Juri perbicaraan sivil Bill Cosby perlu memulakan semula perbincangan selepas hampir mencapai keputusan

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Juri dalam perbicaraan sivil atas dakwaan salah laku seksual terhadap pelakon dan pelawak Bill Cosby mesti memulakan perbincangan selepas mencapai keputusan pada hari Jumaat untuk hampir semua soalan yang diajukan kepada mereka.

Selepas dua hari perbincangan, juri telah membuat kesimpulan sama ada Cosby diserang secara seksual plaintif Judy Huth di Rumah Agam Playboy pada tahun 1975 ketika dia baru berusia 16 tahun, dan sama ada dia layak menerima sebarang ganti rugi.

Juri menjawab lapan daripada sembilan soalan pada borang keputusan mereka: soalan terakhir bertanya sama ada tindakan Cosby memerlukan ganti rugi punitif.

Hakim Craig Karlan telah berjanji kepada seorang juri bahawa dia boleh pergi selepas hari Jumaat untuk komitmen terdahulu.

AMBER HEARD DEDAH RANCANGAN SELEPAS PERCUBAAN SELEPAS KES FITNAH JOHNNY DEPP, APA YANG DIA AKAN BERITAHU PUTERINYA

Pelakon dan pelawak Bill Cosby berjalan ke bilik mahkamah semasa hari kelima perbincangan dalam perbicaraan serangan seksual Bill Cosby di Mahkamah Daerah Montgomery di Norristown, Pennsylvania, AS, 16 Jun 2017. REUTERS/Lucas Jackson

Hakim memilih untuk membaca keputusan mengenai soalan yang telah dijawab juri walaupun dibantah oleh peguam Cosby. Bagaimanapun, Karlan terpaksa membatalkan keputusannya apabila timbalan di Mahkamah Santa Monica muncul dan memerlukannya membersihkan bilik mahkamah. Mahkamah mempunyai masa tutup 4:30 petang yang diperlukan kerana tiada bajet untuk lebih masa timbalan menteri.

Karlan tidak akan meminta juri yang terpaksa bertolak pulang pada hari Isnin, jadi perbincangan perlu dimulakan semula dengan juri ganti menggantikannya. “Saya tidak akan kembali pada kata-kata saya,” katanya.

Terdahulu, nota diberikan kepada hakim mengenai perkara yang dirujuknya sebagai “isu personaliti” antara dua juri yang menyukarkan kerja mereka.

Hakim memanggil kedua-dua juri ke bilik mahkamah dan meminta mereka bersetuju untuk membenarkan setiap juri didengar dalam perbincangan. Para juri meneruskan perbincangan tetapi mempunyai beberapa soalan mengenai isu dengan borang keputusan mereka yang hakim dan peguam perlu bincangkan dan jawab, termasuk cara mengira ganti rugi.

PELAKON ‘9-1-1: LONE STAR’ TYLER SANDERS MATI PADA 18 TAHUN

PHILADELPHIA, PA - 22 JANUARI: Pelakon/pelawak berdiri Bill Cosby membuat persembahan semasa persembahan khas untuk menghormati pemuzik jazz Tony Williams di LaRosa Jazz Club pada 22 Januari 2018 di Philadelphia, Pennsylvania. (Foto oleh Gilbert Carrasquillo/Getty Images)

PHILADELPHIA, PA – 22 JANUARI: Pelakon/pelawak berdiri Bill Cosby membuat persembahan semasa persembahan khas untuk menghormati pemuzik jazz Tony Williams di LaRosa Jazz Club pada 22 Januari 2018 di Philadelphia, Pennsylvania. (Foto oleh Gilbert Carrasquillo/Getty Images)
(Gilbert Carrasquillo/Getty Images)

Peguam Cosby Jennifer Bonjean meminta perbicaraan salah selepas makan tengah hari kerana gambar yang diambil oleh ahli pasukan Cosby menunjukkan juri berdiri berhampiran salah seorang penuduh pelawak yang duduk di hadapan penonton.

Artis Lily Bernard, yang telah memfailkan samannya sendiri terhadap Cosby, berkata dia tidak bercakap dengan mana-mana juri.

“Saya tidak pernah bercakap dengan mana-mana juri, pernah,” kata Bernard kepada hakim dari tempat duduknya di bilik mahkamah. “Saya tidak akan sekali-kali melakukan apa-apa untuk menjejaskan kes ini. Saya langsung tidak melihat kepada mereka.”

Juri memulakan perbincangan pagi Khamis selepas percubaan selama dua minggu. Cosby tiada di dalam bilik mahkamah.

TOM HANKS BERMARAH DENGAN PEMINAT YANG HAMPIR MENGENAL ISTERI RITA WILSON

Bill Cosby (C), memasuki bilik mahkamah untuk perbicaraan di mana peguamnya dijangka memperbaharui pertempuran mereka dengan pihak pendakwa sama ada lebih daripada sedozen penuduh wanita boleh memberi keterangan pada perbicaraan jenayah seksualnya tahun depan, di Norristown, Pennsylvania, 13 Disember 2016 REUTERS/DavidMaialetti/Kolam

Bill Cosby (C), memasuki bilik mahkamah untuk perbicaraan di mana peguamnya dijangka memperbaharui pertempuran mereka dengan pihak pendakwa sama ada lebih daripada sedozen penuduh wanita boleh memberi keterangan pada perbicaraan jenayah seksualnya tahun depan, di Norristown, Pennsylvania, 13 Disember 2016 REUTERS/DavidMaialetti/Kolam

Lelaki berusia 84 tahun itu dibebaskan dari penjara tahun lalu selepas Mahkamah Agung Pennsylvania membatalkan sabitan jenayahnya pada 2018. Dalam coretan daripada pemendapan video 2015 yang ditunjukkan kepada juri, Cosby menafikan mempunyai sebarang hubungan seksual dengan Huth. Jurucakap dan peguamnya masing-masing mengulangi penafiannya sepanjang perbicaraan.

Bonjean meminta juri dalam menutup hujah untuk menafikan dakwaan awam terhadap Cosby dan hanya mempertimbangkan bukti yang dikemukakan semasa perbicaraan. Dia berkata bukti tidak membuktikan kes Huth.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Peguam Huth, Nathan Goldberg memberitahu juri Cosby perlu membayar kerosakan yang dilakukannya terhadap anak guamnya.

The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

We want to thank the writer of this short article for this outstanding web content

Juri perbicaraan sivil Bill Cosby perlu memulakan semula perbincangan selepas hampir mencapai keputusan


You can view our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/