Jodie Sweetin, bintang “Full House” yang menjadi aktivis, didesak oleh LAPD pada protes pro-pilihan

Polis menolak pelakon Jodie Sweetin ke tanah semasa protes pro-pilihan di Los Angeles pada hari Sabtu, yang menimbulkan persoalan: Jodie Sweetin berada di protes pro-pilihan?

ya. Pelakon yang terkenal dengan kerjanya sebagai bintang kanak-kanak di sitkom yang sangat popular “Rumah penuh,” sedang bercakap menggunakan megafon, bercakap kepada orang ramai yang berkumpul di lebuh raya untuk membantah Mahkamah Agung membatalkan mercu tanda 1973 Roe lwn Wade memerintah, yang memastikan pengguguran yang selamat dan sah. Apabila Sweetin nampaknya terlalu hampir dengan barisan pegawai LAPD untuk keselesaan mereka, beberapa pegawai menolaknya dengan ganas. Pada rakaman video, dia boleh dilihat ditolak dengan kuat oleh polis, dan mendarat di sisinya di atas konkrit beberapa kaki jauhnya. Sweetin dibantu oleh rakan penunjuk perasaan dan bangkit semula dengan cepat, walaupun dia kelihatan tidak stabil.

Dalam satu kenyataan yang diterbitkan dalam Orang ramaiLAPD menulis “Kuasa yang digunakan akan dinilai terhadap dasar dan prosedur LAPD.”

BERKAITAN: Apa yang membuatkan Danny Tanner Bob Saget begitu berbeza daripada bapa sitkom lain

Seorang wakil untuk Sweetin memberitahu People bahawa dia baik-baik saja selepas pertengkaran polis. Dalam satu kenyataan, Sweetin berkata dia berasa bangga dengan ramai orang yang telah mengambil “tindakan segera untuk protes secara aman terhadap ketidakadilan gergasi yang telah diserahkan daripada Mahkamah Agung kami.”

Sweetin tidak berhenti di situ. Sehari selepas kejadian itu, dia muncul di E! Program berita “Daily Pop,” di mana dia berkata dia mahu fokus bukan pada apa yang berlaku kepadanya, yang dia panggil “insiden kekejaman polis yang sangat kecil” tetapi pada hak reproduktif dan keganasan oleh polis secara umum, dengan tegas menekankan bahawa isu-isu ini memberi kesan kepada keluarga berwarna, aneh dan keluarga trans.

Kini berusia 40 tahun, Sweetin telah diambil sebagai anak angkat dan dibesarkan oleh ahli keluarga kerana kedua-dua ibu bapa kandungnya dipenjarakan pada masa kelahirannya. Dia mula berlakon dalam iklan, tetapi kejayaan besarnya datang dengan “Full House,” yang dibintangi Bob Saget sebagai bapa janda kepada tiga anak perempuan, termasuk bayi Michelle, yang dilakonkan oleh kembar Mary-Kate dan Ashley Olsen.

Sweetin melakonkan watak kakak tengah keluarga, Stephanie, seorang kanak-kanak yang ceria, cerewet dan kadang-kadang nakal, terkenal dengan senyuman lesung pipit dan cintanya terhadap teddy bearnya, Mr. Bear. “Full House” dijalankan dari 1987-1995 dan menjadi hit, berlabuh Barisan TGIF ABC.

Selepas persembahan tamat, Sweetin, seperti ramai bintang kanak-kanak, bergelut. Dia berkahwin muda, berkahwin dengan seorang pegawai polis ketika dia hanya berumur 20 tahun. Mereka bercerai beberapa tahun kemudian. Sweetin telah berkahwin dan bercerai dua kali lagi. Dia mempunyai dua anak perempuan daripada perkahwinan itu. Dia memutuskan pertunangan dengan Justin Hodak selepas dia melanggar perintah sekatan terhadapnya. Pada 2017, Hodak dijatuhi hukuman penjara lebih enam tahun kerana memiliki senjata maut dan bukti palsu dengan mengugut saksi dengan kekerasan atau kekerasan tersirat. Hodak juga diperintahkan untuk menyelesaikan program keganasan rumah tangga selama 52 minggu.

Sweetin juga melawan ketagihan. Dia mula minum pada usia 14 tahun, apabila “Full House” tamat. Dia bergelut dengan ketagihan dadah seperti methamphetamine, kokain dan ekstasi. Pada tahun 2008, dia sedar. Setahun kemudian, Sweetin menerbitkan memoir “unSweetined,” yang memperincikan kehidupan dan kesukarannya sejak “Full House” dibungkus.

Kembar Olsen kaya, berpakaian berseni dan melebihi kami yang lain. Mereka tidak keluar berarak untuk hak dan tujuan dengan beg galas dan megafon seperti Sweetin.

Tidak semua Tanner berkongsi dorongan Sweetin untuk keadilan.

Bersama pelawak kesayangan Saget, yang meninggal dunia secara tragis lebih awal pada tahun 2022, kembar Olsen adalah yang paling terkenal dalam kumpulan “Full House”. Seperti yang ditulis oleh Verily, “menjelang sekolah menengah, mereka adalah jenama berbilion dolar.” The Olsens mempunyai barisan berpuluh-puluh filem popular terus ke video. Tidak lama selepas mereka berumur 18 tahun, mereka memulakan “barisan pakaian revolusioner dan minimalis,” dan menjadi ikon fesyen. The New York Times pernah memuji penampilan tandatangan Mary-Kate sebagai “sejenis menyamar gelandangan.”

Kembar Olsen kaya (mereka berkahwin dan bekerjasama dan menjadi lebih kaya), berpakaian berseni dan melebihi kami yang lain. Mereka tidak keluar berarak untuk hak dan tujuan dengan beg galas dan megafon seperti Sweetin. Malah, pada tahun 2000-an, Olsen menjadi a sasaran popular untuk PETApertubuhan hak haiwan, kerana Olsens memakai dan menggunakan bulu dan kulit dalam fesyen mereka.

Imej yang dikeluarkan oleh Netflix ini menunjukkan, dari kiri, Andrea Barber, Jodie Sweetin, dan Candace Cameron Bure dalam adegan daripada, “Fuller House,” distrim di Netflix bermula pada hari Jumaat, 26 Feb. (Michael Yarish/Netflix melalui AP) (AP)Pada 2016, kesinambungan cerita “Full House”, yang dipanggil “Fuller House,” dilancarkan di Netflix. Rancangan itu membintangi bekas bintang bersama Sweetin Candance Cameron Bure, yang memainkan watak DJ kakaknya di “Full House,” sebagai ibu tunggal, janda seperti bapa TVnya sebelum ini. Sweetin mengulangi peranannya (Olsens tidak). Rancangan ini berlangsung sehingga 2020, dan terdapat rancangan baru-baru ini untuk but semula “Full House”, rancangan yang telah tidak pasti sejak kematian mengejut Saget.

Bure telah disematkan untuk membangunkan pengaturcaraan untuk saluran konservatif baharu, yang mempunyai kaitan dengan Donald Trump. Nampaknya tidak mungkin bekas kakak TVnya akan mengikutinya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Sweetin telah menjadi tunjang utama di The Hallmark Network, muncul dalam hidangan bermusim seperti “Finding Santa,” “Entertaining Christmas” dan “Merry & Bright.” Bure – dahulunya Ratu Krismas di Hallmark – baru-baru ini diupah oleh saluran saingan, GAC Media, yang ditubuhkan selepas Hallmark’s “mengecewakan” beralih kepada memasukkan LGBTQI, cerita Yahudi dan lain-lain yang terpinggir. Bure telah disematkan untuk membangunkan pengaturcaraan untuk saluran konservatif baharu, yang mempunyai kaitan dengan Donald Trump.

Tetapi nampaknya tidak mungkin bekas kakak TVnya akan mengikutinya. Sweetin, yang menamatkan ijazah sebagai kaunselor dadah dan alkohol dan kini bekerja sebagai penyelaras logistik klinikal di pusat pemulihan dadah Los Angeles, juga telah menyuarakan sokongan berulang untuk Black Lives Matter dan kumpulan itu Tolak Fasisme sebagai tambahan kepada aktivisme pro-pilihannya.


Inginkan penggulungan harian semua berita dan ulasan yang ditawarkan oleh Salon? Langgan surat berita pagi kamiKursus Crash.


Sweetin memberitahu E! Berita: “Ramai orang mengatakan kami berada di California dan itu tidak penting, tetapi jika mereka tidak membela orang lain yang tidak boleh, maka saya tidak tahu apa yang kami lakukan.” Dia juga mengakui tanggungjawabnya sebagai wajah terkenal di televisyen – “Orang ramai terkejut apabila mereka melihat Stephanie Tanner. Sesuatu berlaku kepadanya, secara tiba-tiba ia menjadikannya lebih nyata”— dan keinginannya untuk memanfaatkan ketenaran awalnya untuk kebaikan.

“Saya masih akan berada di luar sana,” katanya. “Saya masih akan teruskan.”

Lebih banyak cerita seperti ini:We wish to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Jodie Sweetin, bintang “Full House” yang menjadi aktivis, didesak oleh LAPD pada protes pro-pilihan


Explore our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/