Itu sahaja?! Pengarah Atlanta Membincangkan Perlawanan Akhir Siri Yang Tidak Pernah Diinginkan Dan Lagi…Dirasai Sepenuhnya Pada Jenama

Foto: Paras Griffin (Getty Images)

Ketika tirai ditutup pada musim terakhir rancangan yang mendapat pengiktirafan dan kontroversi yang sama Atlanta, kami mengucapkan selamat tinggal kepada watak yang kami kenali dan sukai, serta cerita (atau kekurangan naratif sepenuhnya) yang mereka tinggalkan. Semasa perbualan baru-baru ini dengan Vanity Fair, pengarah Hiro Murai membincangkan penamat rancangan itu, dan sama ada kita akan pernah mendengar Paper Boi meludah satu lagi bar atau tidak. Kami perlu memberi amaran kepada anda, artikel ini memang mengandungi spoilerjadi jika anda belum melihat akhir musim, putar blok pada siaran ini sedikit kemudian.

Rancangan yang dibintangi oleh pencipta dan penerbit eksekutif Donald Glover (Earn), Brian Tyree Henry (Alfred aka Paper Boi), Zazie Beetz (Van teman wanita Earn), dan Lakeith Stanfield (Darius), memberi kami empat musim kreativiti tidak masuk akal, ulasan sosial, dan jalan cerita sedalam-dalamnya dalam budaya selatan Hitam. Dan walaupun kadangkala rancangan itu benar-benar bertolak dari garis plot yang memfokuskan pada watak-watak ini, (kerana banyak episod tidak memaparkan pelakon utamanya), Atlanta finale menyatukan mereka berempat sekali lagi, keputusan bahawa Hiro Murai pada mulanya bukan sebahagian daripada rancangan itu.

Baca lagi

Perlawanan akhir pada asalnya bukan perlawanan akhir, kerana dalam beberapa cara ia seperti biasa Atlanta episod,” kata Murai kepada Vanity Fair. “Dan salah seorang penulis berkata, ‘Ini mesti menjadi episod terakhir kerana ia kelihatan seperti dibuang begitu sahaja—emosi dan pedih tetapi juga tidak masuk akal sebagai episod terakhir rancangan empat musim ini.’ Jadi tidak pernah ada rancangan untuk episod akhir, kami hanya tersandung padanya dan menyedari bahawa kami sudah mempunyai satu.”

Jadi ya, jika anda menjangkakan perlawanan akhir akan mengikat busur kecil yang cantik pada Atlanta pakej, anda mungkin mendapati diri anda sedikit kempis. Dalam episod itu, Darius melawat spa kekurangan deria di bandar dan terus keluar dari perairan sambil tercungap-cungap seolah-olah dia tersedar secara tiba-tiba daripada mimpi, atau hampir tidak melarikan diri dari kematian–sukar untuk seseorang memberitahu. Dan menurut Murai, itulah keseluruhannya.

“Pertunjukan kami sentiasa agak terobsesi dengan kebimbangan eksistensial, anda tahu?” pengarah meneruskan. “Jadi, walaupun konsep itu tidak masuk akal, ia juga mengenai: Adakah mana-mana ini bermakna apa-apa dalam jangka masa panjang? Adakah semuanya fana, seperti mimpi, atau adakah ini sesuatu yang boleh kita hargai dan mempunyai makna dalam hidup kita? Saya fikir itu sentiasa menjadi keseimbangan persembahan—untuk melakukan sesuatu yang bodoh dan mungkin separuh bermakna pada masa yang sama.”

Walaupun penonton mungkin gembira melihat keempat-empat watak bersama-sama dalam babak terakhir, tidak semestinya ada pengakhiran yang menyentuh hati dengan cara itu, katakan The Fresh Prince of Bel-Air yang dibalut dengan Will ditinggalkan di LA sementara ahli keluarga yang lain bersedia. untuk berpindah keluar negeri. Sebaliknya, pelakon duduk di sekeliling meja kopi di ruang tamu sambil makan Popeyes selepas Earn, Van, dan Paper Boi meninggalkan tempat sushi milik Black yang baharu tidak berpuas hati. Mereka bertiga akhirnya bangun dari meja untuk merokok kerana Darius ditinggalkan sendirian memerhatikan Hakim Judy.

“…Kami tidak semestinya memberi anda pengakhiran yang memuaskan secara emosi,” kata Murai. “Tetapi dalam perjalanan ke musim keempat, Donald dan saya datang ke tempat di mana-kami membesar dengan cara. Kami menyedari bahawa kami mengambil berat tentang orang ini dan kami mahu melihat mereka berakhir di tempat yang dirasakan memuaskan.

Apabila ditanya tentang kemungkinan ada perlawanan akhir muktamad musim, atau sekali sahaja, Murai menjawab:

“Kami sering bergurau bahawa kami akan kembali apabila kami semua berusia 70 tahun. Ia akan dipanggil Atlanta: Dendam Lottie. Jika ada cerita yang bagus untuk diceritakan, saya rasa kita semua terbuka kepada idea untuk membuka semula pintu. Tetapi rasanya betul untuk memiliki ini [finale] sebagai tanda baca.”

Lagi daripada The Root

Mendaftar untuk Surat Berita The Root. Untuk berita terkini, Facebook, Twitter dan Instagram.

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.We would like to thank the writer of this post for this incredible web content

Itu sahaja?! Pengarah Atlanta Membincangkan Perlawanan Akhir Siri Yang Tidak Pernah Diinginkan Dan Lagi…Dirasai Sepenuhnya Pada Jenama


We have our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/