Lembaga WWE menyiasat pembayaran rahsia $3 juta oleh Ketua Pegawai Eksekutif Vince McMahon, kata laporan

Vince McMahon menghadiri sidang akhbar di Stadium MetLife pada 16 Februari 2012 di East Rutherford, New Jersey.

Michael N. Todaro | Imej Getty

Hiburan Gusti SeduniaLembaga pengarah sedang menyiasat penyelesaian wang senyap $3 juta yang CEO Vince McMahon membayar seorang wanita atas dakwaan hubungan sulit, The Wall Street Journal melaporkan Rabu, memetik dokumen dan orang yang biasa dengan perkara itu.

Perjanjian itu, yang dibuat pada Januari, bertujuan untuk menghalang wanita itu, yang pernah bekerja sebagai paralegal untuk syarikat itu, daripada membincangkan hubungannya dengan McMahon atau membuat kenyataan kritikal mengenai ketua eksekutif, tambah Journal.

Jurucakap WWE memberitahu akhbar itu bahawa syarikat itu bekerjasama dengan penyiasatan lembaga itu dan hubungan antara McMahon dan wanita itu adalah berdasarkan persetujuan.

McMahon, 76, berkahwin dengan Linda McMahon, yang berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif WWE dan sebagai ketua Pentadbiran Perniagaan Kecil dalam pentadbiran bekas Presiden Donald Trump, yang merupakan Hall of Famer WWE.

Laporan itu berkata penyiasatan lembaga itu, yang bermula pada April, turut mendedahkan pakatan tidak mendedahkan berkaitan tuntutan salah laku daripada wanita lain yang pernah bekerja di WWE. Perjanjian ini melibatkan McMahon dan eksekutif bakat WWE John Laurinaitis, yang bergelut di bawah nama Johnny Ace, tambah Jurnal.

WWE tidak segera menjawab permintaan untuk komen daripada CNBC.

Lembaga itu mengekalkan Simpson Thacher & Bartlett LLP, firma guaman yang berpangkalan di New York, untuk menjalankan siasatan, kata sumber kepada Journal. Firma itu tidak segera menjawab permintaan untuk komen daripada CNBC.

Peguam McMahon, Jerry McDevitt, tidak segera tersedia untuk mendapatkan ulasan. McDevitt memberitahu Journal bahawa bekas pekerja itu tidak membuat sebarang tuntutan gangguan terhadap McMahon. Dia juga berkata bahawa WWE tidak membayarnya sebarang wang, kata akhbar itu.

Berita itu datang pada masa yang penting untuk syarikat hiburan gusti. Pada bulan Mei, eksekutif Stephanie McMahon, anak perempuan Vince dan Linda McMahon, telah mengambil cuti daripada kebanyakan tanggungjawabnya di syarikat itu. “WWE adalah warisan seumur hidup bagi saya dan saya berharap untuk kembali ke syarikat yang saya sukai selepas meluangkan masa ini untuk memberi tumpuan kepada keluarga saya,” dia tweet pada masa itu.

WWE juga telah menjadi subjek spekulasi mengenai potensi penjualan dan hak medianya. Ia mempunyai tawaran dengan Fox, Rangkaian Amerika Syarikat, Hulu dan perkhidmatan penstriman Peacock NBCUniversal. Perjanjian Hulu tamat tahun ini.

Syarikat itu didagangkan secara terbuka, tetapi McMahon memiliki majoriti saham undian WWE. Dia mengambil alih syarikat itu daripada bapanya, juga bernama Vince McMahon, pada tahun 1982. Di bawah pengawasan McMahon yang lebih muda, WWE, yang kemudiannya dikenali sebagai Persekutuan Gusti Dunia, menjadi raksasa global. Dalam beberapa dekad sejak itu, syarikat itu telah melahirkan bintang terkenal seperti Hulk Hogan, Bret “The Hitman” Hart, Dwayne “The Rock” Johnson dan Dave Bautista.

Ini jauh dari berus pertama McMahon dengan kontroversi. Pada tahun 1993, dia didakwa atas tuduhan persekutuan yang berkaitan dengan steroid anabolik, yang dia dan beberapa ahli gusti profesional di kandang WWF digunakan. Beliau dibebaskan daripada tuduhan pada tahun 1994. McMahon dan syarikat itu juga mendapat kecaman pada tahun 1999 kerana meneruskan persembahan selepas bintang bintang Owen Hart, abang kepada Bret, terjatuh dan mati dari kasau arena semasa membuat aksi. Syarikat itu akhirnya bersetuju membayar keluarga Hart $18 juta atas kematian ahli gusti.

Baca laporan penuh Wall Street Journal di sini.

Pendedahan: NBCUniversal ialah syarikat induk CNBC.

– Candice Choi dari CNBC menyumbang kepada laporan ini.We would like to thank the writer of this short article for this incredible web content

Lembaga WWE menyiasat pembayaran rahsia $3 juta oleh Ketua Pegawai Eksekutif Vince McMahon, kata laporan


Take a look at our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/