Lirik ‘Anti-Hero’ Taylor Swift: Analisis terperinci oleh internet.

Walaupun baru dibebaskan sehari lalu, tengah malam, album studio kesepuluh daripada Taylor Swift adalah kejayaan kritikal dan komersial. Walaupun lagu seperti “Lavender Haze” dan “Sweet Nothing,” adalah tentang cinta dan dendam, “Anti-Hero,” menyaksikan Swift bertarung melawan dirinya sendiri. Oleh itu, sudah tentu, ia membuatkan internet menjadi heboh.

Sebagai single utama kepada tengah malam, “Anti-Hero” adalah mengenai rasa tidak selamat dan kebimbangan Swift dalam kehidupan secara terbuka dan peribadi. Lagu itu sendiri telah digambarkan sebagai perlanggaran synthpop, analisis imej neurotik, dan lirik yang padat dibawa bersama oleh “gelung gendang berkaedah” dan “sintesis yang mereneh.” Lagu ini adalah lagu yang boleh dikaitkan dengan kemurungan, kerana Swift menangani rasa takut terhadap apa-apa, kebimbangan terhadap segala-galanya dan meragui lagu yang paling dipercayainya.

LIHAT JUGA:

‘Midnights’ Taylor Swift ada di sini. Mari kita bercakap tentang teori peminat itu.

Di Instagram, Swift berkata lagu itu adalah kegemarannya dalam album itu. “Lagu ini benar-benar merupakan lawatan berpandu sebenar dalam semua perkara yang saya cenderung benci tentang diri saya. Kita semua membenci perkara tentang diri kita sendiri,” katanya. “Jadi ya, saya sangat suka ‘Anti-Hero’ kerana saya fikir ia benar-benar jujur.”

Swifties dan ketua pop sama-sama telah menghabiskan berjam-jam memecah setiap baris dan frasa dalam “Anti-Hero” (dan kami tidak menyertakan video muzik, yang penuh dengan telur Paskah sendiri). Setiap tafsiran lirik melukiskan gambaran yang berbeza, bergantung pada orang yang anda bercakap, aplikasi yang anda gunakan, dan sejauh mana pengetahuan Taylor Swift yang anda sudah tahu. Oleh itu, untuk membantu sesiapa sahaja yang tidak berada dalam gelung, kami telah mengumpulkan yang terbaik (dan paling hangat) di Internet pada baris yang paling mengelirukan daripada “Anti-Wira.”

Saya mempunyai perkara ini di mana saya semakin tua, tetapi tidak pernah lebih bijak

Adakah usia tua membayangkan kematangan? Swift tidak merasakan perkara ini berlaku untuknya. Menurut pengguna Twitter yang mahir dalam pengetahuan Swift, ini adalah sentimen yang telah dinyatakan Swift selama bertahun-tahun dalam muziknya. Dalam lagu 2019 “Archer,” Swift menyanyikan “Saya tidak pernah membesar, ia semakin tua.”

Ia telah ditunjukkan pada masa lalu oleh pengkritik bahawa tindakan penyanyi itu telah “tidak matang” dan “kecil” selepas keluaran single 2017 beliau “Look What You Made Me Do.” Seorang pengkritik menerangkan lagu tersebut sebagai “perocohan seorang gadis remaja yang dicemuh dan di atas jalan sesat.”

Ini saya, hai / saya masalahnya, ini saya

Menuju ke korus ialah lirik yang akan mendominasi suapan Tiktok anda untuk beberapa minggu akan datang. Pendapat mengenai tafsiran yang betul bagi baris ini berbeza berdasarkan perspektif pendengar. Bagi sesetengah orang, lirik itu adalah pemikiran Swift yang mengganggu, bahawa dia tahu dialah masalahnya dan bahawa dia sebenarnya adalah antihero. Dia berkata kemudian dalam korus “Mesti meletihkan sentiasa mencari anti-wira.”

LIHAT JUGA:

Video ‘Anti-Hero’ Taylor Swift adalah gambaran yang terdedah kepada pengkritik dalaman

Kenyataan itu diulang kemudian di penghujung trek, namun vokalnya menunjukkan dia keletihan kerana perlu sentiasa mengakui bahawa dialah yang bermasalah.

Untuk konteks, jenaka yang sedang berjalan di internet ialah untuk setiap perpisahan Swift, dia menulis album tentang hubungan itu. Swift telah menjalinkan banyak hubungan dengan selebriti pada masa lalu dan, kadang-kadang, dikritik secara tidak adil dan melampau kerana kehidupan datingnya dan kerana menggunakannya sebagai bahan untuk lagunya.

Memandangkan mungkin baris yang paling berkaitan di trek untuk ramai, pengguna Twitter memberitahu bahawa mereka tidak menghargai Swift memanggil mereka seperti ini.

Kadang-kadang, saya rasa semua orang adalah bayi yang seksi

Ini adalah baris yang ada paling mengelirukan internet. Apabila anda mula-mula mendengarnya, ia adalah pelik, menggelegardan datang entah dari mana. Pengguna media sosial telah mempertahankannya, menunjukkan bahawa baris dan lirik berikutnya “Dan saya raksasa di atas bukit / Terlalu besar untuk bergaul, perlahan-lahan meluncur ke arah bandar kegemaran anda,” adalah ulasan mengenai seksualisasi belia dan tidak bersalah.

Lirik “bayi seksi” itu sendiri mungkin merujuk kepada adegan ini 30 Batu seperti yang ditunjukkan oleh pengguna Twitter @parkersrodrigo. Dalam episod bertajuk, “TGS Benci Perempuan” Liz Lemon (Tina Fey) mengupah seorang penulis bernama Abby (Cristin Milioti) untuk menyertai TGS bersama kakitangan Tracy Jordan. Bagaimanapun, selepas pertemuan itu, Lemon menuduh Abby mengenakan aksi “bayi seksi” untuk perhatian lelaki.

Walaupun ia mungkin atau mungkin bukan rujukan langsung, idea tragis bahawa lelaki memangsa wanita muda dan hanya menghargai wanita dengan daya tarikan mereka, yang seterusnya menyebabkan isu harga diri pada gadis muda yang cuba menenangkan pandangan lelaki masih ada. Pengguna Reddit dalam subreddit r/TaylorSwift juga bersetuju:

Saya mempunyai mimpi ini menantu saya membunuh saya untuk wang / Dia fikir saya meninggalkan mereka dalam wasiat / Keluarga berkumpul dan membacanya…

Ini mungkin lirik yang paling banyak diperkatakan dalam keseluruhan album.

Peminat telah melihat persamaan yang ketara antara kata-kata dari jambatan lagu ini dan filem 2019 Pisau Keluar. Imejan pembacaan wasiat yang diandaikan telah menjadi buruk bergema dalam adegan pembacaan wasiat dalam Pisau Keluar.

Walau bagaimanapun, walaupun video muzik itu mengembangkan apa yang dimaksudkan oleh Swift dengan mimpinya, sesetengah peminat mempunyai idea mereka sendiri tentang siapa sebenarnya menantu impian Swift:

Ia adalah ringkasan yang cukup sesuai tentang reaksi terhadap album secara keseluruhan. Lirik ini pasti mengenai Swift sendiri, tetapi mungkin, mungkin, kami peminat juga sesuai di sana.We wish to thank the writer of this short article for this remarkable web content

Lirik ‘Anti-Hero’ Taylor Swift: Analisis terperinci oleh internet.


Our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/