Kanye West Tarik Keluar dari Coachella

Kanye West telah menarik diri daripada penampilannya yang dijadualkan di Coachella festival, sumber mengesahkan kepada Kepelbagaian. Perwakilan untuk Barat dan festival itu tidak segera menjawab permintaan untuk komen; West telah dijadualkan bermain malam penutup festival dua minggu itu, yang berlangsung pada 15-17 April dan 22-24 April. Berita itu pertama kali dilaporkan oleh TMZ.

Sebab pembatalannya tidak jelas, walaupun sumber memberitahu Kepelbagaian bahawa dia tidak berlatih atau bersedia untuk penampilan itu. manakala West bermain set penuh, diiringi oleh Drake, di Los Angeles Coliseum pada bulan Disember, Coachella ialah festival muzik terbesar di Amerika Utara dan mengikut keperluan menjalankan operasi yang sangat ketat. West juga menarik diri daripada penampilan tajuk yang dirancang pada festival 2020 – yang akhirnya ditangguhkan sehingga tahun ini akibat wabak itu – hanya beberapa hari sebelum ia diumumkan, sumber mengesahkan kepada Kepelbagaian pada masa itu.

Namun terdapat banyak sebab lain mengapa berita tidak datang sebagai kejutan, seperti Tingkah laku Barat yang tidak dapat diramalkan dan agresif dalam beberapa bulan kebelakangan ini meletakkan tanda tanya mengenai penampilannya walaupun ia diumumkan pada bulan Januari; dia telah dihalang daripada kemunculan yang dirancang di Anugerah Grammy malam Ahad kerana apa yang disifatkan sebagai “nyaberkenaan tingkah laku dalam talian.” Barat membatalkan tarikh tutup lawatan “Saint Pablo” 2016 beliau dan dimasukkan ke hospital atas sebab kesihatan mental tidak lama selepas itu, berikutan insiden yang serupa dengan tingkah lakunya dalam beberapa bulan kebelakangan ini. West telah berkata banyak kali bahawa dia mengalami gangguan bipolar.

Dua malam pertama Coachella akan diketuai oleh Harry Styles dan Billie Eilish. Festival itu pada dasarnya melindung nilai pertaruhannya di Barat dengan menagih EDM titans Swedish House Mafia di tempat yang tidak ditentukan dalam barisan, disenaraikan di bahagian bawah poster pengumuman rasmi, membuka pilihan kumpulan menggantikannya sebagai tajuk utama hari Ahad sekiranya dia menarik keluar. Dengan perayaan hanya tinggal 11 hari lagi, itu nampaknya senario yang berkemungkinan.

Khabar angin telah tersebar bahawa Travis Scott akan menyertai West untuk persembahan itu, tetapi TMZ mengatakan bahawa dia juga tidak akan muncul. Scott merendah diri sejak 10 orang maut dalam tergesa-gesa menuju ke pentas semasa persembahan utamanya di festival Astroworld di Houston pada Oktober.

Penampilan sedemikian akan menjadi mesej untuk West, yang dalam beberapa bulan kebelakangan ini secara terbuka memeluk selebriti yang dipulaukan seperti Marilyn Manson, yang dituduh melakukan serangan seksual, dan DaBaby, yang telah membuat komen homofobia tanpa maaf sejak beberapa bulan kebelakangan ini.

Festival yang sudah habis dijual itu dijadualkan berlangsung di lokasi biasa di Empire Polo Ground di Indio, Calif.

Coachella ialah festival muzik terbesar di Amerika Utara dan telah menjual 125,000 tiket seharinya, dan logistik semata-mata lebih daripada 100,000 orang yang pergi dan berkumpul di satu lokasi mewujudkan kemungkinan yang tidak terukur untuk penularan penyakit.

Walaupun tajuk utama ansuran ke-21 festival ini — pertama kali diumumkan pada Januari 2020 — ialah Travis Scott, Frank Ocean dan Rage Against the Machine, festival itu telah ditangguhkan kerana wabak itu sebanyak empat kali. Tahun lepas, Ocean memindahkan penampilannya ke 2023, dan Scott telah dialih keluar daripada rang undang-undang berikutan tragedi Astroworld pada bulan November, walaupun sumber memberitahu Variety bahawa ejennya berjuang untuk mengekalkannya dalam rang undang-undang. West dan Scott sering berkolaborasi dan berkaitan dengan bekas perkahwinan (bekas West Kim Kardashian ialah adik tiri kepada Kylie Jenner, yang berkongsi anak perempuan dengan Scott).

West menjadi tajuk utama festival itu pada 2011.

Kepelbagaian akan mempunyai lebih banyak tentang keadaan semasa ia berkembang.

We would love to say thanks to the author of this write-up for this outstanding web content

Kanye West Tarik Keluar dari Coachella


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/