James Cameron Bercakap Keluaran Semula ‘Avatar’ dan “Kebangkitan Semula” Pengalaman Menonton Wayang

James Cameron baru-baru ini menonton semula yang dimaster semula sepenuhnya Avatar bersama anak-anaknya, dan ia membuatkan dia teruja untuk tayangan semula filem yang akan datang di pawagam.

Anak-anaknya, seperti ramai orang sejak itu Avatar pertama kali dikeluarkan pada tahun 2009, menonton filem itu pada penstriman atau pada Blu-ray, bukannya pada skrin besar. Apabila mereka menontonnya di teater bersama bapa mereka, mereka lebih memahami kehebatannya, yang menurut Cameron dia harapkan akan berlaku kepada semua orang yang menontonnya semasa teater itu. dikeluarkan semula pada 23 Sept.

“Peminat filem muda tidak pernah berpeluang menontonnya di panggung wayang,” kata Cameron dalam sebuah temu bual dengan The New York Times. “Walaupun mereka fikir mereka mungkin pernah menonton filem itu, mereka benar-benar tidak melihatnya. Dan saya sangat terkejut, bukan sahaja pada sejauh mana ia bertahan tetapi betapa cantiknya ia dalam keadaan yang dimaster semula.”

Walaupun tertunggu-tunggu AvatarKeluaran semula, Cameron mengakui bahawa menonton wayang adalah berbeza hari ini berbanding ketika filem pemecah rekod itu pada asalnya keluar, dengan ramai orang bergantung pada penstriman dan akses rumah untuk kandungan mereka.

“Kami telah mendapat giliran dunia ke arah akses mudah di rumah, dan itu perlu melakukan banyak perkara dengan peningkatan penstriman secara umum, dan wabak, di mana kami benar-benar terpaksa mempertaruhkan nyawa kami untuk pergi ke panggung wayang. ,” katanya kepada penerbitan itu.

Walau bagaimanapun, di sisi baiknya, pembuat filem itu menunjukkan “kebangkitan semula pengalaman teater,” walaupun ia masih turun kira-kira 20 peratus daripada tahap prapandemik.

“Orang ramai mengidamkannya,” kata Cameron. “Ia perlahan-lahan membina semula. Sebahagiannya adalah kerana kekurangan tajuk teratas yang orang ingin lihat dalam teater. Tetapi Avatar adalah kanak-kanak poster untuk itu. Ini adalah jenis filem yang anda perlu tonton di teater.”

Avatar mengikuti Sully Sam Worthington ketika dia jatuh cinta dengan Neytiri arahan Zoe Saldaña dan usaha bersama mereka untuk menyelamatkan Pandora. Sepanjang filem dengan kutipan tertinggi sepanjang masa, terdapat mesej yang menonjol tentang menjaga alam sekitar dan sumber yang disediakannya — mesej yang pembikin filem sehingga hari ini masih cuba sampaikan dengan projek seperti Jangan Pandang Atas.

Walaupun Cameron tahu orang ramai perlu mengubah gaya hidup mereka untuk terus memulihara alam sekitar, dia menjelaskan dia tidak berasa bersalah bahawa “filemnya tidak menyelamatkan dunia.”

“Saya sememangnya bukan satu-satunya suara ketika itu, dan sudah tentu saya bukan satu-satunya suara sekarang, memberitahu orang ramai bahawa mereka perlu berubah,” katanya. “Meminta orang ramai mengubah corak tingkah laku mereka secara asas, ia seperti meminta mereka menukar agama mereka.”

Orang ramai tidak mahu berubah, pemenang Oscar berterusan, walaupun keadaan seperti gelombang panas di China, Amerika Utara dan Eropah, serta banjir di Pakistan, yang semuanya adalah akibat orang yang tidak menjalankan tanggungjawab mereka dalam menjaga alam sekitar.

“Akhirnya, kita akan berubah atau kita akan mati. Avatar tidak cuba memberitahu anda apa yang perlu dilakukan secara khusus,” kata Cameron. “Ia hanya mengingatkan kami tentang apa yang kami kalah. Dan ia membuatkan kita kembali berhubung dengan keadaan tertanya-tanya seperti kanak-kanak tentang dunia semula jadi. Selagi keindahan itu masih bergema dalam diri kita, ada harapan.”

We want to say thanks to the author of this short article for this outstanding material

James Cameron Bercakap Keluaran Semula ‘Avatar’ dan “Kebangkitan Semula” Pengalaman Menonton Wayang


Take a look at our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/