Lelaki yang membunuh Nipsey Hussle ditetak dengan pisau cukur oleh banduan dalam perjalanan ke mahkamah

Lelaki yang mengaku membunuh penyanyi rap Nipsey Hussle pada 2019 telah diserang oleh dua banduan penjara LA County dan ditetak dengan pisau cukur dalam perjalanan ke mahkamah minggu ini, menangguhkan sebentar perbicaraan, kata peguamnya.

Eric Holder Jr., 33, tidak sedarkan diri dan memerlukan tiga staples untuk menutup luka di belakang kepalanya selepas dia dilompat ke dalam sel tahanan sementara menunggu untuk dibawa ke mahkamah pagi Selasa, menurut peguamnya, Aaron Jansen.

Apabila juri tiba di mahkamah Selasa, Hakim Mahkamah Tinggi Daerah Los Angeles H. Clay Jacke memberitahu mereka prosiding telah digantung kerana insiden “perubatan yang tidak diduga” melibatkan Holder.

Holder kembali ke mahkamah pada hari Rabu, tetapi dengan staples kelihatan di belakang kepalanya dan mukanya dikaburkan dengan penutup buat kali pertama dalam perbicaraan.

Lewat pagi Rabu, Jansen memberitahu pemberita di lorong mahkamah bahawa anak guamnya telah diserang semasa berada di dalam sel tahanan bersama kira-kira 13 banduan lain. Holder menundukkan kepalanya dan sedang merehatkan matanya apabila dia dipukul dari belakang, kata Jansen, sambil menambah bahawa lelaki itu menumbuknya dan memotongnya dengan pisau cukur.

Holder dibawa ke hospital dan mengalami lebam dan melecet di mukanya selain luka, kata Jansen.

Kedua-dua penyerang itu tidak berkata apa-apa kepada Holder, menurut Jansen, dan motif serangan itu tidak jelas. Walaupun kejadian itu, Jansen berkata anak guamnya “OK” untuk meneruskan perbicaraan.

Kedua-dua pihak pendakwaan dan pembelaan merehatkan kes mereka pada hari Rabu, dan kes itu dijangka berada di tangan juri pada lewat Khamis.

Hussle sedang menandatangani autograf dan bercakap dengan peminat di tempat letak kereta pusat beli-belah Crenshaw yang menempatkan kedai Pakaian Marathonnya apabila dia bercakap dengan Holder pada 31 Mac 2019.

Kedua-dua lelaki adalah ahli set Rollin 60-an Crips yang telah lama mendominasi kawasan kejiranan. Hussle memberitahu Holder terdapat khabar angin bahawa dia telah bekerjasama dengan penyiasatan polis, jenis gosip yang cepat bertukar maut dalam kalangan kumpulan samseng, menurut keterangan yang disampaikan pada perbicaraan.

Holder kembali beberapa saat kemudian dengan dua pistol dan melepaskan tembakan. Hussle ditembak 11 kali dan mati tidak lama kemudian. Dua lagi lelaki turut cedera. Holder telah ditangkap dua hari kemudian, selepas wanita yang berkhidmat sebagai pemandu percutiannya tanpa disedari menyerahkan dirinya kepada polis.

Jansen mengaku Holder melakukan pembunuhan itu semasa kenyataan pembukaannya dua minggu lalu, tetapi dia telah berhujah bahawa anak guamnya harus disabitkan dengan kesalahan membunuh, bukan membunuh.

Komen Hussle mengenai snitting menyebabkan Holder “begitu marah dan tercetus” sehingga dia tidak berhenti untuk mempertimbangkan tindakannya sebelum melepaskan tembakan, kata Jansen. Peguam juga berkata Holder tidak berniat untuk mencederakan Kerry Lathan atau Shermi Villanueva, dua lelaki yang cedera dalam tembakan itu tetapi terselamat.

Jika disabitkan dengan tuduhan membunuh dan cubaan membunuh, Holder akan menghadapi hukuman penjara seumur hidup secara de facto.

Pejabat peguam daerah mahupun Timbalan Dist. Atty. John McKinney, yang mendakwa kes itu, telah mengulas mengenai serangan terhadap Holder. Pembunuhan penjara tidak disebut di hadapan juri, dan McKinney memarahi Jansen pada hari Rabu kerana membincangkan serangan itu dengan wartawan di mahkamah, juri yang prihatin mungkin mendengarnya.

Jabatan Syerif Daerah Los Angeles, yang mengendalikan penjara daerah dan bertanggungjawab terhadap keselamatan Holder semasa dalam tahanan, telah berulang kali enggan memberikan maklumat mengenai serangan itu. Jurucakap Jabatan Syerif memberitahu wartawan Times pada hari Selasa untuk memfailkan permintaan rekod awam untuk sebarang maklumat mengenai serangan itu.

We would like to say thanks to the author of this short article for this outstanding material

Lelaki yang membunuh Nipsey Hussle ditetak dengan pisau cukur oleh banduan dalam perjalanan ke mahkamah


Find here our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/