Kesatuan Hollywood Mencapai Perjanjian Dengan AMPTP Melonggarkan Protokol Covid Di Kawasan Dengan Kemasukan Rendah

Kesatuan-kesatuan Hollywood telah mencapai persetujuan dengan pihak pengurusan AMPTP mengenai protokol Covid-19 yang disemak semula. Dalam satu kenyataan, kesatuan sekerja berkata bahawa perjanjian baharu itu “mewujudkan satu set protokol yang lebih fleksibel untuk kawasan di Amerika Syarikat dan Kanada dengan kemasukan hospital Covid yang rendah, sambil mengekalkan elemen teras untuk memastikan set selamat. Kesatuan – SAG-AFTRA, yang DGA, IATSETeamsters dan Kraf Asas — berkata bahawa perjanjian itu dicapai “dengan komitmen berterusan untuk memastikan pelakon, kru dan semua pekerja yang ditetapkan selamat memandangkan perubahan impak Covid-19.”

Pengubahsuaian hanya terpakai untuk kawasan yang telah mengesahkan kemasukan hospital Covid rendah (seperti Los Angeles), meninggalkan sebahagian besar keperluan untuk kawasan yang mengalami kadar kemasukan yang meningkat (berpotensi, New York). Amalan di tempat kerja ini digunakan untuk kedua-dua pelakon dan kru yang divaksinasi dan tidak divaksinasi.

Protokol ujian adalah seperti berikut: Ujian pra-pekerjaan masih diperlukan untuk semua krew, tetapi dengan pengubahsuaian kepada jenis ujian yang dibenarkan. Ujian masih diperlukan secara berterusan setiap minggu semasa pengeluaran untuk Zon A dan B tetapi kekerapannya dikurangkan. Zon C dan D tidak memerlukan ujian melebihi pra-pekerjaan. Zon A, tempat pelakon yang tidak bertopeng bekerja, adalah zon kerja selamat protokol yang paling ketat pada set.

Di bawah garis panduan baharu, penutupan tidak akan diperlukan dalam kebanyakan tetapan, dengan pengecualian khusus van ulang-alik. Perubahan lain termasuk fleksibiliti pada perkhidmatan makanan dan peraturan yang berkaitan dengan pengangkutan.

Syarat perjanjian semasa berikut kekal diguna pakai:

Vaksinasi: Perjanjian baharu ini terus membenarkan majikan memberi mandat bahawa pekerja di Zon A “terkini” mengenai vaksinasi mereka, termasuk penggalak.

Penyelia Pematuhan COVID: Mengupah penyelia pematuhan COVID-19 yang berdedikasi yang bertanggungjawab untuk pematuhan dan penguatkuasaan keselamatan, yang boleh diakses oleh pelakon dan kru pada setiap masa semasa waktu bekerja.

Gaji Kuarantin dan Cuti Sakit: Semua pekerja akan terus menerima 10 hari cuti sakit bergaji Covid, dan cuti itu boleh digunakan untuk mana-mana acara Covid yang layak, seperti ujian positif, menunjukkan simptom, pengasingan atau kuarantin sendiri, atau apabila ahli keluarga mereka disahkan positif Covid-19.

Perjanjian itu juga membenarkan majikan untuk mengenakan syarat yang lebih ketat mengenai penyamaran dan ujian mengikut keperluan keadaan pengeluaran.

Perjanjian itu akan terus berkuat kuasa sehingga 15 Julai 2022. Kesatuan itu berkata bahawa mereka akan terus memantau perkembangan Covid dan akan mempertimbangkan pengubahsuaian selanjutnya pada masa itu.

Pertama kali digubal pada September 2020 selepas penutupan pengeluaran selama berbulan-bulan, kesatuan sekerja berkata bahawa perjanjian keselamatan Covid “adalah hasil daripada penyelarasan dan perpaduan yang belum pernah berlaku sebelum ini antara kesatuan sekerja dan kerjasama dengan majikan untuk membangunkan protokol berasaskan sains yang meminimumkan risiko Covid- 19 penularan virus dalam persekitaran kerja unik industri. Sejak masa itu, protokol telah memacu kejayaan pengeluaran filem dan televisyen sambil mengutamakan keselamatan untuk pelakon, kru dan semua pekerja di set.”

We want to thank the author of this short article for this outstanding web content

Kesatuan Hollywood Mencapai Perjanjian Dengan AMPTP Melonggarkan Protokol Covid Di Kawasan Dengan Kemasukan Rendah


You can find our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/