Madame Clairevoyant: Horoskop untuk Minggu 20 Jun

Frida Kahlo, seorang Kanser.
Ilustrasi-Foto: oleh Preeti Kinha; Foto Getty

Pada pagi Selasa, matahari memasuki Kanser yang prihatin dan introspektif. Pada bulan yang akan datang, perhatian anda mungkin beralih daripada dunia di sekeliling anda kepada dunia di dalam. Jika anda telah mengabaikan kehidupan dalaman anda, mengabaikan keperluan anda untuk keselamatan atau persahabatan atau penyembuhan yang memihak kepada pergaulan yang berterusan, inilah masanya untuk membetulkan keadaan. Jika anda merasa jauh dari orang yang anda sayangi, Musim kanser menawarkan peluang untuk mencari jalan kembali kepada satu sama lain. Kemudian pada petang Rabu, planet cinta Venus memasuki Gemini yang ringan hati, menghalang perkara daripada mendapat juga sentimental, dan menggalakkan anda melihat keindahan walaupun dalam perhubungan dan pengalaman yang tidak semestinya mendalam. Anda tidak akan menganggap diri anda begitu serius sehingga anda lupa bagaimana untuk ketawa, bagaimana untuk bermain-main, bagaimana untuk bersenang-senang dengan orang di sekeliling anda.

Walaupun menjaga orang lain menjadikan hidup anda lebih kaya, ia juga boleh menyebabkan tekanan. Lebih banyak anda melabur, lebih terdedah anda untuk dicederakan. Semakin anda menghargai dan menghargai sesuatu perhubungan, semakin anda perlu kehilangan. Apabila anda berasa sangat pesimis, anda bimbang bahawa mencintai tidak berbaloi dengan risiko, bahawa ia hanya boleh berakhir dengan menyakitkan. Minggu ini, tugas anda adalah cukup berani untuk terus menjaga orang lain. Kerana pada masa ini, cinta tidak akan membuat anda lemah atau habis, tetapi sebaliknya: kuat dan tidak takut dan bersedia untuk melawan, kerana anda tahu apa yang anda perjuangkan.

Kadang-kadang ia mengejutkan anda (walaupun anda tahu ia tidak sepatutnya) apabila orang lain teguh dalam keyakinan mereka seperti anda dalam keyakinan anda, apabila mereka membuktikan diri mereka sama dengan anda dalam keazaman. Naluri pertama anda dalam situasi ini mungkin bersedia untuk konflik. Apakah hasil lain yang boleh ada apabila dua orang yang degil bertekak? Tetapi minggu ini terutamanya, persaingan bukan satu-satunya pilihan anda. Jika anda terbuka kepadanya, anda mungkin menemui sesuatu yang lebih baik sebaliknya: rakan yang sanggup dan mampu berdiri di sisi anda, untuk berjuang sama keras untuk anda seperti yang anda lakukan untuk diri sendiri.

Tidak kira betapa menarik atau menyeronokkan atau sangat disukai anda (sebagai Gemini, mungkin sangat), masih ada saat-saat anda berasa tidak kelihatan. Anda tahu bahawa orang menikmati syarikat anda, malah mengagumi anda, tetapi anda takut bahawa mereka tidak memberi perhatian yang cukup untuk sebenarnya lihat awak. Adalah mudah, minggu ini, untuk bertindak balas dengan menjadi lebih kuat, mustahil untuk diabaikan. Tetapi lihat apa yang berlaku jika anda memberi orang lain faedah keraguan. Anda mungkin terkejut dengan sejauh mana persepsi mereka sebenarnya, dan betapa mereka menghargai anda — bukan sahaja topeng yang anda pakai di khalayak ramai, tetapi awak sebenar – Lagipun.

Akhir-akhir ini anda sangat menyedari betapa banyaknya kehidupan ini terletak di luar kawalan anda. Anda tidak boleh memaksa mereka yang berkuasa untuk membangunkan hati nurani yang tidak mereka miliki. Anda tidak boleh memujuk orang tertentu yang rapat dengan anda untuk bertindak mengikut cara yang anda mahukan. Matahari terbit dan terbenam, dan musim berubah, dan manusia bertindak mengikut impuls individu mereka sendiri yang huru-hara: anda tidak boleh mengawal semua itu. Walaupun begitu: Anda jauh dari tidak berdaya. Setiap hari, terdapat situasi — tidak kira betapa kecilnya — di mana penjagaan dan perhatian anda buat membuat perubahan, dan minggu ini, tugas anda adalah untuk mencari mereka.

Sukar untuk hidup dalam masyarakat yang kejam dan tidak menjadi kejam sebagai tindak balas, untuk menangani orang yang tamak, tidak peduli tanpa berubah menjadi lebih teruk. Keganasan mewujudkan lebih banyak keganasan; orang yang mendapat manfaat daripada kebenaran itu bergantung pada orang lain, termasuk anda, untuk melupakan bahawa terdapat cara lain untuk menjadi. Jadi minggu ini, terpulang kepada anda untuk ingat. Dunia nampaknya berubah menjadi lebih teruk setiap hari, tetapi itu tidak bermakna awak perlu. Lindungi semua yang baik dan berani dan baik dalam diri anda, dan anda akan diberi ganjaran untuknya.

Apabila anda meminta terlalu banyak daripada orang lain — untuk penjagaan atau usaha atau perhatian yang mereka tidak sanggup berikan — anda pasti akan kecewa. Dan selepas terlalu banyak pengalaman seperti ini, anda mungkin mula percaya bahawa anda akan melakukannya tidak pernah berpuas hati, bahawa tiada sesiapa di luar sana yang benar-benar akan muncul untuk anda, atau bahawa anda secara unik dikutuk dalam cinta. Tetapi itu jauh dari kebenaran. Apatah lagi ia menghalang anda daripada menghargai cara yang manis tetapi tidak sempurna yang ditunjukkan oleh orang dalam hidup anda jaga. Minggu ini, cuba terima hadiah yang anda tawarkan. Anda mungkin mendapati bahawa semua bentuk kasih sayang yang berbeza ini menambah apa yang anda perlukan.

Hari ini, anda telah memikirkan bagaimana jika realiti kita berbeza sedikit — lebih manis, lebih adil, kurang genting — anda boleh menjalani kehidupan yang lebih lengkap. Anda bermimpi tentang cara yang lebih memuaskan anda boleh menggunakan bakat kreatif anda jika anda tidak perlu bekerja keras hanya untuk membayar bil; anda bayangkan betapa banyak lagi tenaga yang anda perlukan untuk menjaga komuniti anda jika anda tidak begitu letih pada penghujung setiap hari. Tetapi minggu ini, jangan bayangkan seketika potensi anda akan sia-sia. Anda sudah melakukan begitu banyak, dalam dunia kita yang tidak sempurna ini.

Kadang-kadang, nampaknya orang dalam hidup anda, malah orang yang paling menyayangi anda, tidak dapat … menangani keseluruhan diri anda yang rumit. Mereka sentiasa cuba memburuk-burukkan anda, meletakkan label pada anda, memikirkan anda sekali dan untuk semua, dan mereka menjadi kecewa, malah kecewa, apabila mereka mendapati bahawa mereka tidak boleh. Anda tertanya-tanya sama ada lebih mudah untuk menjadi orang yang telah diputuskan oleh orang lain, untuk berhenti berubah, menyerah pada sisi diri anda yang kucar-kacir dan lebih kusut. Tetapi bukan tugas anda untuk menjadikan diri anda kecil untuk keselesaan orang lain. Hanya tugas anda untuk hidup sepenuhnya.

Ia menjengkelkan, menimbulkan syak wasangka bahawa orang lain meremehkan anda, mengetahui bahawa anda mampu melakukan perkara yang lebih besar, lebih hebat daripada yang orang lain fikirkan. Anda tertanya-tanya bagaimana kehidupan anda jika orang di sekeliling anda lebih percaya kepada anda, apakah yang akan menjadi berbeza jika anda menerima sokongan yang anda perlukan. Tidak kira betapa yakinnya anda, perasaan tidak dilihat dan tidak dihargai akan membawa kesan. Minggu ini, anda mempunyai peluang untuk mula membina semula diri anda semula. Jangan tunggu kelulusan orang lain. Anda mampu lebih daripada genap awak boleh bayangkan.

Tergoda untuk anda menunggu keadaan yang ideal sebelum anda mengambil tindakan, atau untuk rasa kepastian bahawa perhubungan itu berbaloi sebelum anda menyelami. Dari satu segi, ia masuk akal. Mengapa anda perlu menerima apa-apa yang kurang daripada yang anda patut terima? Tetapi hakikatnya perubahan jarang berlaku pada “masa yang sesuai”, dan tidak ada orang yang sempurna. Anggaplah ilmu ini sebagai anugerah, bukannya mengecewakan. Anda tidak perlu menunggu masa yang optimum yang mungkin tidak akan datang. Anda boleh bertindak pada masa ini. Anda boleh mencipta dunia, perhubungan, keadaan yang anda perlukan pada bila-bila masa.

Apabila anda telah berhadapan dengan perhubungan yang mengelirukan atau keputusan yang sukar, kecenderungan anda akhir-akhir ini adalah untuk terlalu memikirkannya. Ini boleh menggembirakan. Ia memberi otak anda sesuatu untuk dilakukan, dan semua usaha mental mengesahkan bahawa anda membuat kemajuan yang baik. Minggu ini, bagaimanapun, lakukan yang terbaik untuk menahan keinginan untuk menghidupkan dilema yang sama berulang kali dalam fikiran anda, untuk obses dan berteori tanpa rehat. Pada masa ini, jawapan yang anda cari lebih berkemungkinan akan datang apabila anda melonggarkan cengkaman anda dan berhenti berusaha keras. Beri diri anda seketika hanya untuk jadilah.

Anda tertanya-tanya sama ada anda benar-benar cukup kuat untuk mengharungi hari-hari yang akan datang. Ia bukan kerana anda sangat lemah, atau anda kekurangan dalam beberapa cara lain. Cuma masa depan sangat tidak menentu, dan anda bimbang anda tidak akan bersedia untuk sebarang perubahan yang akan berlaku. Anda bimbang bahawa anda tidak akan mempunyai masa untuk membangunkan kuasa dalaman yang anda perlukan untuk mengatasinya. Tetapi kekuatan bukanlah sesuatu yang baru yang perlu anda hasilkan daripada udara yang tipis: Anda telah mengalaminya selama ini; apa yang anda perlu lakukan ialah ingat betapa beraninya anda. Anda telah membuktikannya kepada diri sendiri sebelum ini, dan anda akan melakukannya lagi.

Psst! Potongan dan New York Majalah sedang menjalankan tinjauan tentang dating. Kami ingin mengetahui semua tentang leretan anda, sambungan IRL, tarikh buruk dan segala-galanya di antaranya. Berminat? klik di sini.

Baca horoskop mingguan untuk minggu 13 Jun. Horoskop mingguan untuk minggu 27 Jun akan online Ahad depan.

Dapatkan buku Claire Comstock-Gay, Panduan Madame Clairevoyant kepada Bintangkeluar sekarang.

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this amazing content

Madame Clairevoyant: Horoskop untuk Minggu 20 Jun


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/