Khloé Kardashian, Bintang Lain Kongsi Sokongan untuk Orang Yahudi Selepas Kenyataan Antisemitik Kanye West

Khloe Kardashian, Kanye West

Matt Winkelmeyer/Getty; Kevin Mazur/Getty

Selebriti termasuk Khloé Kardashian, Reese Witherspoon dan Amy Schumer adalah antara mereka yang berdiri dalam solidariti dengan orang Yahudi berikutan peningkatan dalam insiden antisemitik di kawasan Los Angeles pada hujung minggu.

Sokongan dalam talian adalah sebagai respons kepada siaran daripada Jessica Seinfeld di Instagram Ahad, berikutan komen yang dibuat awal bulan ini oleh Kanye Westyang berkata dalam siaran media sosial yang dipadamkan pada awal bulan ini bahawa dia mahu melakukan “kematian 3 terhadap ORANG YAHUDI.”

“Jika anda tidak tahu apa yang hendak dikatakan, anda boleh katakan ini dalam suapan anda,” Seinfeld, 51, menulisbersebelahan dengan grafik dengan perkataan “Saya menyokong rakan Yahudi saya dan orang Yahudi.”

BERKAITAN: John Legend, Lizzo dan Banyak Lagi Memanggil Kanye West untuk Siaran Antisemitik dan Buli: ‘Tidak Boleh Diterima’

Kardashian menyiarkan semula kata-kata itu lewat Ahad merentasi saluran media sosialnya, manakala Witherspoon menimbang di Twitter.

Anti-semitisme dalam apa jua bentuk amat menyedihkan. Secara peribadi. dalam talian. Tidak kira di mana. Ia membenci dan ia tidak boleh diterima,” tweet pemenang Oscar itu pada hari Ahad, kemudian berkongsi kata-katanya kepada Cerita Instagramnya. “Fahami sepenuhnya mengapa rakan/rakan sekerja Yahudi saya takut untuk keluarga mereka. Ini adalah masa yang sangat menakutkan.”

Sehari sebelum itu, sepanduk dibentangkan di atas jejantas 405 Freeway yang memaparkan tanda antisemitik dan merujuk Barat dengan perkataan, “Kanye betul tentang orang Yahudi.”

Menurut KTLApapan tanda ketuanan putih yang lain telah muncul beberapa kali tahun ini di atas 101 jejantas Lebuhraya di Ventura County.

BERKAITAN: Jamie Lee Curtis Menangis Semasa Mengutuk Tweet Antisemitik Kanye West: ‘Tingkah Laku Keji’

Aktiviti ini adalah sebahagian daripada peningkatan vitriol antisemit.

Tahun lepas mencatatkan rekod tertinggi sepanjang masa untuk kejadian sedemikian, mengikut Liga Anti Fitnah, dengan serangan terhadap rumah ibadat dan pusat komuniti Yahudi meningkat sebanyak 61%, dan sejumlah 2,717 kejadian serangan, gangguan dan vandalisme dilaporkan kepada ADL.

Pada hari Ahad, Schumer menggesa pengikut supaya memberi perhatian sambil menawarkan konteks tentang kejadian baru-baru ini.

“Adakah anda tahu apa yang masyarakat Yahudi takut ini akan membawa kepada? 1 dalam 2 orang tidak tahu holocaust berlaku. Berdiri. #tidak akan lagi,” dia menyiarkan pada Twitter.

Kanye West menghadiri pertunjukan Christian Dior sebagai sebahagian daripada Pakaian Wanita Paris Fashion Week Fall/Winter 2015/2016 di Cour Carree du Louvre pada 6 Mac 2015 di Paris, Perancis.

Kanye West menghadiri pertunjukan Christian Dior sebagai sebahagian daripada Pakaian Wanita Paris Fashion Week Fall/Winter 2015/2016 di Cour Carree du Louvre pada 6 Mac 2015 di Paris, Perancis.

Rindoff/Dufour/Getty Kanye West

Awal bulan ini, John Legend, Lizzo, Jack Antonoff, Howard Stern dan Michael Rapaport adalah antara sebilangan besar selebriti yang bersuara menentang komen kebencian Barat.

Jangan sekali-kali terlepas cerita — daftar untuk Surat berita harian percuma PEOPLE untuk sentiasa mendapat maklumat terkini tentang perkara terbaik yang ditawarkan oleh ORANG, daripada berita selebriti yang menarik kepada cerita yang menarik minat manusia.

Legend tidak menyebut nama bekas rakannya tetapi merujuk kepada komen mengenainya Twittermenulis, “Pelik bagaimana semua ‘pemikir bebas dan bebas’ ini sentiasa mendarat pada anti-kehitaman dan anti-semitisme lama yang sama.”

Sementara itu, Rapaport berkongsi pendek klip video ke Twitter di mana dia menyelar komen West, memanggilnya “tidak boleh diterima.”

Dalam beberapa minggu sejak West membuat kenyataannya, penyanyi rap itu — siapa sah menukar namanya kepada Ye Oktober lepas — telah digugurkan oleh jenama seperti Balenciaga dan dialih keluar daripada platform media sosial, termasuk Twitter dan Instagram. Perjanjian untuk memperoleh Parler sejak itu telah diumumkan, syarikat induk laman media sosial konservatif yang kontroversial itu berkata bahawa pembelian rancangan West akan memastikan “ekosistem yang tidak boleh dibatalkan di mana semua suara dialu-alukan.”We want to thank the writer of this write-up for this amazing content

Khloé Kardashian, Bintang Lain Kongsi Sokongan untuk Orang Yahudi Selepas Kenyataan Antisemitik Kanye West


You can find our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/