Jurulatih ‘Voice’ itik tempang Blake Shelton kecewa dengan kelainan Kalah Mati baharu: ‘Saya berhenti dari persembahan sekarang!’

Suara Musim 22 telah menampilkan kumpulan besar peserta — pertandingan bermula dengan 56 peserta uji bakat yang berjaya, bukannya 48 orang biasa. Jadi, ketika Pusingan Kalah Mati bermula Isnin dengan 36 penyanyi yang terselamat daripada Pusingan Pertempuran, masih ada banyak pengurangan yang perlu dilakukan sebelum 16 Playoff Langsung teratas bermula dalam masa dua minggu sahaja. Nampaknya pengeluar memutuskan kaedah penyingkiran besar-besaran (baca: gaya pertumpahan darah) yang paling berkesan adalah dengan mengembangkan Kalah Mati daripada pertarungan dua hala kepada bertiga — ya, dengan tiga artis pada satu masa bersaing untuk hanya satu tempat dalam pasukan kongsi mereka.

Tiga peserta pertama yang dimasukkan ke dalam campuran tiga masalah ini ialah penggaya indie-pop Team Blake, Bodie, pemain pertunjukan R&B Kevin Hawkins, dan duo negara the Dryes — sebenarnya empat penyanyi secara keseluruhan. Dan sementara Blake Shelton menjelaskan bahawa dia telah mengadu mereka antara satu sama lain kerana mereka adalah “vokalis besar,” mereka jelas tidak mempunyai persamaan.

Bodie mendahului dengan pilihan yang kurang baik “Better Now” oleh Post Malone — selai lembut dan midtempo yang mungkin mengikut jenama dengan persona/genrenya, tetapi sebenarnya tidak banyak membantu untuk mempamerkan vokal besarnya yang sepatutnya. Muka depan The Dryes untuk Ryan Hurd dan Maren Morris “Chasing After You” adalah termenung dan romantis (jurulatih Camila Cabello memanggilnya sebagai persembahan “bulan madu”), tetapi ia juga bukan pilihan lagu yang mengatur detik pelarian. Jika ini adalah situasi Simpan Segera, saya akan mengandaikan bahawa Bodie dan Dryes berisiko.

Sebaliknya, Kevin, kelihatan seperti dia berpakaian seperti Putera untuk Halloween dalam sut bergemerlapan ungunya, pergi dengan versi Maxwell “This Woman’s Work” Kate Bush, dan ini pastinya kelihatan seperti pilihan lagu yang menjadikannya hebat. . Tetapi yang menyedihkan, dia telah disabotaj oleh nasihat jurulatihnya sendiri. Blake mungkin berkata dia suka hakikat bahawa – buat kali pertama dalam banyak Suara musim — tidak ada penasihat selebriti “Mega-Mentor” untuk Kalah Mati ini, tetapi Kevin mungkin benar-benar menggunakan bantuan luar daripada Taylor Swift, Chris Martin atau James Taylor minggu ini.

Semasa latihan, Blake telah mengarahkan Kevin supaya kurang bergantung pada falsetto super-tinggi tandatangannya, dan hasilnya adalah persembahan yang tidak fokus. Kevin menyanyi hampir seolah-olah dia semacam America’s Got Talent tindakan ventriloquist, secara liar mengelilingi dari falsettonya ke suara dadanya — “sedikit terputus-putus” adalah bagaimana John Legend, seorang pengagum Hawkins yang besar, menggambarkan prestasi Kevin. “Dalam latihan, Kevin mungkin 80% dalam falsetto, dan saya yang berkata, ‘Hei, kawan, berikan saya lebih banyak suara penuh.’ Saya bertanggungjawab. Sebab itu berlaku,” Blake malu mengakui.

Tiada satu pun daripada tiga persembahan ini yang sempurna, sebenarnya, tetapi ketiga-tiga peserta telah melakukan cukup untuk membuat kes untuk mara ke Playoff. Jadi, Blake berasa jengkel kerana dia terpaksa membuat keputusan tiga penjuru yang belum pernah berlaku sebelum ini. “Ini teruk! Anda semua melakukan yang luar biasa! Dua daripada kamu sepatutnya menghisap!” dia menjerit. “Ini adalah lilitan paling sukar yang pernah mereka lemparkan kepada saya. Saya tidak pernah merasakan lebih tekanan sebagai jurulatih dalam 22 musim. Saya berhenti! Saya akan berhenti rancangan sekarang! … Kamu bertiga patahkan saya! Saya berhenti!”

“Ia satu larian yang bagus,” sindir John.

“Selepas 22 musim!” seru Camila.

Ironinya, sudah tentu, sejak Kalah Mati musim ini dirakam, Blake sebenarnya telah mengumumkannya dia ialah berhenti Suara tahun hadapan, selepas Musim 23 — walaupun saya tidak membayangkan pelaksanaan Kalah Mati tiga hala secara khusus memberi inspirasi kepada peletakan jawatannya. Akhirnya, dia terpaksa pergi bersama peserta empat kerusi, Bodie. “Saya beritahu anda, saya tidak menjadikan Kalah Mati tiga penjuru ini mudah. Tetapi pada penghujung hari, Bodie hanya mempunyai sesuatu yang sangat istimewa tentang apa yang dia lakukan. Tiada sesiapa seperti Bodie dalam rancangan itu,” jelasnya.

Itu menyebabkan Kevin dan Dryes tersedia untuk mencuri, tetapi dengan setiap jurulatih hanya mempunyai satu Steal dalam permainan semasa Pusingan Kalah Mati, saya mengandaikan bahawa Kevin yang malang tidak akan mendapat peluang kedua. Nasib baik, kedua-dua Gwen Stefani dan Camila menganggap Kevin layak mendapatnya, dan Kevin memutuskan untuk pergi bersama bintang gaya peroksida-platinumnya, Gwen, yang merupakan orang pertama yang berpaling untuknya semasa Ujibakat Buta. “Saya sudah meminati Kevin sejak The Blinds. Saya sebenarnya telah menyekat John, dan saya tidak mendapatnya ketika itu. Dia mempunyai kawalan sedemikian ke atas suaranya. Saya rasa Amerika akan melihat bahawa Kevin adalah salah seorang penyanyi terkuat dalam keseluruhan pertandingan ini,” kata Gwen. Mudah-mudahan dia akan membenarkan Kevin menggunakan apa sahaja peratusan palsunya yang dia mahu.

Jadi, Kalah Mati tertentu ini ternyata betul, tetapi saya masih tidak fikir tiga cara ini adalah idea yang bagus; mereka semacam mengingatkan saya tentang Cross-Battles jangka pendek dari Musim 19, ternyata membawa bencana. Tetapi beginilah cara ancaman tiga kali ganda pada hari Isnin berlaku — termasuk satu Kalah Mati apabila jurulatih lain turut bertanggungjawab untuk mengarahkan peserta ke arah yang salah.

PASUKAN CAMILA: Chello lwn Morgan Myles lwn Orlando Mendez

Chello ialah lelaki ganjil di sini, seorang indie/jiwa/pop yang unik menentang dua penyanyi negara. Dia menyanyi terlebih dahulu, melakukan “Hold On” Justin Bieber dan bermain gitarnya pada rancangan itu buat kali pertama. Bukan vokalis terkuat musim ini, dia goyah di bahagian bawah lagu, tetapi dia sekali lagi membuktikan bahawa dia seorang artis yang menarik dengan sudut pandangan yang unik; dia mungkin akan membuat rekod indie yang hebat. Tetapi persembahan ini ialah dipanggil Suara, jadi Chello tidak dapat menandingi jelajah “What the World Needs Now” Morgan yang tulen dan positif seperti Streisand. “Koboi Cuba” Orlando juga tidak dapat menandingi Morgan, kerana “Live Like You Were Dying” beliau adalah pedas, cerewet dan kurang kawalan nafas. Gwen memang fikir persembahan Morgan agak “pertandingan,” tetapi Camila mengakui bahawa itu adalah kesalahannya sebagai jurulatih, berkata, “Saya akan mengalahkan diri saya sedikit. Bila kamu [Morgan was] memberi isyarat tangan yang besar dan menumbuk udara, saya mungkin telah membawanya sesat dengan cara itu kerana itu adalah saya. Saya suruh dia buat macam tu.” Namun, Camila mempunyai keputusan yang mudah, pergi bersama peserta dengan peluang yang kuat untuk memenangi pertandingan. Isyarat tangan yang keterlaluan adalah mudah untuk diperbetulkan, tetapi suara Morgan sudah tidak bercela.

PEMENANG: Morgan Myles

LEGENDA PASUKAN: Parijita Bastola lwn Valarie Harding lwn Peyton Aldridge

Parijita pergi dahulu dengan “Saya Lebih Suka Menjadi Buta,” dan serius, Valarie dan Peyton sepatutnya berkemas dan pulang ke rumah pada masa itu juga. Ini adalah kelas induk, dan sementara para hakim selalu membuat kekecohan terhadap peserta remaja, dalam kes ini ia benar-benar adalah sukar untuk mempercayai bahawa Parijita baru berusia 17 tahun. Persembahannya begitu elegan dan matang. Muka depan Luke Combs Peyton “Forever After All” adalah menyenangkan tetapi generik, dan persembahannya tidak mempunyai pizzazz; Saya tidak terkejut bahawa Pusingan Pertempuran beliau telah dimontaj. Bagi Valarie, dia memilih dengan buruk dengan lagu “Weak” SWV, sebuah lagu bertutur yang membuatkan dia tersandung. John mempunyai keputusan yang agak mudah dan jelas di sini juga. Parijita adalah seorang lagi peserta yang boleh menang sepanjang musim.

PEMENANG: Parijita Bastola

PASUKAN GWEN: Kiqué lwn Destiny Leigh lwn Rowan Grace

Gwen menyayangi peserta remajanya, jadi ia pasti menyakitkan hatinya untuk mengadu Kiqué dan Destiny yang berusia 18 tahun dengan Rowan yang berusia 16 tahun. “Ini akan menjadi sukar gila,” dia mengeluh. Semasa latihan, nampaknya Destiny akan pergi ke tempat yang jauh, kerana dia berjaya membuat “Mustahil” Christina Aguilera yang hampir mustahil. Muka depan karya Billy Joel “Vienna” oleh Rowan juga merupakan pilihan yang menarik, jika lebih selamat. Sementara itu, Gwen pula sama sekali terhadap Kiqué melakukan yang sangat unpilihan selamat: versi outKast yang berpotensi bodoh dan gimik “Hey Ya.” Tetapi Kiqué ternyata mempunyai yang prestasi yang menonjol pada malam itu, dan Gwen – yang sering membuat keputusan spontan dan impulsif, kadangkala merugikan pasukannya – hanya perlu memilihnya. Dalam kes ini, ia adalah panggilan yang betul. Tiba-tiba, Kiqué telah berubah daripada dianggap juga-lari kepada one-to-beat. Sebaliknya, Rowan mendapat hukuman apabila Blake mencurinya, manakala persembahan Destiny di atas pentas gagal memenuhi janji latihan dinamitnya.

PEMENANG: Kiqué / DICURI: Rowan Grace berpindah ke Pasukan Blake

Baca lebih lanjut dari Yahoo Entertainment:

Ikuti Lyndsey di Facebook, Twitter, Instagram, AmazonWe want to give thanks to the author of this article for this incredible material

Jurulatih ‘Voice’ itik tempang Blake Shelton kecewa dengan kelainan Kalah Mati baharu: ‘Saya berhenti dari persembahan sekarang!’


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/