Kemas Kini Hujung Minggu ‘SNL Menangani Tamparan Oscar: “Salah Satu Perkara Paling Gila Yang Kami Akan Pernah Lihat”

Malam ini pada SNL, Kemas Kini Hujung Minggusauh Colin Jost dan Michael Che membuat setiap Will Smith jenaka yang mereka pegang sepanjang minggu lalu, berikutan tamparan pemenang Oscar itu Chris Rock di Anugerah Akademi ke-94.

“Pegawai perisikan mengatakan bahawa Vladimir Putin dimaklumkan secara salah oleh penasihatnya tentang betapa teruknya prestasi tentera Rusia di Ukraine,” kata Jost di atas, “yang seperti ejen Will Smith memberitahunya, ‘Anda menghancurkannya di Oscar!”

Jost berkata bahawa dari perspektifnya, tindakan Smith adalah “memalukan”—terutamanya kerana tindakannya menetapkan “suatu preseden yang mengerikan kerana terpaksa mempertahankan isteri anda di acara anugerah.”

Che berkata semasa ucapan penerimaannya selepas mendapat anugerah Pelakon Lelaki Terbaik, The Raja Richard star berkata, “Cinta akan membuat anda melakukan perkara gila.”

“Awak tahu apa lagi yang membuatkan awak buat perkara gila? Gila,” guraunya. “Tetapi saya faham dari mana Will datang. Maksud saya, anda tidak boleh mengharapkan dia duduk di sana dan melihat lelaki lain melompat ke seluruh isterinya—tanpa menandatangani NDA.”

Semalam, Jost meneruskan, Smith meletak jawatan dari Akademi Seni dan Sains Filem, sebelum badan anugerah itu boleh memecatnya. “Dia tidak akan melakukannya,” kata Jost, “tetapi kemudian Jada memberikan pandangan itu kepadanya.”

Jika Smith telah dibuang, Jost menyatakan, dia akan menyertai “sekumpulan kecil” orang yang telah ditendang keluar dari Akademi, yang termasuk Bill Cosby, Roman Polanski dan Harvey Weinstein. “Atau, kerana mereka juga dikenali, ‘Bad Boys For Life.’”

Che terus bercakap tentang alopecia, keadaan kesihatan yang menjadi asas kepada jenaka Rock dengan perbelanjaan Jada Pinkett Smith, yang seterusnya membawa kepada pertengkaran komik itu dengan suaminya. “Bolehkah kita berhenti berpura-pura semua orang tahu Jada menghidap alopecia? Maksud saya, seperti yang kami dengar tentang kehidupan peribadi Jada dan Will, anda tidak boleh mengharapkan kami mengekalkan segala-galanya,” katanya. “Ia seperti Kanye berkata, ‘Jangan bertindak seperti anda semua tidak tahu saya mempunyai psoriasis!'”

Dengan mementingkan diri sendiri, Che berkata, sebagai pelawak, dia “penat” orang “meletakkan rasa tidak selamat mereka sendiri” pada niat jenakanya. “Maksud saya, saya tidak boleh membuat jenaka kerana ia sejuk di luar,” katanya, “tanpa seseorang menjerit, ‘Berhenti mempermainkan zakar saya yang kecil! Jauhkan zakar kecil saya daripada mulut awak!’”

Sebahagian daripada apa yang luar biasa tentang situasi di Oscars, kepada Jost, ialah Smith dibenarkan untuk kekal di khalayak (dan juga menerima trofi) selepas menampar Rock, semata-mata kerana komik itu mengatakan tidak mengapa untuknya berbuat demikian. “Jadi sekarang kita tanya mangsa sejurus selepas dipukul di kepala? ‘Hei, awak okay ke kalau lelaki yang baru serang awak tu berkeliaran sekejap? Awak jangan nak buat dia marah lagi,’” guraunya. “Saya tidak percaya Akademi mempunyai protokol gegaran yang lebih teruk daripada NFL.”

Sejujurnya, Jost meneruskan, dia “tidak boleh menyalahkan” Akademi kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan. “Tiada siapa tahu apa yang perlu dilakukan. Malah orang di Oscars sedang googling, ‘Adakah Will Smith hanya menampar Chris Rock?’” dia memerhati. “Saya fikir kita harus mengakui bahawa itu adalah salah satu perkara paling gila yang pernah kita lihat dalam hidup kita. Ia benar-benar seperti kerosakan almari pakaian Super Bowl, tetapi jika Janet [Jackson]putingnya ditampar [Justin] Timberlake.”

Apatah lagi, Che berkata, Rock telah “sangat umum” tentang menangani gangguan pembelajaran bukan lisan, yang menjadikannya “sukar baginya untuk memahami” isyarat bukan lisan. “Seperti bagaimana apabila dia melihat Will Smith yang marah meluru ke arahnya, bukannya bergerak menjauhinya, dia meletakkan kedua-dua tangannya ke belakang, tersenyum dan berkata, ‘Uh oh!’

Kemudian Kemas kinisauh mengalu-alukan OJ Simpson (Kenan Thompson) ke meja untuk memberikan pandangannya mengenai kemelut Oscar, dengan Che bertanya kepadanya di pihak siapa dia mendapati dirinya berada di pihak.

“Oh, sekarang Michael, awak kenal saya. Saya benci konflik. Mereka berdua kelihatan seperti lelaki yang baik,” kata Simpson. “Tetapi secara jujurnya, saya langsung tidak faham gurauan Chris Rock. Maksud saya, apa kejadahnya GI Jane?”

Che menegaskan bahawa ia adalah filem dari ’90-an, dengan Simpson berseru, “’90-an? Oh, saya tidak ingat apa-apa dari tahun 90-an.”

Simpson berkata bahawa dalam pendapatnya yang rendah hati, Smith mungkin telah bertindak keterlaluan dengan menampar Rock. “Maksud saya, Will, saya tidak mahu mengatakan bahawa anda mempunyai masalah kemarahan, tetapi jika sarung tangan itu sesuai,” dia terdiam. “Saya cuma cakap.”

Che kemudian tertanya-tanya sama ada Simpson, sebenarnya, berada di pihak Rock selepas semua.

“Saya tak cakap semua tu. Chris juga tidak bersalah,” kata Simpson. “Tiada siapa yang suka dipermainkan. Maksud saya, awak mungkin terlalu muda untuk diingati, tetapi orang pernah membuat banyak jenaka kejam tentang saya.”

Apabila Che bertanya tentang apa yang dimaksudkan dengan jenaka, Simpson hanya berkata, “Semua jenis barang.

“Maksudnya, kadangkala, jenaka boleh melampaui batas, terutamanya apabila ia mengenai keluarga lelaki lain,” kata Simpson, “kerana seperti yang Will Smith katakan dalam ucapannya, cinta akan membuat anda melakukan perkara gila, kononnya.”

Apabila Che menunjukkan bahawa terdapat perbincangan untuk mengambil Oscar Smith, Simpson menjerit, “Anda tidak akan mengambil trofi saya!”

Juga singgah ke Kemas kini meja untuk memecahkan perbicaraan pengesahan Mahkamah Agung Hakim Ketanji Brown Jackson ialah Sen. Marsha Blackburn (Cecily Strong). Klip dari edisi malam ini boleh didapati di atas dan di bawah.We would love to give thanks to the writer of this post for this remarkable material

Kemas Kini Hujung Minggu ‘SNL Menangani Tamparan Oscar: “Salah Satu Perkara Paling Gila Yang Kami Akan Pernah Lihat”


We have our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/