James Cameron Bimbang Avatar 2 Mungkin Mengambil Masa Terlalu Lama

Seorang Na'vi menyentuh ikan paus

Yang ditunggu-tunggu Avatar sekuel hampir tiba.
Imej: Fox

Selepas sebuah filem mencatatkan kutipan hampir $3 bilion di box office globalanda perlu bayangkan studio di belakangnya mahu tunaikan segera. Dapatkan sekuel ke pawagam ASAP. Pukul semasa seterika panas. Avatar pengarah James Cameron bukan orang macam tu. Dia tidak tergesa-gesa. Namun, walaupun dia mengakui bahawa 13 tahun ia akan mengambil antara Kejayaan mega 2009 dan sekuel Disember Avatar: Jalan Air memang buat dia risau sikit.

“Saya agak bimbang bahawa saya telah meregangkan tambatan terlalu jauh, dalam dunia moden kita yang serba pantas, dengan Avatar 2 datang 12 tahun kemudian,” kata Cameron akhbar New York Times. “Sehingga kami melepaskan treler penggoda, dan kami mendapat 148 juta tontonan dalam masa 24 jam. Ada yang jarang dilihat tetapi tertanya-tanya pada prinsipnya, iaitu, ‘Wah, sudah lama kita tidak melihatnya, tetapi saya ingat betapa hebatnya ketika itu.’” Sambung Cameron. “Adakah itu memihak kepada kami? saya tak tahu. Saya rasa kita akan mengetahuinya.”

Cameron tidak asing dengan sekuel dengan menunggu lama di antaranya. Dalam wawancara yang sama, dia menunjukkan yang dia buat makhluk asing tujuh tahun selepas filem pertama, dan ia dianggap sebagai salah satu sekuel terbesar yang pernah ada. Dia pun buat Penamat 2: Hari Penghakiman tujuh tahun selepas yang asal dan bukan sahaja ia juga dianggap sebagai salah satu sekuel terhebat yang pernah ada, ia melampaui yang asal. Jadi walaupun dia bimbang tentang Avatar 2 buat sementara waktu, dia mempunyai beberapa bukti bahawa menunggu dan membetulkannya boleh berjaya. “Saya rasa saya boleh buat [Avatar] sekuel dua tahun kemudian dan dibom kerana orang tidak berkaitan dengan watak atau arahan filem itu,” katanya.

Tetapi Cameron tidak membuat “bom” keluar dan keluar selama 40 tahun. Rekod prestasinya pada dasarnya tidak dapat ditandingi. Jadi kita harus bayangkan, menggarap filem ini selama lebih sedekad, penjagaan dan keyakinannya adalah melalui bumbung. Satu perkara yang dia tidak dapat bekerja pada masa itu, walaupun, adalah Avatar kesan budaya, yang tidak hampir dengan filem mega blokbuster lain pada zamannya. Hampir $3 bilion memperoleh pendapatan kasar tetapi, sangat sedikit mainan di rak, petikan dalam leksikon, dan hanya sebilangan kecil cosplayer yang sangat berani. Ia akan menjadi lebih menarik untuk melihat bukan sahaja jika filem itu mendapat sambutan hangat, tetapi betapa hebatnya kejayaan—aDan jika penantian akan membawa generasi baru peminat. Kemudian ada susulan, walaupun tdia menunggu semua yang seterusnya Avatar sekuel akan menjadi sangat kecil jika dibandingkan dengan yang ini. Avatar 3 dijadualkan untuk keluaran Disember 2024, dengan bahagian 4 dan 5 akan datang dua tahun selepas sebelumnya. Mungkinkah begitu terlalu singkat menunggu? Siapa tahu? Mungkin James Cameron.

Untuk Avatar penyegar semula, filem asal akan kembali ke pawagam hujung minggu ini. Avatar: Jalan Air dibuka pada 16 Disember.


Want more io9 news? Check out when to expect the latest Marvel dan Perang Bintang keluaran, apa yang seterusnya untuk DC Universe pada filem dan TVdan semua yang anda perlu ketahui Rumah Naga dan Lord of the Rings: The Rings of Power.

We would like to give thanks to the author of this write-up for this incredible content

James Cameron Bimbang Avatar 2 Mungkin Mengambil Masa Terlalu Lama


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/