Madame Clairevoyant: Horoskop untuk Minggu 9 Mei

Lorraine Hansberry, seorang Taurus.
Ilustrasi-Foto: oleh Preeti Kinha; Foto Getty

Pada pagi Selasa, Kebelakangan merkuri bermula pada Gemini, dan anda mungkin merasakan seolah-olah tiada apa yang berjalan lancar. Perbualan dengan rakan anda berakhir dengan konflik, atau rancangan anda terus terganggu, atau anda tidak dapat mendapatkan projek yang sedang anda bangunkan kerja. Pada masa ini, kuncinya adalah perlahan. Beri kebenaran kepada diri sendiri dan orang lain untuk menjadi tidak cekap. Semua orang boleh menggunakan sedikit rahmat tambahan, sekurang-kurangnya sehingga 3 Jun, apabila tempoh retrograde ini tamat. Kemudian pada petang Selasa, Musytari, planet nasib, memasuki Aries yang kurang ajar, di mana ia akan kekal sehingga Oktober. Walaupun terlalu yakin boleh menjadi risiko pada masa ini (sifat bersemangat Jupiter mungkin menguatkan sisi Aries yang lebih melulu), berkemungkinan besar kepercayaan yang sihat terhadap diri anda akan mendapat ganjaran.

Anda mengakui bahawa adalah perlu untuk menyesuaikan diri dengan dunia yang sebenarnya wujud. Keadaan tidak sesuai, tetapi kita semua mesti meneruskan kehidupan, jadi anda juga boleh memudahkannya sendiri. Walau bagaimanapun, pada satu ketika, anda tidak mahu mengubah diri anda lebih jauh. Minggu ini, apabila anda mencapai tahap itu, ingat bahawa anda mempunyai pilihan lain yang boleh anda gunakan. Anda boleh menjauhkan diri daripada situasi yang anda tidak mahu hadapi. Anda boleh kekal dan, bukannya hanya membongkok, bertindak balas — bina kehidupan dan perhubungan yang anda dambakan. Ketidakpuasan hati anda akan hilang, tetapi tidak sehingga anda memilih untuk mencipta sesuatu yang lebih baik.

Apabila masa depan kelihatan sangat suram (seperti sekarang), tergoda untuk menyimpan sumber yang anda fikir anda perlukan kemudian, walaupun anda boleh menggunakannya sekarang. Daripada menggunakan kuasa anda, anda menyimpannya untuk hari hujan. Daripada menghubungi rakan anda untuk mendapatkan sokongan, anda menyekat permintaan anda sekiranya keperluan anda lebih besar di kemudian hari. Tetapi minggu ini, lebih baik untuk melibatkan diri sepenuhnya dan dengan dunia sebagaimana adanya sekarang. Jangan tunggu masa yang sesuai untuk melepaskan kekuatan anda, atau meminta bantuan. Persahabatan menjadi lebih kuat, bukan lebih lemah, apabila anda meminta dan menawarkan sokongan.

Jika seseorang cuba menekan anda untuk membuat keputusan pantas dengan mengada-adakan rasa mendesak, tanya diri anda sama ada mereka mempunyai kepentingan terbaik anda, atau hanya kepentingan mereka sendiri. Apatah lagi, minggu ini, berhati-hati itu awak bukankah mereka yang memberi tekanan yang tidak wajar kepada diri sendiri. Keputusan tertentu benar-benar mendesak, sudah tentu. Tetapi tidak semua. Jika anda pernah bermimpi untuk mengubah hidup anda secara besar-besaran, anda tidak perlu tergesa-gesa melakukannya. Anda boleh menimbang pilihan anda dan membuat rancangan. Walaupun betapa anda bimbang bahawa anda mesti bertindak sekarang atau tidakkemungkinan besar anda mempunyai masa untuk berbincang.

Adalah penting untuk mencuba personaliti baru, tabiat baru, sekali-sekala. Hanya dengan menguji cara bercakap atau berpakaian atau bergerak yang berbeza barulah kita tahu yang mana yang paling sesuai. Bertindak lebih berani atau lebih keren atau lebih mengagumkan daripada yang anda rasakan boleh membantu anda melihat betapa hebatnya kapasiti anda untuk menjadi semua perkara itu. Minggu ini, ingat bahawa anda boleh mencuba tanpa membuat komitmen seumur hidup. Tidak salah untuk memulakan jalan baharu, kemudian memutuskan ia bukan untuk anda. Anda dibenarkan mengubah fikiran anda, dan mengubahnya kembali juga.

Biasanya, anda adalah kajian pantas tentang dinamik kuasa yang dimainkan di mana-mana ruang yang anda masuki, sama ada bilik mesyuarat atau ruang makan. Apabila anda tahu cara membaca bilik, ruang yang tidak dikenali menjadi biasa. Anda tahu dengan tepat di mana anda akan sesuai. Minggu ini, walaupun, beberapa isyarat biasa mungkin mengecewakan anda. Orang mungkin bermain menentang jenis, bertindak secara bergilir-gilir, mengejutkan anda. Jangan melihat ini sebagai kelemahan dalam kemahiran pemerhatian anda, tetapi sebaliknya keajaiban kecil. Jika mereka boleh melarikan diri daripada peranan yang telah diberikan kepada mereka oleh orang lain, atau masyarakat pada umumnya, mungkin anda juga boleh.

Anda seorang yang jarang membuat komitmen yang anda tidak hormati. Anda hanya mendaftar untuk bekerja yang anda benar-benar mampu lakukan, hanya masuk ke dalam persahabatan dan perhubungan yang anda inginkan secara jujur. Jadi ia mengecewakan apabila orang lain bergerak melalui dunia secara berbeza, membesar-besarkan kebolehan mereka, mengatasi kesanggupan tulen mereka untuk memberi. Minggu ini, penting untuk diingat bahawa anda tidak perlu menerima semua orang mengikut kata-kata mereka. Kata-kata adalah kuat, tetapi ia tidak mencukupi dengan sendirinya. Jika seseorang mengatakan bahawa mereka berada di pihak anda, anda dibenarkan untuk menuntut mereka membuktikannya dengan tindakan.

Anda mahir menggunakan kata-kata dan pujukan untuk menyelesaikan konflik, malah untuk mengelakkannya sama sekali. Ia adalah kemahiran yang berharga, dan anda bijak menggunakan kemahiran itu apabila anda boleh. Tetapi kadangkala, kata-kata anda tersilap, atau orang yang anda cuba capai menutup telinga mereka dan enggan mendengar. Minggu ini, jika taktik biasa anda tidak berfungsi pada tahap yang anda gunakan, jangan anggap ia sebagai tanda bahawa anda tiba-tiba tidak berdaya. Anggaplah ia sebagai peluang untuk mencuba sesuatu yang baharu.

Anda telah merasakan dorongan dan tarikan yang rumit akhir-akhir ini antara keinginan anda untuk keintiman emosi dan untuk berdikari. Sebahagian daripada anda mendambakan kedekatan dengan orang lain, manakala sebahagian lagi anda mendapati ia hampir tidak dapat ditanggung. Mungkin perasaan ini berkaitan dengan percintaan, mungkin persahabatan, mungkin salah satu daripada banyak bentuk yang mungkin berlaku untuk hubungan manusia. Anda mendambakan sambungan, tetapi anda perlu mengekalkan privasi anda, kesendirian anda juga. Kewujudan naluri bersaing dalam diri anda kadangkala membuatkan anda takut bahawa anda dimatikan. Tidak layak untuk cinta. Tetapi ia tidak benar. Keintiman manusia adalah pelik dan selalunya tidak selesa, tetapi itu tidak bermakna anda tidak layak, dalam apa jua bentuk unik yang diperlukan untuk anda.

Akhir-akhir ini, sukar untuk mempercayai bahawa tindakan anda mempunyai kesan yang boleh diukur pada dunia. Dari perspektif anda, peristiwa terus berlaku di luar kawalan anda, cuaca terus berubah, dan orang yang berkuasa terus melakukan yang terbaik untuk memburukkan kehidupan hampir semua orang. Bagaimanakah usaha kecil anda boleh bersaing? Tetapi anda tetap mencuba, dan minggu ini, anda mungkin dapat melihat usaha tersebut akhirnya membuahkan hasil. Apabila perubahan positif berlaku, jangan bayangkan bahawa ia adalah semata-mata kerana nasib. Ia juga hasil daripada benih yang anda tanam lama dahulu, daripada kerja yang anda lakukan selama ini.

Dari segi intelek, anda tahu bahawa kesempurnaan tidak dapat dicapai, tetapi anda menghargai usahanya. Berusaha untuk kecemerlangan ialah bagaimana anda berkembang, bagaimana anda belajar, bagaimana anda mengembangkan kelebihan apa yang mungkin. Minggu ini, walaupun, walaupun mengekalkan ilusi kesempurnaan yang boleh dicapai mungkin tidak dapat dicapai dengan mengecewakan. Dunia sentiasa mengingatkan anda tentang kekacauannya, sejauh mana usaha terbaik anda boleh gagal. Sekiranya itu berlaku, anda boleh berjuang lebih keras, atau anda boleh menerima kekacauan itu, sekurang-kurangnya buat masa ini, dan bergembira dalam kemanusiaan anda.

Terdapat orang di dunia yang terus mengambil kesempatan daripada kecenderungan semula jadi anda untuk bersikap keras terhadap diri sendiri. Mereka terus menolak tanggapan bahawa kehidupan yang mulia memerlukan berpaling dari semua yang mudah, menyenangkan, manis. Jika anda mahu jadi baikanda mesti sentiasa rasa teruk. Tetapi sebenarnya, anda cuba memperbaiki dunia untuk diri sendiri dan orang lain kerana keinginan untuk memupuk kegembiraan, keazaman dan hubungan — bukan untuk mengalahkan penderitaan. Tugas anda bukan untuk menjadi suci, tetapi untuk menjadi manusia. Dan walaupun kadang-kadang itu bermakna melakukan apa yang sukar, kadang-kadang ia hanya bermakna melakukan apa yang dirasakan baik.

Apabila anda bercakap, anda tidak melakukannya hanya untuk mendengar suara anda sendiri; adalah penting bagi anda untuk menyatakan kebenaran, untuk berkongsi idea anda, untuk berhubung dengan orang di sekeliling anda. Ini bermakna ada yang lebih mengecewakan daripada perkataan anda disalah ertikan. Masalahnya ialah minggu ini, adalah mustahil untuk membuat diri anda difahami sepenuhnya oleh semua orang pada setiap masa. Dan ia pasti mengecewakan, tetapi jika anda membiarkannya, ia juga boleh membebaskan. Seseorang akan salah faham anda, tidak kira apa yang anda lakukan atau katakan, jadi anda juga boleh melakukan apa yang anda mahu.

Baca horoskop mingguan fatau minggu 2 Mei. Horoskop mingguan untuk minggu 16 Mei akan online Ahad depan. Dapatkan buku Claire Comstock-Gay, Panduan Madame Clairevoyant kepada Bintangkeluar sekarang.

Versi yang lebih panjang: Musytari adalah tentang lebihan, jadi ia menguatkan kedua-dua aspek positif dan negatif tanda yang ada. Memandangkan keyakinan adalah kualiti Aries, Musytari dalam Aries berisiko terlalu yakin.

We would love to thank the writer of this short article for this awesome web content

Madame Clairevoyant: Horoskop untuk Minggu 9 Mei


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/