Keputusan SmackDown WWE: Bekas Juara RAW kembali; Personaliti pada skrin membuat cabaran SummerSlam – Pemenang, Rekap, Gred dan Sorotan (24 Jun 2022)

Drew McIntyre memulakan SmackDown dan berkata dia merancang untuk memenangi perlawanan tangga Wang Lelaki dalam Bank dan akhirnya mencabar Pemerintahan Rom untuk Tajuk Universal.

Sheamus keluar bersama Butch dan Ridge Holland untuk berkata demikian dia akan menjadi orang yang memenangi beg bimbit di Money in the Bank.

Paul Heyman dan Adam Pearce keluar, dan yang terakhir mengumumkan bahawa terima kasih kepada pengaruh The Special Counsel terhadap pengurusan WWE, Drew dan Sheamus kedua-duanya keluar dari perlawanan tangga melainkan mereka mengalahkan The Usos dalam perlawanan tag malam ini.


Keputusan SmackDown WWE (24 Jun 2022): Sami Zayn lwn Shinsuke Nakamura – Perlawanan Kelayakan MITB

Nakamura mula kuat dan memasang armbar pada awalnya, tetapi Sami pecah. Shinsuke mendapat beberapa tendangan besar dan bom matahari terbenam pada tali sebelum Zayn menyapunya di tepi gelanggang dengan supleks letupan, dengan harapan untuk mendapatkan pengiraan.

Shinsuke hampir tidak menewaskan kiraan keluar sebelum Sami menjatuhkannya dari tali teratas. Kembali selepas rehat, Nakamura mencuba untuk melakukan superplex, tetapi lawannya membalasnya sebelum dijatuhkan pada turnbuckles.

Pakar Strategi Utama cuba mendapatkan pin dengan kakinya di atas tali tetapi telah ditangkap oleh ref. Semasa Zayn berhujah dengan pegawai itu, Nakamura hampir menggulungnya untuk kemenangan.

Zayn mengelak Kinshasa dengan melarikan diri dari gelanggang, tetapi Shinsuke mengejarnya dan memukulnya keluar. Kembali ke gelanggang, Sami berjaya memukul Tendangan Helluva dan meraih kemenangan!

Keputusan: Sami Zayn def. Shunsuke Nakamura

Gred: B+


Kofi dan Woods naik ke gelanggang terlebih dahulu dan berkata mereka semakin muak dengan perlawanan ulangan mingguan. Sebaliknya, mereka mahu melihat Shanky menari, dan walaupun Jinder Mahaal tidak terlalu gembira mengenainya, The Giant menghiburkan orang ramai dengan gerakannya.

Jinder cuba menghalang Shanky, tetapi Shanky menolaknya ke sudut. Jinder melarikan diri dari gelanggang, dan tarian diteruskan sebelum Viking Raiders menyerang mereka dari belakang.

Hari Baru telah dirobohkan di gelanggang SmackDown apabila Raiders mencecah penyudah gabungan mereka di Woods dan Kingston.


Sonya Deville kembali aktif SmackDown dan menuntut perlawanan. Pierce menempahnya dalam perlawanan cacat menentang Raquel Rodriguez dan Lacey Evans.


Raquel Rodriguez dan Lacey Evans lwn Sonya Deville – Perlawanan Handicap di SmackDown

Deville keluar bersama Shayna Baszler dan Xia Li untuk memulakan perlawanan. Sejurus selepas itu, Baszler dan Li mengalih perhatian Raquel manakala Sonya mengejar Lacey di gelanggang.

Sonya kekal mengawal dan menghalang Lacey daripada membuat tag, tetapi Rodriguez berjaya masuk.

Rodriguez memukul beberapa pukulan besar dan menjatuhkan Sonya pada turnbuckle sebelum Baszler mengalih perhatiannya daripada mendapatkan Bom Texana.

Lacey menyelinap dalam tag dan datang dengan Hak Wanita untuk pin itu. Selepas perlawanan di SmackDown, Deville, Li, dan Baszler menyerang pemenang tetapi tersingkir serta-merta.

Keputusan: Raquel Rodriguez & Lacey Evans def. Sonya Deville

Gred: B-


Keuntungan Jalanan digembar-gemburkan kerana Wang dalam Bank dan membuat beberapa jenaka di belakang pentas di SmackDown sebelum kami kembali ke gelanggang.


Kami mendapat muzik masuk Ronda Rousey, tetapi Natalya keluar berpakaian sebagai Juara Wanita SmackDown dan menolak kereta sorong.

Selepas berehat di SmackDown, Natalya mengejek Ronda dan berkata bahawa Ronda hampir menyerah kalah.

Dia berkata bahawa Rousey adalah ‘wanita paling sedih di planet ini’ dan menolak kereta dorong itu di dalam gelanggang.

Yang sebenar Rhonda Rousey muncul dan mengambil gambar Natalya kerana mendapatkan ‘pembedahan peningkatan’ untuk kekal relevan kerana dia tidak mempunyai bakat.

Pergaduhan berlaku, dan Ronda mengoyakkan jaket Natalya sebelum yang terakhir melarikan diri.


Di belakang pentas, Drew McIntyre dan Sheamus masih bertekak antara satu sama lain ketika mereka bersiap untuk acara utama di SmackDown.


Gunther (c) lwn Ricochet – Perlawanan Gelaran Antara Benua di SmackDown

Gunther mendapat beberapa gerakan besar pada awalnya, tetapi Ricochet kembali dengan sepakan ke kepalanya. Juara kembali mengawal dengan lariat sebelum mendapat but besar.

Ricochet terperangkap dalam penahanan penyerahan tetapi meraih tali untuk memaksa putus. Di sebalik usahanya, Gunther melakukan serangan berturut-turut seperti supleks Jerman dan tendangan jatuh senapang patah berlari. Menjelang akhir, juara menyemat pencabar berikutan bom kuasa.

Keputusan: Gunther def. Ricochet untuk mengekalkan Gelaran Antara Benua

Gred: B


Sami Zayn dan Paul Heyman berada di belakang pentas apabila bekas itu mengesahkan bahawa dia tidak akan mendapat wang daripada Roman Reigns. Bagaimanapun, dia menambah bahawa dia mungkin mendapat wang daripada Brock Lesnar sebelum secara senyap-senyap keluar dari bingkai sambil The Special Counsel menjeling ke arahnya.


Tamina lwn Shotzi – Perlawanan Kelayakan MITB di SmackDown

Tamina mula kuat dan mendapat powerslam awal kerana hampir jatuh. Shotzi dikunci dalam pegangan sebelum mendaratkan dropkick besar di gelanggang.

Bekas Juara Pasukan Tag Wanita itu membalas gerakan tali atas dengan sepakan super dan hampir terjatuh. Bagaimanapun, Shotzi menghantar Tamina ke tiang gelanggang sebelum mendapat DDT yang besar untuk kemenangan itu.

Keputusan: Shotzi def. Tamina

Gred: C


Di belakang pentas di SmackDown, Max Dupri memberitahu Adam Pierce bahawa penampilan sulung agensi modelnya telah musnah minggu ini kerana bilik persalinan tidak cukup bagus.


Pat McAfee berdiri di atas meja pengumuman dan mengejek Happy Corbin. Dia mencabar Datuk Bandar Jackpot City untuk perlawanan di SummerSlam sebelum kami menuju ke acara utama.


Drew Mcintyre & Sheamus lwn. The Usos di SmackDown

Jimmy Uso telah diasingkan di gelanggang awal-awal lagi selepas Jey dan Drew memulakan perlawanan. Jey dihantar ke luar dan mengelak lebih jauh sebelum McIntyre menyerang dan menghapuskan Butch.

Sheamus keluar dari gelanggang dan memulakan pergaduhan dengan Drew semasa kami menuju rehat.

Kembali pada SmackDown, Drew menerima pukulan, dan Jimmy terkena percikan katak, tetapi Sheamus memecahkan pin. McIntyre terkena beberapa pemutus leher sebelum terlepas Claymore.

Butch dan Holland kembali, dan kami melihat Sami cuba campur tangan juga, tetapi Keuntungan Jalanan membawanya keluar.

McIntyre melakukan terjunan ke atas orang ramai sebelum mencuba untuk Claymore tetapi sebaliknya melakukan sepakan super. Bekas Juara WWE itu pulih dan memukul Claymore sebelum mendapat pin!

Keputusan: Drew Mcintyre & Sheamus bertahan. The Usos

Gred: B+


Penilaian episod: B

Kami mengadakan dua perlawanan besar untuk SummerSlam manakala The Viking Raiders membuat kepulangan besar mereka ke SmackDown. Kami juga mendapat beberapa kelayakan Wang dalam Bank dan acara utama yang menakjubkan malam ini.


Kami bertanya kepada dua bekas ketua penulis WWE tentang Vince McMahon berundur dari syarikat itu. Tekan di sini.

We would like to give thanks to the writer of this post for this outstanding material

Keputusan SmackDown WWE: Bekas Juara RAW kembali; Personaliti pada skrin membuat cabaran SummerSlam – Pemenang, Rekap, Gred dan Sorotan (24 Jun 2022)


Explore our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/