Magic Johnson Mahu Memukul Howard Stern Selepas Temu Bual Rasis 1998 Di mana Dia Diberitahu Dia ‘Seronok Mendapat AIDS’

Manakala shock jock humor adalah jenama yang dibuat Howard Stern terkenal, temu bual pada Johnson ajaibRancangan bual bicara lewat malam tahun 1998 “The Magic Hour” menolak had walaupun untuknya, mencipta salah satu detik paling tidak selesa dalam sejarah TV lewat malam.

Dalam temu bual baru dengan KepelbagaianJohnson melihat kembali tugasnya sebagai hos sebelum keluaran 22 April “Mereka Memanggil Saya Sihir,” dokumenseri Apple TV Plus yang merangkumi kehidupan dan kerjayanya — termasuk bab ringkasnya di tempat duduk lewat malam. Dan walaupun “The Magic Hour” adalah kegagalan keseluruhan, dibenci oleh pengkritik dan dibatalkan selepas tiga bulan yang singkat, penampilan Stern pada program itu yang masih diperkatakan hari ini sebagai contoh terang-terangan tentang cara penghibur boleh melepaskan diri dengan membuat komen berbaur perkauman sebelum perkara itu berlaku. berubah dalam budaya kita.

“Banyak kali, saya ingin mengatakan sesuatu dan memukulnya pada masa yang sama – di udara,” kata Johnson Kepelbagaian, melihat kembali wawancara itu. Johnson tidak bercakap dengan Stern sejak itu.

Bagi mereka yang tidak biasa dengan episod itu, berikut ialah buku asas: Selepas “The Magic Hour” ditayangkan, Stern mula menyerang program itu di rancangan radionya yang sangat popular, mengkritik Johnson dan mengejek masa komedi dan kemahiran menemu bualnya. Dalam usaha untuk menaikkan rating untuk “The Magic Hour,” penerbit rancangan itu memutuskan untuk menjemput Stern sebagai tetamu.

“Mari kita lakukannya,” kata Johnson dalam temu bual selepas Stern muncul di atas pentas. “Kenapa awak bercakap banyak tentang saya, kawan?”

“Perkara yang anda perlu usahakan, pada anggaran saya, ialah anda perlu berhenti bercakap seperti orang kulit putih,” jawab Stern. “Semua orang anti-Ebonics. Saya katakan, biarkan ia terbang! Apa yang anda perlu lakukan, ‘brotha saya,’ adalah benar-benar reda dengannya. Anda bercakap Ebonics semua yang anda mahu.

Tetapi Stern hanya semakin memanaskan badan. “Dengar, awak lelaki Kulit Hitam. Saya dibesarkan di kawasan kejiranan Hitam,” tambah Stern. “Saya Lebih Hitam daripada awak, percayalah. Saya lelaki Hitam Paling Hitam yang pernah awak jumpa. Dan saya memberitahu anda sekarang, semasa saya tinggal di Roosevelt, Long Island, yang merupakan ghetto Hitam, semua orang bercakap seperti ini,” katanya, sebelum membuat tanggapan tentang bagaimana dia fikir orang kulit hitam bercakap. “Saya adalah mulut marmar yang besar, tetapi ia menarik, kerana saya adalah salah seorang daripada mereka. Mengapa semua orang perlu memahami setiap perkataan yang anda katakan? Siapa peduli apa yang anda mahu katakan? Tiada bezanya apa yang kamu katakan.”

Stern akhirnya menukar subjek kepada status HIV Johnson, yang dia dedahkan pada sidang akhbar 1991 apabila dia bersara dari NBA.

“Anda mempunyai kehidupan yang saya inginkan,” kata Stern kemudian dalam temu bual, mendorong Johnson tentang sejarah seksualnya sebelum diagnosisnya. “Ini anak ayam putih? Anak ayam hitam? Apa yang kita dapat? Apa yang anda lebih suka? Anda akan melakukan hubungan seks dengan semua orang? Sekurang-kurangnya anda seronok mendapat AIDS.”

Johnson dengan tenang membetulkan Stern, mengatakan bahawa dia menghidap HIV, bukan AIDS, dan “tiada siapa yang seronok” dijangkitinya.

“Percayalah, abang, kamu lakukan. Bunyinya seperti menyeronokkan bagi saya,” balas Stern.

Penarafan buruk rancangan itu adalah sebab untuk penampilan Stern di tempat pertama. Berharap untuk menarik lebih ramai penonton, penerbit “The Magic Hour” menempah Stern, membentangkan wawancara itu sebagai peluang untuk Johnson berhadapan dengannya – walaupun Johnson kini mengakui wawancara itu berlaku di luar kehendaknya.

“Saya marah apabila mereka menempahnya,” kata Johnson. “Tetapi tiada apa yang boleh kamu lakukan. Apabila orang mencari penilaian, inilah yang berlaku.”

Johnson menyambung: “Itulah keadaannya. Saya belajar banyak daripada itu. Saya tidak pernah meletakkan diri saya – atau HIV dan AIDS, atau bangsa saya – dalam kedudukan itu lagi, sekali lagi.”

Johnson bukan satu-satunya sasaran Stern semasa penampilannya di “The Magic Hour”. Stern juga bergurau tentang kehilangan permainan bola keranjang menentang “cebol”. Dan beberapa kali sepanjang temu bual, dia berpaling kepada Sheila E., ketua kumpulan persembahan itu, untuk mengulas tentang payudaranya. “Sheila, awak buka baju atas awak. Pergi cium gadis lain dalam kumpulan itu. Beri kami sedikit lesbianisme,” katanya pada satu ketika.

Seorang wakil untuk Stern tidak menjawab Kepelbagaianpermintaan untuk komen.

We would like to thank the author of this short article for this incredible content

Magic Johnson Mahu Memukul Howard Stern Selepas Temu Bual Rasis 1998 Di mana Dia Diberitahu Dia ‘Seronok Mendapat AIDS’


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/