Mahkamah Massachusetts memberikan perintah perlindungan sementara terhadap pelakon Ezra Miller

Seorang ibu Massachusetts telah diberikan perintah perlindungan sementara bagi pihak anaknya yang berusia 12 tahun terhadap Ezra Miller, pelakon berusia 29 tahun yang membintangi filem adiwira Warner Bros. “The Flash” akan datang.

Perintah mahkamah, yang dikeluarkan pada hari Rabu oleh Mahkamah Daerah Greenfield di Massachusetts dan dilihat oleh NBC News, berkata ia “dikeluarkan tanpa notis awal kerana Mahkamah memutuskan bahawa terdapat kemungkinan besar bahaya gangguan serta-merta.”

Perintah itu tidak mengandungi sebarang dakwaan terhadap Miller.

Ibu itu, yang bercakap dengan syarat nama mereka dirahsiakan kerana kebimbangan privasi, berkata dia dan anaknya bertemu Miller pada Februari melalui seorang kenalan. Dia berkata Miller mula-mula kelihatan mesra tetapi dia mula curiga dengan hubungan Miller dengan anaknya. Dia berkata dia memberitahu hakim bahawa Miller menawarkan untuk membeli hadiah kanak-kanak itu, termasuk seekor kuda, walaupun selepas dia menolak tawaran Miller sebelum ini.

“Saya terus tertanya-tanya kenapa Ezra ada di sini. Seperti, adakah anda tidak mempunyai perkara Hollywood untuk dilakukan? Adakah anda tidak mempunyai filem yang keluar?” dia berkata.

Perintah perlindungan itu menambah kepada apa yang kini menjadi siri tiga bulan dakwaan yang ditujukan kepada Miller yang bermula dengan tuduhan berkelakuan tidak senonoh di Hawaii dan sejak itu berkembang termasuk tuduhan daripada ibu bapa mengenai dandanan kanak-kanak. Tuduhan terhadap Miller juga telah mencetuskan kemarahan dalam talian yang melaga-lagakan peminat Miller yang agresif yang mengekalkan sikap tidak bersalah mereka terhadap orang yang menggesa pihak berkuasa dan Warner Bros untuk mengambil tindakan.

Miller, yang mengenal pasti sebagai bukan binari dan menggunakan kata ganti nama mereka dan mereka, telah menjadi bintang filem yang sedang meningkat naik selama lebih sedekad, dengan peranan membintangi “The Flash” ditetapkan untuk menjadi peranan paling berprofil tinggi mereka. Pelbagai dilaporkan bahawa pada 2 Jun, Warner Bros. merancang untuk mengeluarkan “The Flash” dengan Miller pada 2023 seperti yang dirancang. Miller dan wakil mereka tidak menjawab permintaan berulang untuk komen, dan Miller sebaliknya tidak menjawab dakwaan dandanan. Wakil Warner Bros. tidak menjawab permintaan untuk mengulas.

Miller telah ditangkap dua kali tahun ini, kedua-dua kali di Hawaii, atas tuduhan berkelakuan tidak senonoh dan serangan tahap kedua. Miller dibebaskan dari penjara dengan bon $500 selepas penahanan pertama mereka dan mengaku tidak bertanding atas satu pertuduhan berkelakuan tidak senonoh, membayar denda $500. Sepasang suami isteri di Hawaii memohon perintah sekatan sementara terhadap Miller pada Mac dan menuduh pelakon itu menceroboh bilik tidur mereka dan mencuri rekod peribadi, termasuk pasport dan dompet, selepas tinggal bersama pasangan itu. Beberapa minggu kemudian, pasangan itu secara sukarela membatalkan pesanan itu.

Pada masa itu, Miller secara rutin menyiarkan di Instagram dengan sekumpulan orang yang termasuk Tokata Iron Eyes, seorang bukan binari berusia 18 tahun yang, menurut dokumen undang-undang yang difailkan di Mahkamah Suku Standing Rock Sioux, mengenali Miller sejak mereka berumur 12 tahun. Pada hari Khamis, akaun Instagram Miller yang disahkan telah dinyahaktifkan. Instagram mengesahkan pada hari Jumaat bahawa ia tidak mengalih keluar akaun itu.

Chase Iron Eyes, seorang peguam dan aktivis alam sekitar Orang Asli terkenal yang merupakan bapa Tokata, memfailkan perintah perlindungan terhadap Miller pada awal Jun, menurut TMZ, dalam usaha untuk menamatkan apa yang disifatkannya kepada mahkamah sebagai hubungan kesat antara Miller dan Tokata yang telah meningkat sejak beberapa bulan kebelakangan ini. Pada 7 Jun, mahkamah memberikan perintah sementara yang meminta Miller menghentikan hubungan dengan keluarga Iron Eyes, termasuk Tokata, dan tidak datang dalam jarak 100 ela dari kediaman Iron Eyes. Hakim telah menjadualkan pendengaran petisyen itu pada 12 Julai.

Iron Eyes berkata dalam temu bual telefon bahawa Tokata telah bersama Miller selama beberapa bulan. Dia berkata bahawa polis di Vermont telah cuba memberikan Tokata dengan perintah untuk penyalahgunaan bahan dan penilaian kesihatan mental yang telah diberikan oleh Standing Rock Sioux Tribal Court. NBC News melihat kenyataan tidak berkhidmat daripada Jabatan Syerif Daerah Bennington di Vermont yang mengatakan percubaan dibuat untuk berkhidmat kepada Tokata tiga kali.

Iron Eyes memberitahu mahkamah bahawa dia mempunyai hubungan terputus-putus dengan Miller dan Tokata pada masa ini, yang menyebabkan dia percaya bahawa Miller telah mendera Tokata secara fizikal dan psikologi. Iron Eyes menulis dalam petisyen untuk perintah perlindungan bahawa dia mengambil Tokata dari kediaman Miller pada awal 2020 selepas Miller memberitahunya bahawa mereka telah memberikan Tokata LSD. Iron Eyes menulis bahawa dia memerhatikan lebam pada badan Tokata sebelum Tokata bertemu semula dengan Miller, yang Tokata telah mengembara bersama sejak itu.

Tokata telah menjawab secara terbuka dakwaan ibu bapa mereka dalam satu kenyataan dan video yang disiarkan di akaun Instagram Tokata. Kenyataan itu berkata, “Pilihan saya adalah milik saya sendiri, dan mengenai sifat campur tangan polis dalam ‘kes’ saya ia adalah tidak perlu dan ia membuang masa dan sumber.” Video itu hanya menampilkan Tokata, yang berkata, “Tiada sesiapa yang mengawal akaun Instagram saya.”

Akaun Instagram yang sama membalas mesej terus daripada NBC News dengan alamat e-mel. E-mel yang dihantar ke akaun tidak dijawab. Di laman Instagram Tokata, satu catatan baru-baru ini menyatakan bahawa Tokata ingin dipanggil Gibson. Bapa Iron Eyes berkata dia tidak pernah mendengar Tokata mengatakan mereka mahu dipanggil Gibson.

Iron Eyes menulis dalam petisyen untuk perintah perlindungan bahawa Tokata pertama kali bertemu Miller pada 2012, apabila pelakon itu muncul bersama penunjuk perasaan Orang Asli sebagai sebahagian daripada pergerakan Talian Paip Akses anti-Dakota. Empat tahun kemudian, ketika Tokata berusia 12 tahun, dia berkata mereka bertemu Miller semasa muncul bersama aktivis muda yang lain.

Dalam petisyen yang sama, Iron Eyes berkata Miller terus membina hubungan dengan Tokata dalam tempoh enam tahun akan datang, termasuk melawat mereka di set filem. Iron Eyes berkata Tokata berhenti sekolah selepas berusia 18 tahun dan berpindah bersama Miller.

Oliver Ignatius, bekas rakan Miller, memberitahu NBC News melalui mesej langsung melalui Instagram bahawa dia dirujuk sepanjang petisyen Iron Eyes sebagai saksi yang tidak dinamakan. Iron Eyes juga berkata Ignatius adalah saksi yang tidak dinamakan. Dalam mesej langsung, Ignatius menulis bahawa dia memerhatikan kelakuan Miller dengan Tokata. Dia juga menulis bahawa dia sendiri menyaksikan Miller mengawal akaun media sosial Tokata dan menentukan dengan siapa mereka boleh berkomunikasi. Ignatius, seorang penerbit muzik yang bekerja dengan Miller di Hawaii dan Vermont, berkata dia melihat Miller menyalahgunakan Tokata. Dakwaan Ignatius juga diperincikan dalam petisyen untuk perintah perlindungan.

“Banyak jeritan dan jeritan, intimidasi, penyalahgunaan watak tanpa henti, panggilan [them] pelbagai cercaan, merampas [their] telefon dan memantau dan mengawal secara obsesif [their] interaksi dengan orang lain, sementara gagal menyediakan [them] dengan keperluan asas manusia,” kata Ignatius. Petisyen untuk perintah perlindungan mengatakan bahawa Miller meninggalkan Tokata di Hawaii tanpa produk haid.

Ignatius, yang juga berkata dia memutuskan hubungan dengan Miller selepas pertikaian perniagaan, berkata dia telah diganggu dan diancam dalam talian oleh peminat Miller kerana bersuara. Iron Eyes berkata bahawa peminat Miller telah gigih mencipta naratif bahawa dia dan isterinya transfobik dan cuba memaksa anak mereka ke dalam “terapi penukaran.” Iron Eyes berkata bahawa dia dan isterinya mempunyai sejarah panjang menyokong golongan LGBTQ dan mengiktiraf identiti bukan binari dalam budaya Orang Asli.

“Tokata bukan satu-satunya anak bukan binari dalam keluarga kami,” kata Iron Eyes. “Tokata akan tahu kami tidak lain hanyalah bersikap terbuka dan memperkasakan.”

We would love to say thanks to the author of this post for this incredible content

Mahkamah Massachusetts memberikan perintah perlindungan sementara terhadap pelakon Ezra Miller


Discover our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/