Keputusan dan analisis secara langsung WWE WrestleMania 38 Night 2

Nota editor: Rekap penuh Malam 1 WrestleMania 38 boleh didapati di sini.

Selepas kembalinya “Stone Cold” Steve Austin, kemenangan penting untuk Bianca Belair dan satu lagi kemenangan WrestleMania yang tidak dapat dilupakan untuk Charlotte Flair, WrestleMania 38 diteruskan pada malam Ahad dengan banyak perlawanan besar.

Roman Reigns dan Brock Lesnar akan mengambil bahagian tengah dalam acara utama dalam perlawanan untuk menentukan juara WWE yang tidak dipertikaikan. Kedua-dua kejohanan WWE dan kejohanan Universal akan berada dalam barisan dalam perlawanan “Pemenang Ambil Semua”, dan selepas berbulan-bulan peningkatan sengit dengan Paul Heyman di tengah-tengahnya, kedua-duanya akhirnya akan mendapat perlawanan mereka pada malam Ahad.

Dua gelaran pasukan tag akan berada dalam barisan kerana juara pasukan tag Raw RK-Bro berhasrat untuk mengekalkan keuntungan menentang Street Profits dan Akademi Alpha, manakala Carmella dan Queen Zelina akan bertarung dengan Naomi dan Sasha Banks, Liv Morgan dan Rhea Ripley serta Natalya dan Shayna Baszler dalam perlawanan 4 hala Fatal untuk emas wanita.

Terdapat juga beberapa peserta unik pada malam Ahad, dengan Pat McAfee melangkah keluar dari gerai siaran untuk menghadapi Teori Austin, Johnny Knoxville cuba mendapatkan yang terbaik daripada Sami Zayn dalam perlawanan “Anything Goes” dan Bobby Lashley menghadapi Omos dalam apa yang boleh menjadi ujian besar pertama untuk lelaki tertinggi dalam WWE.

Ikuti cara kami sampai ke sini dengan panduan Peminat Lapsed kami, dan ikuti sepanjang kami mengimbas semula setiap perlawanan apabila ia berlaku.


Perlawanan sedang berlangsung: Apa-apa Pun Bersesuaian — Sami Zayn lwn. Johnny Knoxville


Keputusan:

Bobby Lashley bertahan. Omos

Perlawanan ini mempunyai binaan paling lemah pada kad dua malam dan dihantar sedemikian, mungkin dengan cara yang lebih mengelirukan daripada yang dijangkakan.

Lashley bermain sebagai underdog dalam perlawanan itu, kerana Omos diletakkan sebagai pesaing yang unggul dari segi fizikal. Yang, sekali lagi, akan menjadi cerita yang menarik jika bukan kerana fakta bahawa bisep yang berdiri di hadapannya yang digelar “Yang Maha Kuasa” adalah sesuatu yang tidak diingini secara fizikal.

Selepas beberapa minit yang sukar, Lashley pulih daripada pelukan beruang untuk memberikan supleks tanpa margin-untuk-ralat pada Omos 7-kaki-3, dan kemudian menghantar lembing dan akhirnya pin.

Apa yang akan datang: Bobby Lashley meninggalkan perlawanan itu kelihatan sangat kuat dan hebat, yang telah kita ketahui tentang Bobby Lashley. Omos sama sekali tidak mendapat manfaat daripada kerugian ini, yang menjadikan hasilnya lebih ingin tahu. Mengapa tidak membiarkan Lashley mendapat beberapa tempat berkuasa untuk mengekalkan reputasinya tetapi dapatkan Omos kemenangan untuk membina momentumnya? Melainkan tiada momentum untuk membina, itu?


Kejohanan pasukan tag mentah: RK-Bro (Matt Riddle & Randy Orton) (c) def. Keuntungan Jalanan dan Akademi Alpha

Perlawanan pembukaan pada Malam 2 menyebat penonton Dallas menjadi “Ini hebat!” melaungkan kegilaan, sebagai perlawanan tanpa-DQ liar, tanpa-kira-kira mencapai puncak yang luar biasa.

Dengan Orton turun dan gelanggang dibersihkan, Montez Ford bersedia untuk penyudah tali atas. Teka-teki kembali dari luar, melompat ke atas turnbuckle dan menghantar RKO tali atas pada Ford, yang melantun keluar dari gelanggang selepas hentaman. Dengan Riddle turun selepas manuver, Chad Gable dari Alpha Academy memanjat tali untuk menamatkan Riddle hanya untuk ditangkap di tengah penerbangan oleh Orton untuk RKO. Orton menyemat Gable untuk menamatkan perlawanan dan mengekalkan gelaran dengan RK-Bro.

Ini adalah pesta yang sangat menyeronokkan, liar, tempat antara tiga pasukan dengan kimia yang unik. Riddle dan Orton mengeluarkan DDT berbantukan tali yang disegerakkan. The Profit berjaya membuat Blockbuster setinggi langit di Gable. Tetapi tempat “logik gusti” kegemaran saya dalam perlawanan itu ialah apabila Dawkins telah menyematkan Riddle dan Otis memecahkan pin itu dengan percikan badan ke belakang Dawkins. Angelo, kawan saya: Anda baru sahaja menambah 330 paun pada pin anda! Hanya tinggal di sana!

Selepas perlawanan, The Profits kembali ke gelanggang untuk sambutan piala solo merah bersama RK-Bro, menjemput pemain baru WWE berusia 21 tahun, Gable Steveson ke gelanggang untuk menyertai mereka. Namun…

Apa yang akan datang: … Chad Gable kembali ke gelanggang dan menampar cawan dari tangan Steveson. Chad memberitahunya juga “Shoosh!” Steveson membebankannya. Dan kini kami mempunyai perselisihan pertama, antara dua bekas Olympian. Bagi RK-Bro, mereka boleh menggunakan perbalahan baru selepas tarian tiga penjuru ini.


Triple H Membuka Rancangan

Bekas bintang WWE Triple H membuka persembahan dengan “Selamat Datang … ke WrestleMania!” geram geram, tetapi penampilannya yang mengejut untuk membuka Night 2 lebih menyedihkan daripada itu. Selepas menerima sorakan daripada orang ramai yang menghargai — melaungkan “Terima kasih Hunter” — lelaki yang dikenali sebagai “The Game” itu meletakkan butnya di tengah gelanggang, menandakan berakhirnya karier dalam gelanggangnya.

Triple H buat pertama kalinya membuat pengumuman kepada Stephen A. Smith pada Pengambilan Pertama ESPN. Juara dunia 52 tahun, 14 kali itu sebelum ini membuat penampilan pada hujung minggu WrestleMania di NXT Stand & Deliver pada hari Sabtu, menyertai Tommaso Ciampa di atas pentas selepas tewas kepada Tony D’Angelo, yang dijangka menjadi perlawanan terakhir NXT Ciampa .


Masih akan datang:

Pemenang mengambil semua perlawanan penyatuan: Juara universal Roman Reigns lwn juara WWE Brock Lesnar

Kejohanan pasukan tag wanita: Carmella & Queen Zelina (c) lwn Naomi & Sasha Banks lwn Liv Morgan & Rhea Ripley lwn Natalya & Shayna Baszler

Teori Austin lwn Pat McAfee

Hari Baru (King Woods dan Kofi Kingston) lwn Sheamus dan Ridge Holland

Edge lwn AJ StylesWe wish to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Keputusan dan analisis secara langsung WWE WrestleMania 38 Night 2


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/