Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022: Pemenang, Gred, Reaksi dan Sorotan

0 daripada 6

  Kredit: AEW

  Selamat datang ke liputan dan rekap Bleacher Report mengenai bayar setiap tontonan bersama AEW dan NJPW yang pertama, Pintu Terlarang.

  Mudah-mudahan, ini adalah yang pertama daripada banyak acara silang untuk AEW dan New Japan Pro-Wrestling, terutamanya memandangkan begitu ramai bakat terkemuka cedera dan tidak dapat bertanding pada hari Ahad.

  Kad itu disusun dengan sedozen perlawanan yang menampilkan bintang di setiap peringkat, tetapi segelintir perlawanan kejuaraan adalah pertarungan yang paling dinaikkan pangkat menjelang persembahan.

  Mari kita lihat apa yang berlaku di Chicago pada hari Ahad.

1 daripada 6

  Perlawanan pertama pada pembelian masuk ialah perlawanan tag dengan Aaron Solo dan QT Marshall menentang Hirooki Goto dan Yoshi-Hashi. Solo dan Marshall sedang bermain tumit, jadi orang ramai memberikan mereka banyak haba.

  Ini adalah perlawanan pantas dengan beberapa tindakan yang baik, tetapi ia tidak termasuk banyak penjualan. Terasa seperti mereka hanya bergerak dari satu tempat ke satu tempat. Goto dan Yoshi-Hashi menjaringkan kemenangan untuk memulakan persembahan.

  Pemenang: Goto dan Yoshi-Hashi

  Gred: C+

  Perlawanan seterusnya menyaksikan Nick Comoroto menentang Lance Archer. Ini mengekalkan The Factory dalam gelanggang selama dua perlawanan berturut-turut dan memberi kami dua kuasa besar yang melemparkan ke bawah.

  Fizikal adalah baik di sini kerana kedua-dua lelaki mempunyai saiz dan kuasa untuk benar-benar membuat hits mereka kelihatan bagus, tetapi ia tidak mempunyai banyak perkara lain. Mereka tidak mempunyai banyak masa untuk bekerja, tetapi mereka mempunyai jumlah tindakan yang baik dalam minit yang diberikan.

  Archer mampu meraih kemenangan dengan penyudah Blackoutnya yang akhirnya menjadi pertarungan yang pantas tetapi menghiburkan.

  Pemenang: pemanah

  Gred: B-

  Perlawanan beli-masuk ketiga ialah pertarungan pasukan tag dengan Swerve Strickland dan Keith Lee menentang Yoshinobu Kanemaru dan El Desperado. Swerve dan Lee menghabiskan lebih banyak masa untuk bertahan daripada menyerang, tetapi juruhebah memastikan untuk menyebut isu komunikasi mereka baru-baru ini sebagai sebab yang mungkin.

  Swerve dan Desperado adalah bintang perlawanan ini dan mempunyai pertukaran terbaik daripada kombinasi yang mungkin berbeza. Beberapa minit terakhir adalah bahagian terbaik perlawanan. Lee dan Swerve berjaya memastikan kemenangan sebelum Pasukan Taz mengejek mereka daripada penonton.

  Pemenang: Swerve dan Lee

  Gred: B

  Perlawanan Beli-dalam terakhir ialah pertarungan tanda nama lapan orang dengan Max Caste dan The Gunn Club menentang Yuya Uemura, Alex Coughlin, The DKC dan Kevin Knight. Austin dan Colten akhirnya berlari ke belakang pentas untuk mencari Danhausen selepas dia mengejek mereka dari skrin besar.

  Ini membolehkan bintang NJPW mendapat kelebihan awal empat lawan dua. Caster dan Billy boleh melakukan beberapa kesalahan di sana sini, tetapi ia tidak banyak. Mereka adalah underdog sebaik sahaja anak-anak Billy membuang mereka.

  Walau bagaimanapun, Caster dan Billy dapat membuat kemunculan semula dan mendapat kemenangan dengan Mic Drop. Ini adalah baik, tetapi terdapat terlalu banyak detik ceroboh.

  Pemenang: Caster dan Billy

  Gred: C


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • Marshall memang pandai main keje. Dia mempunyai bahasa badan dengan baik.
 • Cara Archer mendarat di atas kepalanya apabila dia memukul bola meriam ke dalam gelanggang adalah menakutkan, tetapi dia segera bangkit dan terus pergi.
 • Melihat lelaki seperti Archer berjalan di atas tali dan memukul moonsault akan sentiasa mengagumkan.
 • Tempat penyerahan muffler regangan dengan Swerve dan Desperado di tepi gelanggang adalah hebat.
 • Cara Lee menyelamatkan dirinya dan Swerve daripada penyerahan pada masa yang sama adalah hebat.
 • Billy adalah lelaki terbesar dalam perlawanannya dengan margin yang luas.

2 daripada 6

  1656295076 526 Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022 Pemenang Gred Reaksi

  Kredit: AEW

  Perlawanan pertama di pertunjukan utama menampilkan Chris Jericho, Sammy Guevara dan Minoru Suzuki menentang Eddie Kingston, Wheeler Yuta dan Shota Umino. Seperti biasa, Tay Conti berada di sisi Guevara.

  Perlawanan ini adalah pergaduhan sejak loceng dibunyikan. Mereka hampir tidak cuba menggunakan tag dan menjadikan ini pertarungan tradisional untuk beberapa minit pertama. Semua orang akhirnya duduk di sudut mereka dan mula mematuhi peraturan. Sebenarnya, mengatakan bahawa mereka mematuhi peraturan itu agak sukar.

  Perlawanan ini huru-hara, tetapi jenis huru-hara yang baik. AEW telah dapat menjadikan beberapa pertarungan liar berbilang lelaki ini menarik lebih daripada satu kali. Semua orang melaksanakan peranan mereka dengan sempurna. Tiada satu pun pautan lemah dalam rantaian ini. Perlawanan itu tidak sempurna dalam apa cara sekalipun, tetapi ia menghiburkan seperti yang diperlukan.

  Conti mengganggu dengan memukul Umino dengan kelawar tetapi ia hampir tidak melambatkannya. Ia mengambil beberapa sepakan hebat daripada Guevara dan pukulan tandukan daripada Suzuki untuk membuatkan dia melepaskan seekor ketam Boston di Jericho. Apabila habuk mendap, Jericho memukul The Judas Effect pada Umino untuk mendapatkan kemenangan.

  Pemenang: Jericho, Guevara dan Suzuki

  Gred: B+


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • Muzik masuk Suzuki sahaja telah berakhir dengan orang ramai lebih daripada banyak bintang dalam senarai. Suzuki lelaki itu hampir sama seperti orang lain sekarang.
 • Jaket Umino sepatutnya dijual di tapak dagangan.
 • Kingston mendedahkan dadanya apabila dia melihat Suzuki ditanda masuk adalah sejenis tenaga yang sangat spesifik.
 • Suzuki tidak menjual chop Kingston adalah saat yang menyeronokkan. Cara Kingston bertindak balas benar-benar membantu menjadikannya berkesan.
 • Semua yang Yuta lakukan kelihatan hebat. Dia adalah salah seorang lelaki yang baru mendapatnya.

3 daripada 6

  1656295076 588 Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022 Pemenang Gred Reaksi

  Kredit: AEW

  Perlawanan seterusnya ialah perebutan gelaran tiga ancaman dengan FTR, Roppongi Vice dan United Empire bertarung dalam kedua-dua Kejohanan Pasukan Tag Heavyweight ROH dan IWGP.

  Dax Harwood dan Trent Berreta bermula sebagai orang yang sah, jadi Jeff Cobb dan Great-O-Khan terpaksa duduk di tepi padang pada mulanya. Beberapa minit selepas perlawanan, Harwood telah diiringi ke belakang pada satu ketika, jadi dia mungkin mengalami kecederaan.

  Apabila dia kembali beberapa minit kemudian untuk terus melawan, bahunya dibalut. Walaupun dengan potensi kecederaan, dia bermain keras dalam perlawanan ini.

  Perlawanan ini mempunyai banyak bahagian yang bergerak dan mereka terpaksa membuat improvisasi kerana apa yang berlaku dengan Harwood, tetapi pesaing di gelanggang semuanya pro dan memastikan semuanya kelihatan lancar apabila mereka boleh. Ia tidak pernah merasakan mana-mana pasukan menyumbang kurang daripada yang lain.

  Selepas beberapa panggilan rapat, FTR dapat menang dan memperoleh set ketiga tajuk teg mereka untuk ditambahkan pada koleksi mereka.

  Pemenang: FTR

  Gred: B+


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • FTR telah tamat seperti orang lain pada keseluruhan kad ini. Orang ramai sangat menyukai Wheeler dan Harwood.
 • Nampaknya Harwood mungkin cedera apabila dia jatuh siku, tetapi sukar untuk mengatakan dengan pasti apa yang berlaku. Sekurang-kurangnya dia dapat kembali, tetapi harap dia tidak melakukan apa-apa yang berpotensi memburukkan lagi kerosakan.
 • Cobb mungkin anak Rhyno. Bolehkah kita mendapatkan Maury Povich mengenai perkara ini?
 • AEW perlu mendapat tajuk di Trent pada satu ketika. Dia telah menjadi penghibur yang boleh dipercayai sejak sekian lama.

4 daripada 6

  1656295076 317 Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022 Pemenang Gred Reaksi

  Kredit: AEW

  Kejohanan All-Atlantic telah diputuskan seterusnya dalam Fatal 4-Way yang termasuk Clark Connors, Miro, Pac dan Malakai Black. Connors menggantikan Tomohiro Ishii selepas kecederaan baru-baru ini menghalangnya daripada bertanding.

  Black dan Pac berpasangan untuk bertarung manakala Miro menentang Connors, tetapi gandingan itu tidak kekal selama-lamanya. Kami akhirnya melihat mereka mula bertukar lawan dan kadang-kadang bekerjasama untuk mengatasi ancaman yang lebih besar.

  Perlawanan ini mempunyai sedikit segala-galanya tanpa rasa tidak kena pada tempatnya. Ia mempunyai perkara biasa yang anda jangkakan daripada pertandingan empat orang, tetapi kemahiran empat lelaki yang terlibat membantu menjadikannya berasa lebih baik daripada beberapa perlawanan seperti ini yang mempunyai beberapa tempat yang telah dirancang sebelumnya yang anda boleh tahu telah dilatih dan dibincangkan.

  Connors mendapat kejutan besar apabila dia meletakkan Miro melalui meja dengan Lembing. Orang ramai melaungkan namanya sebentar, tetapi Pac membawanya keluar menghentikannya. Selepas memukul Black dengan 450, Pac mengunci Connors dalam Brutalizer untuk kemenangan.

  Pemenang: Pac

  Gred: A-


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • Orang ramai yang tidak memberikan Miro salah satu pop terbesar pada malam itu agak mengecewakan untuk dilihat.
 • Connors adalah salah seorang lelaki yang mempunyai proporsi yang sangat baik sehingga anda tidak menyedari betapa pendeknya dia sehingga anda melihatnya di sebelah orang lain.
 • Pac dan Black mempunyai chemistry yang menakjubkan sebagai lawan. Semua yang mereka lakukan bersama kelihatan luar biasa.
 • Miro menangkap lelaki dewasa di udara seperti tiada apa-apa yang sentiasa menyeronokkan untuk ditonton.
 • Cara Miro membongkok Pac kembali dalam cengkaman unta kelihatan amat menyakitkan.

5 daripada 6

  1656295076 10 Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022 Pemenang Gred Reaksi

  Kredit: AEW

  The Young Bucks dan El Phantasmo menentang Sting, Darby Allin dan Shingo Takagi dalam perlawanan trio tanpa apa-apa selain kebanggaan mereka di garisan. Semasa Kelab Bullet keluar, Sting menyerang mereka dengan terjunan besar dari pentas.

  Detik itu membuatkan orang ramai teruja dan menetapkan nada untuk baki perlawanan. Walaupun mereka mematuhi peraturan pada kebanyakan masa, pertarungan ini masih terasa sibuk.

  Hikuleo campur tangan bagi pihak The Bullet Club, tetapi ref terganggu pada masa itu. Stinger dapat pulih dengan cepat dan membuat hot tag ke dalam perlawanan.

  Perlawanan ini sangat menghiburkan dan mempunyai beberapa detik yang tidak dapat dilupakan, tetapi ia juga mengalami sedikit kekurangan jualan. Tidak ada jualan yang menyengat adalah satu perkara, tetapi orang lain pulih dari tempat yang besar dengan cepat. Takagi berjaya mendapatkan kemenangan untuk pasukannya dengan menyematkan Connors.

  Pemenang: Kawan-kawan dengan Sikap

  Gred: B


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • Ini adalah PPV pertama dalam masa yang agak lama di mana ia tidak kelihatan seperti Allin menghabiskan banyak masa untuk cat badan dan mukanya.
 • Melihat Sting melakukan penyelaman besar pada usianya adalah menakutkan dan menakjubkan pada masa yang sama. Dia benar-benar legenda.
 • Bucks jarang menjadi pesaing yang lebih besar dalam perlawanan, jadi apabila mereka mempunyai peluang untuk melemparkan Allin, mereka mengambil setiap peluang untuk melakukannya.
 • The Bucks menggunakan beberapa lilitan dan roda kereta yang tidak perlu adalah beberapa trolling yang bagus.
 • Tendangan super berganda Bucks kepada Alling kelihatan kaku. Allin menjualnya seperti dilanggar lori. Selam berani mati berganda mereka beberapa saat kemudian kelihatan tidak begitu baik.

6 daripada 6

  1656295076 278 Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022 Pemenang Gred Reaksi

  Kredit: AEW

  Toni Storm dan Thunder Rosa berjabat tangan untuk menunjukkan semangat kesukanan sebelum mereka mengurung diri untuk gelaran wanita AEW. Kedua-dua wanita ini mempunyai reputasi sebagai pekerja yang hebat, jadi mereka memastikan untuk menguji had mereka dengan beberapa pertukaran pantas pada awal perlawanan.

  Sebagai salah satu daripada beberapa pertandingan satu lawan satu pada kad ini, mereka mempunyai sedikit tekanan kepada mereka untuk menjadikan ini tidak dapat dilupakan. Syukurlah, mereka menyahut cabaran itu. Mereka melakukan sangat sedikit kesilapan, dan kesilapan yang mereka lakukan mudah ditutup apabila mereka cepat pulih dan menyesuaikan diri.

  Dalam kesimpulan yang agak mengejutkan, Rosa mengekalkan dengan salah satu supleks berputar tandatangan Dustin Rhodes. Mereka berjabat tangan semula apabila semuanya sudah selesai.

  Pemenang: Guruh Rosa

  Gred: A-


  Detik dan Pemerhatian Terkemuka

 • Peralatan Rosa untuk setiap PPV adalah luar biasa.
 • Pertukaran chop mendapat beberapa pukulan keras daripada kedua-dua wanita. Mungkin ada lebam esok.
 • Pemacu longgokan Rosa kepada Storm kelihatan kejam dengan cara yang terbaik.

We want to say thanks to the writer of this post for this remarkable content

Keputusan AEW x NJPW Forbidden Door 2022: Pemenang, Gred, Reaksi dan Sorotan


You can view our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/