Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Chapek Menggariskan Visi Penggabungjalinan Penstriman Dengan Taman Tema, Menjawab Caj “Wokeness”, Mengimbas Pengajaran Daripada Florida Gauntlet

Disney Ketua Pegawai Eksekutif Bob Chapek menggariskan visi untuk menggabungkan kekuatan syarikat penstriman beroperasi dengan perniagaan taman temanya yang berkembang maju, untuk menyampaikan pengalaman pengguna yang lebih “tersuai dan diperibadikan”.

“Ia adalah aspek fizikal dan digital gaya hidup Disney anda bersatu,” katanya semasa duduk setengah jam di The Wall Street JournalPersidangan Tech Live. “Jika anda berada di Disney+, kami harus sedar, dengan andaian anda memberi kami kebenaran untuk mempunyai kesedaran itu, tentang apa yang berlaku, apa yang anda alami, apa yang anda sukai kali terakhir anda melawat taman. Dan begitu juga sebaliknya, apabila anda berada di taman, kami sepatutnya tahu tabiat tontonan anda di Disney+.”

Usaha untuk menyatukan kedua-dua cabang operasi operasi syarikat itu sedang dijalankan, kata Chapek. “Kami meletakkan tangan dan kaki di atasnya sekarang di dalam kumpulan teknikal kami sendiri. Apa yang kami cuba lakukan ialah membina kotak alat utiliti yang kemudiannya boleh digunakan oleh pencipta kami di Disney, Pixar, Marvel, Lucas yang kemudiannya menggunakan utiliti tersebut dan menggunakannya untuk bercerita dengan cara yang lebih disesuaikan dan diperibadikan mengikut anda. kepentingan.”

Dalam senario ini, iaitu “penceritaan generasi akan datang” Disney berputar pada metaverse, seseorang yang menunggang lanun dari Caribbean menaiki, sebagai contoh, kemudian akan mencari lanun-tajuk bertema yang diserlahkan pada halaman utama Disney+ mereka semasa log masuk.

Perbualan meluas itu juga menyaksikan Chapek merenungkan kekacauan minggu-minggu awal tahun ini apabila dia dan pasukan pengurusannya mendapati diri mereka tersepit antara perselisihan dalaman dan kritikan awam yang keras oleh Gabenor Florida Ron DeSantis. Mengenai nota berkaitan, bos Disney itu juga menjawab tuduhan “terjaga” dalam aktiviti syarikat. Dan dia membincangkan bagaimana dia melihat medan penstriman yang sesak bergegar, rancangan ESPN dalam ruang sukan yang sangat kompetitif dan jangkaannya untuk tayangan perdana “emosi” Harimau kumbang sekuel Wakanda Selamanya selepas kematian bintang francais Chadwick Boseman.

Chapek juga mengisytiharkan bahawa syarikat itu tidak berhasrat untuk menjadi “pembeli di pasaran terbuka” selepas membayar $71.3 bilion untuk kebanyakan 21st Century Fox pada 2019 dan melakukan beberapa tawaran M&A berbilion dolar lain pada tahun-tahun sebelumnya. Tanggapan tentang Disney bukan pembeli adalah yang difahami secara meluas, memandangkan ia menghadapi titik keputusan penting pada 2024, apabila ia mempunyai pilihan untuk membeli 30% pegangan kewangan Comcast di Hulu dengan kos berpuluh-puluh bilion dolar. (Tanda harga akan ditentukan lebih dekat dengan tarikh.) Chapek telah menunjukkan minat yang kuat untuk menyelesaikan perjanjian itu dan juga kesediaan untuk membiayai pemerolehan hak pengeluaran dan sukan, kedua-duanya pada tahap yang kukuh.

Ditanya oleh WSJ Ketua Pengarang Matt Murray mengenai kritikan terhadap pilihan kreatif (ciuman sesama jantina Tahun cahaya atau Pinocchio menerima diri kayunya dalam versi filem terkini, sebagai contoh) yang telah mendorong label “Wake Disney”, jawab Chapek dengan penerangan yang berbeza. “Kami mahu kandungan kami mencerminkan dunia yang kaya dan pelbagai yang kami diami,” katanya. “Kami hidup dalam dunia sekarang di mana segala-galanya kelihatan terpolarisasi, tetapi saya fikir kami mahu Disney berdiri untuk menyatukan orang ramai.” Ditekan oleh Murray, “Untuk menjadi jelas, anda tidak fikir Disney terlalu bangun?” eksekutif itu menjawab, “Saya fikir Disney ialah sebuah syarikat yang telah bertahan selama 100 tahun dengan memenuhi keperluan penontonnya dan ia akan berkembang maju untuk 100 tahun akan datang dengan memenuhi keperluan penontonnya.”

ESPN akan kekal sebagai sebahagian daripada syarikat itu, Chapek baru-baru ini mengesahkan selepas pelabur aktivis Daniel Loeb dan beberapa penganalisis Wall Street menggesa ia disingkirkan. Sesiapa yang berkata, ‘Nah, adakah ia betul-betul di Disney? Adakah ia tidak betul di Disney?’ Saya rasa apa yang mereka gagal lihat ialah ESPN ialah jenama berkuasa. Ia mewakili, seperti yang dilakukan oleh Disney, dari segi penonton keluarganya. Bagi peminat sukan, memang begitu yang jenama kuasa di luar sana.” Mengenai spekulasi mengenai tawaran menghiburkan Disney untuk sama ada memperoleh atau mengambil kepentingan dalam ESPN yang dipintal, Chapek berkata minat telah masuk hasil daripada laporan akhbar. “Telefon kami mula berdering,” katanya sambil tersengih. “Kami mesti mempunyai sesuatu yang hebat dalam ESPN kerana semua orang nampaknya menginginkannya.”

Secara strategik, memandangkan ESPN berusaha untuk terus berdaya saing dalam sektor yang kini menampilkan pemain teknologi berpoket dalam seperti Amazon dan Apple sebagai tambahan kepada saingan legasi seperti NBCUniversal, Paramount dan Warner Bros Discovery, Chapek berkata jenama ESPN dibina untuk mengatasi pemotongan tali atau lain-lain. syif. “Kami bercakap tentang, ‘Nah, apa yang berlaku dengan berkas kabel dan pemotongan kord?’ Itu adalah pelaksanaan tertentu jenama itu yang kebetulan sangat berkuasa dan relevan selama bertahun-tahun — masih, dalam banyak cara — tetapi itu bukan intipati jenama itu. Jenama itu jauh lebih besar daripada itu.”

Ditanya apa yang dia fikir dia lakukan betul dan salah semasa situasi Florida, yang mendorong kakitangan keluar dan dendam dari luar dan dalam, Chapek berkata, “Pengajarannya ialah pengajaran yang mungkin selalu kita tahu, iaitu di Disney, semuanya mengenai pelakon. .”

Mengimbas kembali jawatannya mengendalikan bahagian taman tema, Chapek berkata “99%” surat yang akan diterimanya daripada pelanggan adalah mengenai interaksi mereka dengan “pelakon”, aka pekerja yang memakai kostum yang menghidupkan pengalaman taman itu. Apabila urusan Florida terbongkar, Chapek mendedahkan bahawa Disney telah gagal untuk melobi DeSantis dan penggubal undang-undang negeri lain untuk memujuk mereka supaya tidak menandatangani rang undang-undang yang dicemuh sebagai “Jangan Katakan Gay” kerana hadnya pada perbincangan bilik darjah tema LGBTQ+. Sebaik sahaja ia diketahui umum, DeSantis merampasnya dan berkata dia merancang untuk menghukum Disney dari segi kewangan. Apabila keadaan meletup, Chapek – yang pada ketika itu tidak menandatangani lanjutan untuk kekal sebagai Ketua Pegawai Eksekutif sehingga 2025 – diserang oleh pekerja kerana terlalu bersedia untuk membenarkan undang-undang diluluskan melalui rumah negara walaupun kesan buruk yang akan ditimbulkannya terhadap bilangan pekerja.

“Kami diingatkan, melalui keghairahan reaksi pelakon kami, betapa pentingnya sentimen mereka terhadap isu-isu ini,” kata Chapek. Apabila orang meminta nasihatnya tentang mengemudi perairan politik yang bergelora, Chapek berkata dia memberitahu mereka, “Berpegang pada nilai anda, kepada bintang utara anda. Permudahkan hiruk-pikuk suara di luar sana dan lakukan apa yang anda fikir betul.”

Sesi dimulakan dengan nota tentang tayangan perdana dunia malam ini Wakanda Selamanya. Walaupun Chapek menyatakan bahawa tempoh 30 tahun Disneynya termasuk hampir dua dekad di studio filem dan menghadiri “sebilangan besar” tayangan perdana, dia berkata ini akan menjadi sesuatu yang berbeza. “Saya pasti akan ada banyak emosi malam ini,” katanya, sebahagian besarnya kerana legasi yang ditinggalkan oleh Boseman.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this amazing content

Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Chapek Menggariskan Visi Penggabungjalinan Penstriman Dengan Taman Tema, Menjawab Caj “Wokeness”, Mengimbas Pengajaran Daripada Florida Gauntlet


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/