Jurnal Alan Rickman Mendedahkan Mengapa Pelakon ‘Harry Potter’ Memutuskan untuk Meneruskan Main Snape: ‘See It Through. Ini Kisah Awak.’

Petikan daripada Alan Rickmandiari diterbitkan oleh Penjaga menawarkan gambaran sekilas tentang perjalanan sedekad mendiang pelakon melalui “Harry Potter” francais, dengan pandangan tentang mengapa dia memutuskan untuk terus memainkan peranan Severus Snape dalam kesemua lapan filem.

Sebelum pengeluaran bermula pada entri kelima siri “Harry Potter and the Order of the Phoenix,” Rickman terpaksa berhadapan dengan masalah kesihatan. Pelakon itu disahkan menghidap kanser prostat yang agresif pada 2005 dan mula menerima rawatan. Doktor kemudian memutuskan untuk membuang keseluruhan prostatnya, dengan pembedahan berlaku di Pusat Perubatan Universiti Vanderbilt di Nashville, Tenn. pada Januari tahun berikutnya.

Lagi daripada Variety

Beberapa minggu selepas dia dibebaskan dari hospital, Rickman menulis entri dalam jurnalnya mendedahkan keputusannya untuk kekal sebagai profesor ramuan suram yang terkenal.

“Akhirnya, ya kepada HP 5. Sensasinya tidak naik atau turun. Hujah yang menang ialah yang mengatakan: ‘Lihatlah. Ini cerita awak,’” tulisnya.

Pada tahun 2007, pelakon itu merekodkan pemikirannya tentang kematian wataknya yang ditulis dalam entri terakhir JK Rowling dalam siri buku, “Harry Potter and the Deathly Hallows,” sambil menambah bahawa dia sentiasa mengetahui tentang kisah cinta yang mengerikan antara wataknya dan ibu Harry Potter. , Lily.

“… Saya telah selesai membaca buku ‘Harry Potter’ yang terakhir,” tulisnya pada masa itu. “Snape mati secara heroik, Potter menggambarkan dia kepada anak-anaknya sebagai salah seorang lelaki paling berani yang pernah dia kenal dan memanggil anaknya Albus Severus. Ini adalah upacara peralihan yang tulen. Satu maklumat kecil daripada Jo Rowling tujuh tahun lalu – Snape menyayangi Lily – memberi saya kelebihan tebing untuk dipegang.”

Rickman juga menulis tentang pertemuan pertamanya dengan Rowling, menyatakan bahawa dia menjadi orang kepercayaannya dalam sejarah watak Snape.

“Dia dengan gugup membenarkan saya melihat sekilas latar belakang Snape. Bercakap dengannya adalah bercakap dengan seseorang yang menghayati cerita-cerita ini, bukan menciptanya,” tulis Rickman pada tahun 2000.

Rickman juga memberikan reaksinya selepas keluar dari tayangan perdana “Harry Potter and the Philosopher’s Stone,” entri pertama francais itu.

“Filem itu hanya boleh dilihat di skrin besar,” tulis Rickman. “Ia memperoleh skala dan kedalaman yang sepadan dengan skor mengerikan oleh John Williams. Berpesta selepas itu di Savoy adalah lebih menyeronokkan.”

Sebagai dilaporkan sebelum ini pada bulan Jun, Henry Holt and Company akan mengeluarkan “Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman,” koleksi diari tulisan tangan Rickman, pada bulan Oktober.

Rickman, yang mendapat kemasyhuran sinematik sebagai penjahat Hans Gruber dalam “Die Hard” pada 1988, telah memainkan pelbagai jenis watak dalam filem ikonik merentas banyak genre, termasuk “Truly, Madly, Deeply,” “Galaxy Quest,” “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy,” “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street,” “Love Actually” dan “Robin Hood: Prince of Thieves.” Penggambaran beliau tentang Profesor Severus Snape yang rumit dalam setiap filem “Harry Potter” menjadikan pelakon British itu terkenal.

Rickman meninggal dunia pada 14 Januari 2016 di London pada usia 69 tahun. Pelakon yang dikasihi itu telah bertarung secara tenang dengan kanser pankreas sebelum kematiannya.

Kepelbagaian Terbaik

Mendaftar untuk Surat Berita Variety. Untuk berita terkini, ikuti kami di Facebook, Twitterdan Instagram.

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.

We wish to give thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Jurnal Alan Rickman Mendedahkan Mengapa Pelakon ‘Harry Potter’ Memutuskan untuk Meneruskan Main Snape: ‘See It Through. Ini Kisah Awak.’


You can view our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/