Keputusan SmackDown WWE: Pemenang, Gred, Reaksi dan Sorotan dari 2 September

0 daripada 8

  Kredit: WWE.com

  Hanya kurang dari 24 jam sebelum dia mempertahankan statusnya sebagai bintang teratas dalam semua gusti profesional menentang Drew McIntyre di Clash at the Castle, Roman Reigns meraikan dua tahun di atas gunung WWE sebagai Juara Universal.

  Apakah yang The Tribal Chief katakan tentang pencapaian monumentalnya dan adakah McIntyre akan mencari jalan untuk membuat kehadirannya dirasai berikutan kekalahan di tangan The Bloodline seminggu yang lalu?

  Ketahui sekarang dengan imbasan edisi pulang ke rumah SmackDown di Fox.

2 daripada 8

  1662191478 891 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  Persaingan antara The New Day dan The Viking Raiders memuncak pada Jumaat dalam Perlawanan Peraturan Viking untuk memulakan episod SmackDown minggu ini, yang dimenangi oleh tandem kedua berikutan penyudah Ragnarok mereka kepada Woods, melalui dua meja yang disusun.

  Perlawanan itu sangat fizikal dan menampilkan beberapa tempat hebat yang membolehkan New Day mengekspresikan kreativiti mereka dan Erik dan Ivar menjadi lelaki besar yang dominan dan badass seperti mereka. Mengambil kira hampir suku daripada pertunjukan selama dua jam, ia adalah satu pukulan yang sesuai untuk pertelingkahan dan sepatutnya membantu untuk mendorong Viking Raiders ke hadapan.

  Di mana ini meninggalkan Hari Baharu dan apa ertinya bagi mereka bergerak ke hadapan adalah tekaan sesiapa sahaja. Kofi Kingston dan Xavier Woods telah menghabiskan hampir sepanjang tahun dalam treadmill kreatif, kerap muncul di televisyen tetapi bekerja dengan segelintir ahli gusti yang sama dan kehilangan lebih banyak kali daripada tidak.

  Jika mana-mana tindakan hebat sepanjang masa boleh menggunakan beberapa penyegaran, ia adalah Hari Baharu.


  Hasilnya

  Viking Raiders mengalahkan New Day


  Gred

  B+


  Detik Teratas

 • Michael Cole nampaknya mempunyai masa hidupnya memanggil perlawanan awal, malah berpura-pura pening ketika kamera memainkan lekapan bot panjang yang dipasang pada gelanggang.
 • Hari baru disalurkan Thor dan Loki untuk perlawanan itu, peralatan mereka memberi penghormatan kepada watak Marvel.
 • Ivar menghantar crossbody berlari ke Woods, ke dalam pagar.
 • “Tukul besi tanduk unicorn!” Pat McAfee berseru dengan penuh kegembiraan seorang kanak-kanak yang membaca komik.
 • Kingston memecah hampir jatuh dengan hentakan berganda dari tali atas ke belakang Ivar.
 • New Day menghantar Erik menghadap ke atas kerusi keluli, hanya untuk Ivar berpisah itu hampir jatuh.
 • Ivar melancarkan serangan bulan tetapi tersasar, terhempas dan terbakar dalam mempamerkan aksi orang besar yang luar biasa.

3 daripada 8

  1662191478 987 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE di Fox

  Karrion Kross kembali ke bulatan petak buat kali pertama sejak kemunculannya semula ke WWE, menentang Drew Gulak satu lawan satu.

  Bekas juara NXT dua kali itu mendominasi ahli silap mata yang terkenal, mengatasinya dan menyingkirkannya dengan penyerahan Jaket Kross.

  Ini adalah pengenalan semula yang berkesan kepada Kross, yang serta-merta kelihatan seperti masalah besar dan sepatutnya menjadi pemain utama dalam gambar Kejuaraan Universal WWE Tidak Dipertikaikan. Dia sengit, brutal dan tegas dalam menewaskan lawannya.

  Tambah kehadiran Scarlett dan watak pelakonnya dan anda mempunyai seorang lelaki yang nampaknya dibuat untuk pentas WWE dan akhirnya, dia akan mempunyai peluang sebenar untuk berjaya, yang merupakan sesuatu yang dia tidak miliki dalam tempoh terakhirnya bersama syarikat itu.


  Hasilnya

  Kross mengalahkan Gulak


  Gred

  B


  Detik Teratas

 • Sami Zayn dan The Usos bertemu di belakang pentas, di mana mereka berjanji untuk menyediakan segala-galanya untuk sambutan kejuaraan dua tahun Roman Reigns malam ini.
 • Shayna Baszler dan Juara Wanita SmackDown, Liv Morgan terlibat dalam pandangan tajam di belakang pentas untuk menggembar-gemburkan Pertembungan mereka di perlawanan Castle.
 • Pintu masuk penuh Karrion Kross NXT kembali dan lelaki itu serta-merta berasa seperti bintang yang lebih besar lagi.

4 daripada 8

  1662191478 969 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  Ronda Rousey memukul gelanggang, bertekad untuk membatalkan penggantungannya. Pegawai WWE Adam Pearce mencelah dan diberi surat oleh The Baddest Woman on the Planet untuk dibacakan dengan kuat kepada WWE Universe.

  Di dalamnya terdapat keputusan rasmi bahawa penggantungan Rousey telah ditarik balik. Pearce, yang tidak berpuas hati dengan keputusan itu, mendedahkan bahawa jika dia mengikut kehendaknya, dia akan memecat bekas juara SmackDown Wanita itu.

  Dia membuat kata-kata kasar, mengadu tentang tekanan kerjanya antara lain, dan menghina Rousey untuk meletakkan tanda seru padanya. Dewan Kemasyhuran UFC membalas dengan jeriji yang menyebabkan Besi Scrap menggeliat kesakitan.

  Rousey ialah antara muka bayi yang paling menonjol dalam senarai secara tiba-tiba, terima kasih kepada kesediaan WWE untuk membiarkan dia menjadi penyepak dan bukannya berdegil mendorongnya ke dalam peranan sebagai penghibur sukan. Dia berkembang maju dan walaupun promosinya masih jauh dari hebat, promosi itu jauh lebih semula jadi berbanding beberapa bulan pertamanya.

  Jika dia meneruskan jalan cerita ini sebagai wanita anti-kekuasaan, bebas, badass, dia akan menjadi antara yang paling popular dalam industri lebih awal daripada kemudian.


  Gred

  A


  Detik Teratas

 • Pearce berkata tentang Rousey, “anda adalah satu-satunya jalang terbesar yang pernah saya temui.”
 • Cole dengan bijak menunjukkan bahawa Rousey, baru sahaja digantung, hanya meletakkan tangannya pada pegawai WWE. Ia menyindir bahawa dia akan menghadapi kesan atas tindakannya.
 • Di belakang pentas, seorang penghantar bunga menyerahkan sedozen bunga ros hitam kepada Sami Zayn. Dia membuka kad yang dilampirkan, yang hanya berkata, “tik tok.” Ia adalah satu usikan hebat penglibatan Kross dalam acara utama Clash at the Castle.

5 daripada 8

  1662191478 662 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  ma.cé dan mån.sôör dari Maximum Male Models membuat penampilan sulung rasmi dalam gelanggang mereka sebagai satu pasukan pada hari Jumaat ketika mereka bertarung dengan Ashante Thee Adonis dan Top Dolla dari Hit Row dalam hasil beberapa vignet di belakang pentas seminggu yang lalu.

  Angel dan Humberto dari Los Lotharios cuba untuk campur tangan, meneruskan godaan mereka dengan Maxxine Dupri, hanya untuk makan pukulan slaid besbol dari B-Fab Hit Row.

  Kembali ke dalam gelanggang, aksi diteruskan sebelum babyfaces menjaringkan gol kemenangan.

  Pukulan empat lawan dua berlaku tetapi Montez Ford dan Angelo Dawkins dari The Street Profits mencecah gelanggang untuk menyelamatkan dan membersihkan tumit.

  Ini jelas menuju ke Perlawanan Pasukan Tag Lapan Lelaki dan memandangkan tiada banyak lagi yang perlu dilakukan oleh mana-mana empat pasukan, itu adalah tempahan yang boleh diterima dengan sempurna. Bagi perlawanan itu sendiri, ia dibayangi oleh gangguan yang tidak putus-putus tetapi ia masih merupakan pameran yang bagus untuk dua pasukan yang masih berusaha untuk mewujudkan ekuiti dengan penonton.


  Hasilnya

  Hit Row mengalahkan Model Lelaki Maksimum


  Gred

  C


  Detik Teratas

 • Happy Corbin memotong promosi di belakang pentas mengenai rekod kekalahannya baru-baru ini dan berikrar untuk mengubah keadaan dengan cabaran terbuka.

6 daripada 8

  1662191478 107 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  Dalam usaha untuk membalikkan nasibnya sejak akhir-akhir ini, Happy Corbin mengeluarkan cabaran terbuka yang diterima oleh bekas juara Intercontinental, Shinsuke Nakamura.

  Artis itu mendominasi aksi sepanjang perlawanan dan, apabila peminat mengalihkan perhatian mereka dengan melaungkan “Corbin menyebalkan,” dia membiarkan dirinya terbuka untuk kemunculan semula Nakamura dan Kinshasa menamatkannya.

  Ini adalah lebih sedikit daripada kesinambungan lingkaran menurun Corbin yang, diharapkan, membawa pulangan Bum Ass Corbin, boleh dikatakan penjelmaan terbesarnya.

  Dengan mengambil kira perkara itu, ini mendapat gred lulus jika tiada yang lain.


  Hasilnya

  Nakamura mengalahkan Corbin


  Gred

  C


  Detik Teratas

 • Telatah Pat McAfee apabila Nakamura memasuki arena tidak akan pernah usang. Bayangkan reaksinya apabila Rick Boogs kembali dari kecederaan.
 • Di belakang pentas, WWE Hall of Famer John Bradshaw Layfield bertanya kepada Corbin apa yang berlaku kepadanya dan menjemputnya untuk menyertainya dalam limonya.

7 daripada 8

  1662191478 123 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  Sheamus akan mencabar Gunther untuk Kejohanan Antara Benua di Clash at the Castle petang Sabtu tetapi malam Jumaat, Butch bertarung dengan tangan kanan The Ring General, Ludwig Kaiser, satu lawan satu.

  Butch berulang kali menyasarkan lengan kiri Kaiser tetapi bekas juara NXT Tag Team itu menunjukkan ketabahan yang agak besar dalam melawannya dan menjaringkan beberapa gol hampir jatuh.

  Aksi berulang-alik itu berakhir apabila Butch menggunakan manipulasi bersama untuk melepaskan diri daripada cengkaman Kaiser dan menyampaikan Bitter End untuk kemenangan pinfall.

  Ini adalah perlawanan yang sangat kompetitif dengan fizikal dan psikologi yang hebat daripada Butch, yang berulang kali mencari cara untuk memanipulasi sendi Kaiser, yang membawa kepada kemenangan yang sukar diperjuangkan.

  Sheamus dan Gunther akan mencuri perhatian pada petang Sabtu tetapi Butch dan Kaiser membuktikan di sini bahawa mereka tidak lain hanyalah aksi latar belakang.


  Hasilnya

  Butch mengalahkan Kaiser


  Gred

  B+


  Detik Teratas

 • Butch keluar dari bilik persalinan memakai seluar ketat yang sama dipakai di bawah persona sebelumnya, Pete Dunne. Kemudian, Michael Cole berhenti memanggilnya dengan nama itu, mengusik potensi perubahan yang datang untuk artis yang dahulunya dikenali sebagai The Bruiserweight.
 • Kaiser menyelamatkan Gunther daripada pratonton awal dengan Sheamus. Ia akan menjadi menarik untuk melihat jika itu membebaskannya daripada hukuman kerana kehilangannya di tangan Ketua Cincin yang mencekik dada.

8 daripada 8

  1662191478 291 Keputusan SmackDown WWE Pemenang Gred Reaksi dan Sorotan dari 2

  Kredit: WWE.com

  The Usos dan Sami Zayn mencecah gelanggang untuk meraikan juara Undisputed WWE Universal Roman Reigns dan lariannya selama dua tahun sebagai anjing teratas dalam industri. Sebaliknya The Head of the Table, mereka diserikan dengan kehadiran Drew McIntyre, yang menyamakan juara dengan Claymore di belakang pentas dan berarak ke gelanggang untuk membalas dendam yang menyebabkan dia terbaring seminggu yang lalu.

  Pesaing No. 1 itu menyia-nyiakan pesaingnya dengan menendang kerusi di muka Zayn, memandu Jimmy melalui meja pengumuman dan menjeling Jey melalui posisi penjaga masa. The Scottish Warrior, mendahului perlawanan terbesar dalam kariernya, berdiri tegak untuk menutup persembahan.

  Ini adalah segmen hebat yang menunjukkan sisi McIntyre yang menyentak, yang telah dianiaya dan dihina oleh The Bloodline untuk menutup siaran minggu lalu. Dengan menyerang Reigns dan meletakkan rakan-rakannya, McIntyre membuktikan bahawa dia boleh bertahan dan benar-benar meninggalkan Cardiff, Wales sebagai juara baharu.

  Persoalannya ialah sama ada dia akan membayar perjalanannya kembali ke gelaran dunia dan menjadi orang yang menjatuhkan Reigns dari puncak gunung. Ramai yang telah mencuba, tiada yang berjaya, tetapi hanya sedikit yang lebih panas daripada McIntyre yang memasuki acara utama hari Sabtu.


  Gred

  A


  Detik Teratas

 • Zayn bertindak balas kepada Jey Uso yang menyaingi penyudah Reigns dengan “100,” “yeet” dan “perkataan,” memberikan lebih keseronokan dalam apa yang mudah untuk larian terbaiknya setakat ini.
 • McIntyre mengejek jeritan utama Reigns sebelum lembing melalui kawasan penjaga masa.

We would like to say thanks to the writer of this post for this outstanding material

Keputusan SmackDown WWE: Pemenang, Gred, Reaksi dan Sorotan dari 2 September


You can find our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/