengan anda secara peribadi.’”

Beberapa orang yang memakai pakaian formal duduk di khalayak.

Will Smith dan Jada Pinkett Smith dalam penonton semasa Anugerah Akademi ke-94.

(Robert Gauthier / Los Angeles Times)

Walaupun pemimpin akademi telah mengakui bahawa mereka boleh mengendalikan situasi secara berbeza, ada yang biasa dengan cabaran menghasilkan persembahan anugerah secara langsung mempertahankan tindakan organisasi dalam krisis yang tidak menentu dan sebelum ini tidak dapat dibayangkan yang tidak ada buku panduan.

“Saya tahu daripada menghasilkan persembahan itu masa berlalu begitu cepat,” kata seorang sumber dalam akademi. “Lima belas atau 20 minit boleh terasa seperti satu minit apabila anda kembali ke sana, dan rehat komersial itu — yang merupakan satu-satunya masa anda perlu berurusan dengan sesiapa sahaja dalam penonton dengan betul — berlalu dengan sangat pantas. Saya hanya boleh bayangkan betapa mencabarnya kerana, selain mempunyai reaksi profesional mereka sendiri, setiap orang mempunyai reaksi manusia mereka sendiri. Pada masa ini, ini adalah sekumpulan manusia yang juga mengalami kejutan dan trauma mereka sendiri.”

Kata seorang lagi bekas penerbit Oscar yang hadir pada malam itu, “Saya pasti orang yang membuat keputusan itu benar-benar cuba menimbang dengan cepat pilihan dengan cara terbaik yang mereka boleh — dan sementara itu, ia adalah ‘tick, tick, tick, tick’ sepanjang masa. Tetapi semua orang suka mengadu tentang akademi, dan semua orang bangun pagi Isnin dengan pandangan yang murni tentang bagaimana mereka akan menangani perkara ini secara berbeza.”

We would like to say thanks to the writer of this post for this outstanding material

Inilah yang sebenarnya berlaku selepas Will Smith menampar Chris Rock di Oscar


Visit our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/