Kanye West berkata dia akan menamatkan perkongsiannya dengan Gap | Perniagaan CNN


New York
Perniagaan CNN

Kanye West berkata dia akan menamatkan kerjayanya perkongsian berusia dua tahun dengan Jurang kerana “ketidakpatuhan yang ketara”.

Peguamnya Nicholas Gravante berkata dalam satu kenyataan Khamis bahawa West tidak mempunyai pilihan selain menamatkan kerjasama mereka kerana dia mendakwa peruncit itu melanggar perkongsian mereka dengan tidak membuka kedai Yeezy berjenama dan mengedarkan pakaiannya seperti yang dirancang pada asalnya, antara isu lain.

West kemudiannya muncul di “Closing Bell” CNBC pada hari Khamis, menggambarkan kekecewaannya terhadap peruncit.

“Ia sentiasa menjadi impian saya untuk berada di Gap dan membawa produk terbaik kepada orang ramai,” katanya kepada rangkaian itu, sambil menambah bahawa dia membayangkan barangan berkualiti tinggi yang boleh dijual pada harga $20. Tetapi, katanya, dia akhirnya tidak dapat menetapkan harga yang dia mahukan untuk koleksi yang terhasil.

“Kadang-kadang saya akan bercakap dengan lelaki, pemimpin, dan ia akan menjadi seperti saya diam atau sesuatu.”

Gap Inc.

(GPS)
mengesahkan bahawa ia akan menghentikan perkongsian Yeezy melalui e-mel dalaman syarikat lewat Khamis yang dilihat oleh CNN Business.

“Kami mahu menangani tajuk berita hari ini dan beberapa minggu lepas berkaitan Yeezy Gap. Ringkasnya…sementara kami berkongsi visi untuk membawa reka bentuk utilitarian berkualiti tinggi, maju ke hadapan, kepada semua orang melalui pengalaman omni yang unik dengan Yeezy Gap, cara kami bekerjasama untuk menyampaikan visi ini tidak sejajar. Dan kami memutuskan untuk menghentikan perkongsian itu,” kata Mark Breitbard, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Gap Brand, dalam e-mel itu.

Breitbard berkata dalam nota itu bahawa peruncit telah “sepanjang perkongsian ini menegakkan komitmen kami – dan pasukan telah melakukannya dengan integriti yang terbaik, mengemudi halangan dan menunjukkan keazaman yang luar biasa.”

“Yeezy Gap dilancarkan sebagai usaha yang mengganggu, sangat kreatif – yang mencabar kami untuk berfikir dan beroperasi secara berbeza, menarik pelanggan baharu, lebih muda dan lebih pelbagai… proses ini bersama kami semasa kami bergerak ke hadapan,” kata Breitbard dalam nota itu.

Memandangkan ia kini bergerak untuk menghentikan perkongsian itu, Gap berkata barangan sedia ada daripada Yeezy Gap akan terus dijual di kedai syarikat dan laman webnya. Ia juga menjangka untuk terus menjual koleksi akan datang daripada Yeezy Gap – termasuk koleksi percutian 2022 berharga sekitar $100 atau ke bawah – pada musim gugur dan separuh pertama 2023.

“Ketidakpatuhan besar Gap terhadap kewajipan kontraknya telah menyebabkan kos yang tinggi,” tulis Gravante, yang mempengerusikan bersama kumpulan litigasi di Cadwalader, Wickersham dan Taft. “Ye kini akan segera bergerak ke hadapan untuk menggantikan masa yang hilang dengan membuka kedai runcit Yeezy.”

Saham Gap jatuh lebih daripada 3.5% Khamis.

Perkongsian itu diumumkan pada Jun 2020, serta-merta memberikan peruncit yang terkepung itu rangsangan perkaitan yang amat diperlukan. Sebagai contoh, jaket $200 yang direka oleh West adalah pukulan segeratetapi hanya tersedia dalam talian.

West juga berkata bahawa Gap dikehendaki menjual 40% produk Yeezy Gap di kedai runcitnya, yang belum menjadi kenyataan, menurut The Wall Street Journal.

Hubungan itu memburuk dalam beberapa bulan kebelakangan ini. West, juga dikenali sebagai Ye, mengkritik Gap kerana tidak mendengarnya. “Anda perlu benar-benar memberi saya kedudukan untuk menjadi Ye dan biarkan saya melakukan apa yang saya fikirkan, atau saya perlu melakukan pemikiran itu di tempat lain,” katanya dalam siaran kini dipadamkan di Instagramlapor Jurnal.

Neil Saunders, pengarah urusan GlobalData, menulis dalam nota bahawa perpisahan itu “tidak dijangka sepenuhnya” dan tidak akan menjejaskan keuntungan Gap dari segi kewangan.

“Gap ialah syarikat yang berhati-hati dengan jenama lapuk yang biasanya mengelak langkah berani. Sebaliknya, Kanye adalah seorang inovator radikal yang suka menggoncang keadaan,” tulis Saunders. “Walaupun Kanye boleh menyuntik dos tenaga ke dalam Gap, ketidakserasian kedua-dua penglihatan bermakna kekecewaan tidak dapat dielakkan. Dalam beberapa cara, Kanye terlalu melampau untuk Gap.”

West baru-baru ini memberitahu Bloomberg bahawa sudah tiba masanya untuk saya melakukannya sendiri, sambil menambah bahawa dia tidak lagi mahu mempunyai syarikat “berdiri di antara saya dan penonton.”

–CNN Parija Kavilanz menyumbang kepada laporan ini

We want to give thanks to the writer of this write-up for this incredible material

Kanye West berkata dia akan menamatkan perkongsiannya dengan Gap | Perniagaan CNN


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/