Jussie Smollett menegaskan dia bukan ‘secebis,’ berkata dia mendapat kejelasan daripada penjara

Pelakon yang dipermalukan Jussie Smollett mengaku tidak bersalah dan menegaskan dia “bukan secebis.”

Smollett, yang didapati telah membayar dua orang lelaki untuk berpura-pura menjadi penyokong Donald Trump yang rasis dan homofobia dan menyerangnya dengan jerat dan peluntur, adalah muncul dari penjara Chicago pada Mac selepas menjalani hukuman penjara enam hari.

Pelakon berusia 40 tahun itu bercakap mengenai perbicaraannya yang sangat dipublikasikan Rancangan SiriusXM Sway Calloway, “Sway in the Morning”mendakwa dia tidak berbohong mengenai serangan itu.

“Jika saya telah melakukan ini, saya akan menjadi secebis s–t. Dan saya rasa itu tidak boleh dipersoalkan,” kata Smollett dalam episod yang disiarkan pada hari Isnin.

Smollett — terkenal dengan peranannya sebagai Jamal Lyon dalam “Empire” Fox — berkata dia seorang lelaki gay kulit hitam menjadikannya mustahil untuk dia melancarkan serangan.

“Sekiranya saya melakukan sesuatu seperti ini, ini bermakna saya akan mencebikkan penumbuk saya dalam kesakitan orang kulit hitam Afrika Amerika di negara ini selama lebih 400 tahun,” katanya kepada Sway.

“Ini bermakna saya berpegang teguh dalam ketakutan komuniti LGBTQ di seluruh dunia. Saya bukan ibu itu—er. Tidak pernah. Tidak perlu begitu.”

Tampak mengesat peluh di dahinya beberapa kali sepanjang temu bual, Smollett berkata dia menggunakan penjara enam hari di Penjara Cook County sebagai peluang untuk “menetapkan semula dan mendapatkan semula kejelasan” dengan berpuasa.

“Saya tidak berpuasa untuk dipinjamkan. Saya berpuasa kerana itulah yang kami lakukan dalam keluarga saya, kami berpuasa untuk kejelasan,” katanya, sambil menambah dia tidak pernah “jelas seperti saya selama enam setengah hari itu.”

Pelakon itu berkata sokongan yang diterima daripada keluarganya, khususnya ibunya, membantunya melalui minggu di dalam penjara.

Sway Calloway dan Jussie Smollet
Jussie Smollett menangani skandal jenayah kebenciannya, penjara singkat, dan kejelasan yang dia peroleh daripada pengalamannya di rancangan SiriusXM Sway Calloway pada 21 Jun 2022.
Youtube

“Keluarga saya – manusia yang paling hebat – saya hidup dan mati untuk orang-orang itu. Biar saya beritahu awak sesuatu, ibu jangan pergi ke mana-mana. Mama adalah kucing rumah.

“Dia seperti, ‘Tonton saya tinggal di LA dan bayi saya di Chicago.’ Dia tidak bermain,” katanya sambil menahan sebak.

Jussie Smollett dibawa keluar dari bilik mahkamah selepas dijatuhkan hukuman di Bangunan Mahkamah Jenayah Leighton pada 10 Mac 2022 di Chicago, Illinois.
Jussie Smollett di Bangunan Mahkamah Jenayah Leighton di Chicago, Illinois pada 10 Mac 2022 selepas dijatuhi hukuman kerana berbohong kepada polis mengenai jenayah kebencian yang dilaporkan.
Imej Getty

Smollett membuka tentang pengalamannya dikurung dalam sel selama enam hari, mengatakan dia dibuang ke wad jiwa.

“Tuhan tahu saya mahu keluar. Saya berada di wad psikiatri … Saya sedang tidur di atas katil kekang tetapi saya tidak dihalang,” katanya.

“Saya perlu memastikannya benar, semua orang di dalam sangat baik dan apabila saya pergi, saya berterima kasih kepada mereka semua. Saya berkata, ‘Saya tidak tahu apa yang anda semua fikirkan, tetapi hakikat bahawa anda tidak memberitahu saya apa yang anda fikirkan dan anda hanya menunjukkan rasa hormat kepada saya, saya bersyukur.’”

CHICAGO, ILLINOIS - 16 MAC: Bekas "Empayar" pelakon Jussie Smollett (topeng ringan) dibebaskan dari pusat tahanan Jabatan Pembetulan Cook County pada 16 Mac 2022 di Chicago, Illinois. Smollett mula menjalani hukuman 150 hari pada 10 Mac, selepas didapati bersalah lewat tahun lalu kerana berbohong kepada polis mengenai jenayah kebencian selepas dia melaporkan kepada polis bahawa dua lelaki bertopeng menyerangnya secara fizikal, menjerit kenyataan perkauman dan anti-gay berhampiran Chicago. rumah pada 2019. Hari ini hakim mahkamah rayuan memerintahkan dia dibebaskan sementara kesnya dirayu. (Foto oleh Scott Olson/Getty Images)
Walaupun dilaporkan dihumban ke wad jiwa semasa dia di penjara, Smollett berkata dia menggunakan masa penjaranya untuk “menetapkan semula dan mendapatkan semula kejelasan”.
Scott Olson/Getty Images

Smollett berkata dia terpaksa “menyerah diri” kepada dirinya sendiri semasa menjalani hukuman penjara yang singkat.

“Ada sesuatu tentang berada di sana dan anda tiada pilihan selain menyerah diri. Bukan kepada sistem, bukan kepada hakim atau sekumpulan lelaki kulit putih tua secara ironisnya menerangkan kepada anda tentang sejarah jenayah kebencian, tetapi anda menyerah kepada diri sendiri,” katanya. “Anda hanya ditinggalkan di sana dengan anda, fikiran anda, dan dinding ini.”

“Saya percaya bahawa sistem penjara perlu dibongkar,” tambahnya.

Smollett pada mulanya dijatuhi hukuman penjara lima bulan berikutan sabitan atas lima pertuduhan berkelakuan tidak senonoh jenayah kerana berbohong kepada polis. Dia diperintahkan untuk membayar bandar Chicago $120,000 sebagai ganti rugi dan denda $25,000 selepas didapati bersalah.

CHICAGO, ILLINOIS - 08 DISEMBER: Bekas "Empayar" pelakon Jussie Smollett meninggalkan Bangunan Mahkamah Jenayah Leighton ketika juri memulakan perbincangan semasa perbicaraannya pada 8 Disember 2021 di Chicago, Illinois. Smollett dituduh berbohong kepada polis apabila dia melaporkan bahawa dua lelaki bertopeng menyerangnya secara fizikal, menjerit kata-kata perkauman dan anti-gay berhampiran rumahnya di Chicago pada 2019. (Foto oleh Scott Olson/Getty Images)
Smollett dituduh berbohong kepada polis apabila dia melaporkan bahawa dua lelaki bertopeng menyerangnya secara fizikal, menjerit kata-kata perkauman dan anti-gay berhampiran rumahnya di Chicago pada 2019.
Scott Olson/Getty Images

Peguam bela berhujah bahawa Smollett telah didakwa secara tidak mengikut perlembagaan dua kali untuk jenayah yang sama selepas Pejabat Peguam Negara Cook County pada asalnya bersetuju untuk menolak kesnya pada 2019.

Semasa temu bual dengan Sway, rakan Smollett dan bintang bersama “B-Boy Blues” Brandee Evans menyertai keseronokan itu, menyerlahkan persahabatannya dengan pelakon bermasalah itu.

“Ini kawan saya sebenarnya,” kata Evans. “Saya suka Jussie. Jussie telah menjadi tunggangan saya atau mati. Apabila bekas suami saya meninggalkan saya, saya benar-benar berada di rumah Jussie. Saya sayang kawan saya, dia telah melalui segala-galanya bersama saya.”

Sway Calloway, Jussie Smollett dan Brandee Evans
Smollett turut disertai oleh rakan dan pelakon Brandee Evans semasa penampilannya di rancangan Sway.
Youtube
EMPAYAR: LR: Taraji P. Henson, Jussie Smollett dan Terrence Howard dalam "Jangan Pernah Ragu Saya Suka" episod EMPIRE disiarkan pada hari Rabu, 24 April (8:00-9:00 PM ET/PT) di FOX. (Foto oleh Koleksi Imej FOX melalui Getty Images)
Smollett membintangi bersama Taraji P. Henson dan Terrence Howard dalam rancangan hits FOX “Empire” sebelum diputuskan dalam musim kelima siri itu akibat kontroversi jenayah kebenciannya.
Foto oleh Koleksi Imej FOX melalui Getty Images

Smollett mendapat kemasyhuran pada usia awal, mendapat peranan dalam filem seperti “The Mighty Ducks” dan “North” pada usia 10 tahun.

Bintang kanak-kanak itu, yang berasal dari California, terus membintangi bersama lima adik-beradiknya yang sebenar dalam “On Our Own” ABC dari 1994 hingga 1995.

Smollett kemudiannya mendapat watak utama dalam drama komedi bertemakan LGBT Patrik-Ian Polk “The Skinny.”

Selepas meletakkan namanya di peta di Hollywood, pelakon itu menjadi bintang jemputan di “The Mindy Project” pada 2012, dan “Revenge” pada 2014.

Kemudian pada tahun itu, Smollett mendapat peranan seumur hidup dalam “Empire” bertentangan dengan Taraji P. Henson dan Terrence Howard. Wataknya dipotong daripada dua episod akhir musim kelima rancangan itu akibat kontroversi jenayah bencinya.

We would love to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Jussie Smollett menegaskan dia bukan ‘secebis,’ berkata dia mendapat kejelasan daripada penjara


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/