Kanye West mendapat kembali akaun Twitter – berita terkini

(BERKAITAN) Adidas menamatkan perkongsian dengan Kanye West di tengah-tengah tindak balas antisemitisme

Kanye West nampaknya telah dialu-alukan kembali ke Twitter selepas Elon Musk – yang mengisytiharkan diri sebagai “bebas bersuara mutlak” – berjaya mengambil alih platform media sosial.

Awal minggu ini, seorang bekas eksekutif yang pernah bekerja dengan Barat mendakwa bahawa dia mempunyai “taksub” terbuka dengan Adolf Hitler dan pernah mengenang “perkara hebat” yang dia dan Parti Nazi lakukan untuk Jerman, CNN melaporkan.

Eksekutif itu, yang bercakap dengan CNN dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan, dan sumber lain memberitahu outlet itu bagaimana West, yang secara sah menukar namanya kepada Ye, pernah melayangkan idea untuk menamakan album sempena Hitler.

“Dia akan memuji Hitler dengan mengatakan betapa luar biasa bahawa dia dapat mengumpul begitu banyak kuasa dan akan bercakap tentang semua perkara hebat yang dia dan Parti Nazi capai untuk rakyat Jerman,” dakwa individu itu.

Awal minggu ini, Ye kembali ke akaun Instagramnya yang telah dipulihkan selepas dikunci kerana berkongsi kenyataan antisemitik.

Rapper itu menyiarkan rentetan mesej yang menjatuhkan nama CEO Endeavour Ari Emmanuel dan 50 Cent, antara lain.

1666969644

Akaun Twitter Kanye West telah dipulihkan

Kanye West‘s Twitter akaun muncul untuk diaktifkan semula selepas beberapa minggu akses penyanyi rap itu dikunci selepas dia melanggar syarat perkhidmatan dengan menghantar mesej antisemitik.

Berita itu tiba hanya beberapa jam selepas Elon Musk berjaya mengambil alih platform media sosial untuk $44bn, satu langkah yang ramai spekulasi akan membawa kepada akaun yang disekat sebelum ini dibuka kunci oleh ahli mutlak kebebasan bersuara yang digambarkan sendiri.

West telah menyahaktifkan akaunnya awal bulan ini selepas menyiarkan tweet yang mengancam untuk “membunuh 3 orang Yahudi”.

Sejurus sebelum akaun itu kembali dalam talian pada hari Jumaat, Musk menulis tweet “burung itu bebas” dan “biarkan masa yang baik berputar”.

Yang MerdekaJohanna Chisholm mempunyai lebih banyak lagi:

Lembaran Megan28 Oktober 2022 16:07

1666969230

Peminat memalukan komen Charlamagne tentang Kanye West: ‘Bagaimana anda boleh mengatakan perkara sedemikian tentang Kanye?’

Charlamagne tha God, pengacara program radio pagi Kelab Sarapan, sedang menghadapi panas kerana komen terbaru yang dibuatnya tentang Kanye West pada podcastnya minggu ini.

Pada malam Khamis episod The Brilliant Idiotspersonaliti radio terkenal itu membincangkan penyanyi rap itu dengan hos bersamanya, Andrew Schulz, dan mendakwa bahawa “dia bergerak seperti orang yang tidak merasakan dia akan berada di sini lebih lama lagi.”

Kedua-dua hos telah bermula dengan membincangkan seberapa kerap artis berusia 45 tahun itu memohon Tuhan, dengan Shulz mula-mula mencadangkan bahawa ia seolah-olah satu-satunya hubungan yang dia miliki hari ini.

“Dia perlu mula benar-benar bersandar kepada Tuhan, kerana tiada apa yang dia lakukan adalah dari Tuhan. Tiada apa yang saya lihat dia lakukan adalah dari Tuhan,” kata Charlamagne sebagai jawapan.

“Saya harap ini yang membantu dia untuk mencari penyembuhan sebenar kerana jelas dia sakit. Betul ke? Dan saya cuma – saya tidak nampak ini berakhir dengan baik. Saya rasa dia bergerak seperti orang yang tidak merasakan dia akan berada di sini lebih lama lagi. Awak tahu apa yang saya maksudkan?” tambah personaliti radio.

Komen-komen tersebut telah mendapat tindak balas yang hebat daripada pemerhati dalam talian.

“Bahawa @cthagod bercakap tentang Kanye mengatakan dia tidak akan ada lagi, bukan. Bagi seseorang yang telah memperjuangkan kesihatan mental. Itu bukan sesuatu yang anda patut harapkan kepada seseorang,” tweet seorang pemerhati, manakala seorang lagi menulis: “#Charlamagne bagaimana anda boleh mengatakan perkara sedemikian tentang #Kanye?”

Seorang dalam talian menyedari bahawa pemain NBA Kevin Durant nampaknya terlibat dalam perkara itu, mengulas pada siaran Instagram yang telah berkongsi klip kenyataan Charlamagne bahawa, “Itu konvo jahat yang dilakukan lelaki ini.”

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 16:00

1666965600

Kanye West menangani masalah Adidas semasa kembali ke Instagram: ‘Saya kehilangan $2bn dalam satu hari’

ICYMI: Kanye West telah kembali ke Instagram untuk menangani penurunan ketara dalam kekayaannya – menurut Forbesdaripada $2bn kepada $400m – selepas Adidas dan jenama lain memutuskan hubungan dengan penyanyi rap itu atas kenyataan antisemitiknya.

Pada hari Khamis, penyanyi rap itu kembali ke Instagramnya yang baru dipulihkan, yang telah diharamkan selepas beberapa siri kenyataan antisemitik, untuk merenung berita bahawa dia “kerugian $2 bilion dalam satu hari” akibat daripada komennya.

Dalam siaran itu, yang ditujukan kepada Ari Emmanuel, Ketua Pegawai Eksekutif agensi hiburan dan media Endeavour, dan diberi kapsyen: “Ucapan cinta,” West menulis: “Ari Emmanuel. Saya kehilangan $2bn dalam satu hari dan saya masih hidup. Ini adalah ucapan cinta. Saya masih cintakan awak. Allah masih sayangkan awak.”

Baca laporan penuh dari Chelsea Ritschel di sini.

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 15:00

1666962000

ICYMI: Kanye West dilaporkan digugurkan oleh peguam perceraian keenam di tengah-tengah kontroversi antisemitisme

ICYMI: Kanye West dilaporkan telah digugurkan oleh peguam perceraian keenam dalam prosiding perceraiannya dengan Kim Kardashian.

West telah digugurkan oleh peguam perceraian New York Bernard Clair dan Bob Cohen dari Cohen Clair Lans Griefer Thorpe dan Rottenstreich LLP, menurut Muka surat Enam.

“Firma itu tidak lagi mewakili Kanye West,” kata sumber kepada outlet itu.

Yang Merdeka telah menghubungi West dan bekas peguamnya, Clair dan Cohen, untuk mengulas.

Meredith Clark mempunyai laporan penuh di sini.

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 14:00

1666958430

Firma guaman Greenberg Traurig bertindak memutuskan hubungan dengan pelanggan Kanye West

Greenberg Traurig, firma guaman yang berpangkalan di Florida yang kini mewakili Kanye West dalam dua kes yang sedang berjalan, berkata dalam satu kenyataan dikongsi dengan The Financial Times bahawa ia sedang dalam proses memutuskan hubungan dengan pelanggan selebriti mereka berikutan kenyataan antisemitiknya.

“Kami mengambil langkah sebagai tindak balas kepada kenyataan yang dilaporkan mengikut kewajipan etika dan peraturan mahkamah,” kata firma itu, menurut FT. “Kami mengutuk anti-Semitisme dan semua ucapan kebencian atau ketaksuban, yang menjijikkan kepada nilai teras yang kami percayai dan hayati.”

“Firma ini diasaskan oleh individu yang menghadapi diskriminasi dan ramai di antara kita kehilangan nenek moyang kerana kebencian dan prasangka seperti itu,” tambah syarikat itu dalam kenyataannya, menekankan bagaimana pengasasnya – Larry Hoffman, Mel Greenberg, dan Robert Traurig – semuanya Yahudi.

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 13:00

1666956040

Peminat mula meraikan kemungkinan kembalinya Kanye West, Trump dengan Elon di teraju Twitter

Dengan pengambilalihan Twitter bernilai $44 bilion oleh Elon Musk dirasmikan, pengulas dalam talian yang merupakan peminat Kanye West mula meraikan kemungkinan kembalinya ke platform media sosial selepas dia dikunci kerana berkongsi siaran antisemitik awal bulan ini.

“Bayangkan betapa baiknya twitter apabila Trump Kanye West Alex Jones Roger Stone dan Nick Fuentes kembali ke sini,” tulis seorang pengguna Twitter, sangat menyedari bahawa pemilik baru syarikat itu sebelum ini telah mengisytiharkan dirinya sebagai “bebas bersuara mutlak” dan telah meninggalkan ramai yang membuat spekulasi sama ada dia akan membenarkan troll dalam talian, seperti bekas presiden AS, kembali ke platform.

Penyanyi USA, sekumpulan penyanyi penentangan yang disifatkan sendiri, menyertai spekulasi dan tweet secara berseloroh bahawa, “Elon Musk mungkin akan mengupah Kanye West untuk menjadi Ketua Perhubungan Awam untuk Twitter.”

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 12:20

1666954830

Nick Cave menyebut kenyataan antisemitik Kanye West sebagai ‘sangat mengecewakan’

Nick Cave, semasa bercakap pada satu acara di London pada malam Khamis, menggelar kenyataan antisemitik Kanye West baru-baru ini sebagai “amat mengecewakan” tetapi menyatakan bahawa dia masih menganggap penyanyi rap itu sebagai “artis terhebat dalam generasi kita”.

NME dilaporkan bahawa seorang penonton telah bertanya kepada penyanyi Australia itu semasa bahagian Soal Jawab pada malam itu tentang cara memisahkan karya artis daripada aspek kontroversi kepercayaan peribadi mereka.

“Ada Kanye pada masa ini, membuat kenyataan antisemitik,” jawab pemuzik pada satu ketika. “Kanye, bagi saya, secara kontroversi, pada pendapat saya, artis terhebat dalam generasi kita. Saya suka muziknya. ‘Yeezus’ dan rekod-rekod Injil itu… rekod-rekod Injil itu seperti tiada yang pernah saya dengar sebelum ini.

“Tetapi bagi saya, bagi dia untuk mengeluarkan kiasan antisemitik ini, saya fikir ia, secara peribadi, memalukan. Adakah orang ini perlu turun dari tahap yang tinggi hingga ke omong kosong yang membosankan yang kita dengar begitu kerap? Ia amat mengecewakan saya, dan untuk beberapa waktu mungkin sukar bagi saya secara peribadi untuk mendengar rekod Kanye, tetapi pada masa yang sama saya lebih menghargai output, pada tahap tertentu.”

Sebelum selesai menjawab soalan daripada ahli penonton, dia menambah: “Akhirnya, saya lebih menghargai output, dan saya tahu bahawa pada masanya saya akan dapat mengatasinya dan berasa bebas untuk dapat mendengar muzik Kanye lagi. Bahawa dia tidak akan selama-lamanya terperangkap dalam aspek terburuk wataknya, dan muzik yang dia buat adalah perjalanan jauh dari aspek terburuk wataknya, seperti semua muzik kami.”

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 12:00

1666952758

Pemain NBA Jaylen Brown mempertahankan Akademi Donda dalam siri tweet

Pemain NBA Jaylen Brown menyerlah dalam satu siri catatan Twitter untuk membela Akademi Donda Kanye West, sebuah sekolah K-8 yang tidak diiktiraf yang dikendalikan oleh penyanyi rap yang mengumumkan kepada ibu bapa pada malam Rabu bahawa mereka akan ditutup sehingga September, berkuat kuasa serta merta.

The Times pertama kali dilaporkan mengenai e-mel yang dihantar kepada ibu bapa pada malam Rabu yang mendedahkan bahawa sekolah swasta itu akan ditutup sehingga musim luruh 2023.

Brown, yang mengumumkan awal minggu ini bahawa dia akan meninggalkan Donda Sports, agensi yang diasaskan oleh West, melalui Twitter pada hari Khamis untuk berkongsi perasaannya tentang penutupan sekolah itu, yang dia katakan dia mempunyai peluang untuk menyaksikan secara dekat.

“Ramai guru hebat ibu bapa dan pelajar terjejas oleh perkara ini.. Mudah untuk bercakap dari luar melihat ke dalam. Saya menghabiskan masa di akademi Donda dan ia jauh lebih baik daripada beberapa sekolah awam di Amerika dengan kurikulum yang lebih baik pelajar sekolah menengah. bertauliah sepenuhnya,” kata pemain Celtics itu, sambil memetik tweet artikel mengenai penutupan sekolah California itu.

Beliau menambah: “Anti-Semitisme harus ditangani dengan sensitiviti dan rasa hormat, Ketidaksamaan / kekurangan peluang dalam sistem pendidikan kita harus dikendalikan dengan sensitiviti dan rasa hormat, Sekolah yang mempunyai sumber/peluang secara akademik dan olahraga telah diambil secara tiba-tiba tanpa notis.”

Johanna Chisholm28 Oktober 2022 11:25

1666951260

ICYMI: Vogue ‘tidak berhasrat’ untuk bekerjasama dengan Kanye West sekali lagi

ICYMI: Vogue “tidak berniat” untuk bekerjasama dengan Kanye West sekali lagi di tengah-tengah pelbagai kontroversi yang menyelubungi penyanyi rap itu.

West telah mendominasi tajuk utama dalam beberapa minggu kebelakangan ini selepas dia membuat kenyataan antisemitik, dan menghantar model ke pentas peragaan dalam baju-T “White Lives Matter” semasa pembentangan Yeezy SZN 9 di Paris Fashion Week awal bulan ini.

Pada 21 Oktober, jurucakap untuk Vogue memberitahu Muka surat Enam bahawa penerbitan fesyen mahupun ketua pengarang Anna Wintour tidak berhasrat untuk bekerjasama dengan Barat pada masa hadapan.

Yang Merdeka telah menghubungi Vogue dan Barat untuk komen.

Wintour dan West telah menjalinkan hubungan yang lama sejak dia pertama kali menjemputnya ke Met Gala tahunan pada tahun 2009.

The Independent mempunyai laporan penuh di bawah.

Graeme Massie28 Oktober 2022 11:01

1666942260

Senarai Main Essentials dialih keluar daripada Apple Music

ICYMI: Senarai Main Essentials Kanye West nampaknya telah dialih keluar daripada Apple Music.

Tindakan itu dibuat ketika penyanyi rap itu terus berdepan dengan tindak balas selepas membuat beberapa siri kenyataan antisemitik semasa temu bual dan di media sosial.

Belum ada kenyataan rasmi oleh Apple Music mengenai perkembangan itu.

(Hak Cipta 2022 The Associated Press. Semua hak terpelihara)

Graeme Massie28 Oktober 2022 08:31

We wish to thank the author of this short article for this incredible content

Kanye West mendapat kembali akaun Twitter – berita terkini


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/