Lil Keed, penyanyi rap di label Young Thug, meninggal dunia pada usia 24 tahun

Lil Keed, seorang penyanyi rap yang menandatangani kontrak dengan label Young Stoner Life Young Thug, meninggal dunia pada hari Jumaat di Los Angeles. Dia berumur 24 tahun.

Seorang wakil mengesahkan kematian pemuzik itu kepada New York Times pada hari Sabtu, beberapa jam sebelum Keed (nama sebenarnya: Raqhid Jevon Render) dijadualkan membuat persembahan di festival muzik di Charlotte, NC

Punca kematian masih belum didedahkan.

Abang Keed, rakan rap Lil Gotit, juga mengesahkan berita tragis itu menerusi Instagram.

“Tidak percaya saya melihat awak mati hari ini bro,” tulisnya. “Saya melakukan semua tangisan saya, saya tahu apa yang awak mahu saya lakukan dan itu sukar untuk Mama Daddy Our Brothers Naychur dan Whiteboy.”

Tidak lama selepas berita tersebar, peminat penyanyi rap yang berpangkalan di Atlanta itu menggunakan media sosial untuk bertindak balas dan berkongsi ucapan takziah mereka.

“WTF is Goin On??? Saya & lil bro baru sahaja merakam!!” menulis Tiga 6 Mafia DJ Paul. “Kami membuat satu untuk album baharunya tetapi sebelum dia meninggalkan studio dia menurunkan ayat pantas dan berkata ‘Itu untuk awak Paul…itu untuk awak.’ Kemudian berjalan keluar.”

Trippie Redd berkongsi siri video daripada Keed, menulis, “Bro, saya tidak boleh percaya ini 🥺😢😢😢 Saya sentiasa menggalakkan anda untuk mengambil rap ini dengan serius saya membawa anda melawat dengan saya kerana saya percaya kepada anda. Tidak dapat memahami yang ini benar-benar menyakiti jiwa saya tenanglah saudara 5Life.”

Lil Keed membuat persembahan di atas pentas pada tahun 2019
Ramai selebriti menggunakan media sosial untuk memberi penghormatan kepada mendiang penyanyi rap, termasuk Drake dan Lil Yachty.
Imej Getty untuk VaynerSports

Sementara itu, teman wanita hamil Keed iaitu Quana Bandz berkongsi kiriman menyayat hati melalui Instagram.

“Saya sangat sayangkan awak sayang apa yang saya perlu lakukan dengan awak saya tidak boleh bernafas dengan betul, saya tidak mahu bercakap dengan sesiapa pun Keed Saya tidak boleh menerima ini,” jelasnya. “Apa yang saya patut beritahu Naychur? Apa yang saya pergi beritahu bayi baru kita? Keed, saya baru beritahu awak pada hari yang lain jika awak tinggalkan saya dengan dua anak ini saya hilang akal fikiran saya hilang sayang.”

Dia menyambung, “Saya sangat minta maaf saya tidak terbang ke LA. Saya tahu saya boleh selamatkan awak sayang awak benar-benar menunjukkan kepada saya semua yang awak perlukan adalah SAYANG SAYA yang awak berikan kepada saya yang saya berikan itu kepada awak. MAAF tolong beritahu saya ini mimpi pulang ke rumah. ANDA LINDUNGI KAMI. Whyyyy AYAH.”

Lil Keed
Rapper “Tanpa Nama” telah ditandatangani dengan label rekod YSL Young Thug.
Imej Getty

Keed bercakap tentang kepentingan keluarga pada Ogos 2020 temu bual dengan Kompleks. Apabila ditanya apa yang dia mahu peminat tahu tentangnya pada masa itu, penyanyi rap “Tanpa Nama” itu memberitahu saluran itu bahawa dia sedang membuat muzik untuk anak perempuannya yang berusia 3 tahun, Naychur.

“Saya mempunyai anak perempuan saya di halaman saya setiap hari, sepanjang hari. Saya menghabiskan sepanjang masa saya dengan anak perempuan saya,” katanya ketika itu. “Kemudian, sudah tentu, ibu saya dan keluarga saya. Saya lepak dengan keluarga saya. Saya tidak pergi bergaul dengan semua orang.”

Kematian Keed datang hanya beberapa hari selepas mentor Samseng muda dan rakan rap Gunna telah ditangkap atas tuduhan berkaitan kumpulan di Atlanta.

Lil Keed
“Saya sayang awak sangat sayang apa yang saya hantar dengan awak,” teman wanita Keed, Quana Bandz menulis melalui Instagram pada hari Sabtu.
WireImage

Kedua-duanya adalah dinamakan dalam dakwaan kumpulan samseng dengan ramai penyanyi rap lain dari label. Menurut NYT, dakwaan itu mendakwa bahawa YSL ialah “geng jalanan penjenayah yang bertanggungjawab atas pembunuhan, rompakan, pengedaran dadah dan banyak lagi.”

“YSL adalah sebuah keluarga, YSL adalah label,” Keed, yang tidak ditahan atau dinamakan dalam dakwaan, dilaporkan menulis di media sosial di tengah-tengah berita itu. “YSL ialah cara hidup, YSL ialah gaya hidup, YSL bukan geng.”

Peguam Young Thug, Brian Steel, berkata dalam satu kenyataan kepada Halaman Enam pada masa itu: “En. Williams tidak melakukan sebarang pelanggaran undang-undang, walau apa pun. Kami akan memerangi kes ini secara beretika, sah dan bersungguh-sungguh. Encik Williams akan dibebaskan.”

Wakil untuk Gunna tidak segera menjawab permintaan Halaman Enam untuk komen.We wish to give thanks to the author of this write-up for this outstanding web content

Lil Keed, penyanyi rap di label Young Thug, meninggal dunia pada usia 24 tahun


You can find our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/