Layanan Hollywood terhadap Ezra Miller lwn Will Smith

Susulan dari berita itu Liga Keadilan pelakon Ezra Miller adalah ditangkap dan didakwa atas kelakuan tidak senonoh dan gangguan selepas berhadapan secara fizikal dengan pengunjung bar karaoke di Hawaii bulan lalu, laporan baru telah mendedahkan bahawa Warners Bros didakwa telah menjeda projek DC bintang yang akan datang, termasuk The Flash filem ditetapkan untuk 2023 dan sekuel yang dirancang (walaupun tiada pengumuman rasmi telah dibuat).

Orang dalam di studio memberitahu Batu berguling bahawa eksekutif mengadakan mesyuarat tergempar minggu lalu untuk menilai semula projek masa depan Miller berdasarkan tindak balas ganas terbaru mereka (Miller menggunakan kata ganti nama mereka/mereka). Sejurus selepas insiden bar karaoke, di mana Miller menjerit kata-kata lucah kepada seorang wanita sebelum meraih mikrofon daripadanya dan menerjang seorang lelaki bermain dart, pelakon itu telah dipukul dengan perintah larangan daripada pasangan mereka tinggal bersama di Hawaii, yang mendakwa Miller memecah masuk ke dalam bilik tidur mereka, mencuri beberapa barang peribadi mereka dan mengancam untuk membunuh mereka. Muka surat Enam juga dilaporkan bahawa polis Hawaii telah menerima sekurang-kurangnya 10 panggilan mengenai Miller untuk insiden “kecil”, termasuk “menggambar orang di stesen minyak dan enggan meninggalkan kawasan kaki lima restoran.”

Artikel itu juga mendedahkan bahawa Miller mengalami “kehancuran yang kerap” di set semasa penggambaran The Flash tahun lepas. Walaupun tiada satu pun daripada mereka yang meletuskan ganas, orang dalam mendakwa bahawa pelakon itu “kehilangannya.”

Miller yang membuat malapetaka di seluruh Hawaii tidak mengejutkan mereka yang telah menyaksikan tingkah laku tidak menentu awam pelakon itu sejak dua tahun lalu. Kali terakhir Manfaat Menjadi Bunga Dinding bintang telah menjadi viral, mereka telah menyiarkan sebuah video di Instagram pada bulan Januari mengugut ahli Ku Klux Klan di Beulaville, North Carolina, atas sebab yang tidak didedahkan. Dan pada tahun 2020, video mengenai pelakon itu muncul dalam talian mencekik seorang wanita dan mencampakkannya ke tanah di sebuah bar di Iceland.

Mungkin sebahagiannya disebabkan oleh tahap ketenaran Miller yang sederhana dan kurang interaksi dengan orang ramai bahawa pelakon itu hampir tidak menjadi sasaran kemarahan yang meluas di media dan bukan hanya “pembatalan” jangka pendek di Twitter. Walaupun selepas insiden bar karaoke itu menjadi tajuk utama, terdapat banyak tweet yang menganggap Miller sebagai ancaman awam, menyebut tingkah laku mereka boleh dikaitkan dan bergurau tentang tangkapan gambar mereka. Begitu juga, menarik untuk menyaksikan kontroversi bola salji Miller mendapat lebih perhatian sebagai kesan berterusan daripada insiden tampar Will Smith di Oscar tahun ini berlaku di sampingnya.

Sejak itu Raja Richard bintang tampar pelawak Chris Rock kerana membuat lawak hambar tentang isterinya, pelakon Jada Pinkett Smithsemasa majlis itu lebih kurang seminggu yang lalu, artikel telah ditulis tanpa henti tentang kesan yang mungkin dihadapi Smith daripada industri, termasuk projek yang akan datang yang telah didakwa telah terhenti.

Minggu lepas, sumber memberitahu Wartawan Hollywood bahawa filem Netflix yang dirancang oleh Smith Cepat dan Longgar telah “dialihkan ke penunu belakang” berikutan Oscar. Artikel yang sama mendakwa bahawa Budak Nakal 4 juga diletakkan pada jeda. Lebih banyak sumber yang dipersoalkan seperti Matahari telah melaporkan bahawa Apple TV+ dan Netflix menarik diri daripada perang bidaan untuk menyesuaikan memoir 2021 pelakon itu. Penerbitan lain telah dilaporkan mengenai status projeknya yang akan datang dalam konteks The Slap walaupun kebanyakannya sedang dalam pembangunan dengan sedikit maklumat yang tersedia. The Daily Beast mendedahkan bahawa ejen Smith mempertimbangkan untuk menjatuhkannya. Secara keseluruhannya, media nampaknya bertegas untuk menyebarkan tanggapan bahawa Smith tidak akan menempah pekerjaan lagi, walaupun menjadi salah satu bintang Hollywood yang paling boleh dipinjam.

“Secara keseluruhannya, media nampaknya bertegas untuk menyebarkan tanggapan bahawa Smith tidak akan menempah pekerjaan lagi, walaupun menjadi salah satu bintang Hollywood yang paling boleh dipinjam.”

Walaupun berkemungkinan tindak balas terhadap The Slap akhirnya akan gagal, pertengkaran itu telah memberi impak yang lebih besar kepada kerjaya Smith berbanding pelakon dan pembuat filem yang secara rutin mempamerkan tingkah laku ganas di luar majlis yang disiarkan—malah telah diberi ganjaran di atas pentas itu. Pada minggu lepas, banyak yang telah dibuat mengenai peletakan jawatan Smith yang kelihatan awal daripada The Academy dan siasatan berterusan oleh Lembaga Gabenor manakala organisasi itu telah menerima lelaki seperti Harvey Weinstein, Mel Gibson, Roman Polanski, Woody Allen, Michael Fassbender, Brad Pitt, Russell Crowe, Casey Affleck dan lain-lain yang telah dituduh dan/atau disabitkan dengan keganasan seksual dan bukan seksual. Malah dalam kes pemecatan Polanski daripada Akademi baru-baru iniia memerlukan pergerakan global yang terselamat daripada serangan seksual untuk bersuara—dan beberapa lagi mangsa yang didakwa tampil ke hadapan—untuk organisasi itu menjauhkan diri mereka daripada pengarah Poland, yang mereka menyambut baik kembali ke persembahan anugerah selepas mengelak sabitan merogol anaknya.

Itulah sebabnya reaksi lambat orang ramai terhadap tingkah laku Miller dan Warner Bros.’ keengganan untuk menarik sepenuhnya projek mereka yang akan datang, walaupun rekod awam mereka menyebabkan kemudaratan, sangat menjengkelkan dan mendedahkan standard berganda mengenai cara keganasan kulit putih dan kulit hitam dilihat dan dikawal dalam masyarakat perkauman. Miller dibenarkan menjadi bom jangka sehingga tingkah laku mereka menjadi tidak diendahkan manakala Smith secara automatik dianggap sebagai ancaman awam yang tidak layak bekerja kerana dia terlibat dalam pertengkaran awam dengan seseorang yang mempunyai konflik peribadi dengannya.

Insiden tamparan itu juga menggambarkan bagaimana penghibur Hitam pakai buang (dan orang) apabila mereka berkelakuan di luar garis kehormatan yang telah diberikan oleh industri untuk mereka. Walaupun anda boleh dipercayai mengaut wang sebanyak Smith di box office, seluruh kerjaya anda boleh diletakkan dalam bahaya selepas satu kesilapan bodoh.

Sekali lagi, dengan dilema Miller, Hollywood telah menjelaskan dengan jelas bahawa mereka kurang mengambil berat tentang bagaimana keganasan sistemik sebenarnya beroperasi dan terus merebak dalam industri mereka daripada sama ada ia akan menjejaskan pendapatan mereka atau tidak.

We wish to thank the writer of this write-up for this outstanding content

Layanan Hollywood terhadap Ezra Miller lwn Will Smith


You can find our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/