Mario Batali Menghadapi Perbicaraan dalam Kes Salah Laku Seksual

Mario Batali, yang pernah dianggap sebagai chef selebriti terkenal di Amerika Syarikat, menjalani perbicaraan pada hari Isnin di Boston pada tuduhan bateri tidak senonoh dan serangan disambungkan kepada apa yang bermula sebagai sesi swafoto di bar Boston pada 2017.

beberapa tukang masak dan pengusaha restoran terkemuka telah dituduh melakukan gangguan dan penderaan seksual sejak gerakan #MeToo merebak ke dunia restoran dan perhotelan pada musim gugur 2017, tetapi Encik Batali adalah satu-satunya yang menghadapi tuduhan jenayah.

Jika sabit kesalahan, dia boleh menghadapi sehingga dua setengah tahun di Rumah Pembetulan Daerah Suffolk dan dikehendaki mendaftar sebagai pesalah seks.

Pemilihan juri telah dijadualkan bermula pada hari Isnin, tetapi pada waktu pagi Encik Batali memberitahu Hakim James Stanton bahawa dia akan mengetepikan haknya untuk perbicaraan juri dan sebaliknya menyerahkan keputusan kepada hakim, The Boston Globe melaporkan. Kesaksian sedang dijalankan pada tengah hari.

Wanita Encik Batali, 61, yang dituduh menyerang ialah Natali Tene, 32, yang juga telah memfailkan tuntutan mahkamah berdasarkan pertemuan yang sama dengan Encik Batali di Towne Stove and Spirits, sebuah bar di kejiranan Back Bay di Boston yang telah ditutup.

Tuduhan dalam kedua-dua kes sivil dan jenayah adalah sama: Cik Tene berkata bahawa semasa minum dengan seorang rakan di bar, dia menyedari Encik Batali dan mengambil gambarnya. Dia memanggilnya dan mencadangkan swafoto. Dia kemudian memegang payudara, punggung dan pangkal paha, mencium mulut dan pipinya secara paksa, dan mencadangkan mereka menuju ke hotel berdekatannya, menurut dokumen mahkamah.

Peguam Cik Tene, Matthew Fogelman, berkata pada hari Isnin bahawa dia tidak akan mengulas mengenai kes sivil atau jenayah sehingga perkara jenayah itu diselesaikan. Dia juga mewakili Alexandra Brown, yang memfailkan saman yang sama berdasarkan insiden dengan Encik Batali semasa sesi swafoto di kawasan kejiranan Chinatown di Boston.

Dalam kenyataan awal kepada The New York Times, seorang peguam untuk Encik Batali menafikan akaun dalam aduan sivil dan jenayah Cik Tene.

“Pertuduhan, yang dibawa oleh individu yang sama tanpa sebarang asas baharu, adalah tanpa merit,” kata peguam itu, Anthony E. Fuller, dalam satu kenyataan apabila Encik Batali mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan di Mahkamah Perbandaran Boston pada 2019. Kes itu kemajuan terhenti sebahagiannya kerana wabak Covid.

Encik Batali, pernah menjadi hos rancangan bual bicara siang ABC “The Chew,” ialah salah seorang daripada ramai chef dan pengusaha restoran yang dilanda tuduhan serangan seksual dan gangguan dalam industri restoran yang mula tumbang pada musim gugur 2017 di bandar-bandar seperti San Francisco, New York dan New Orleans. Kelakuan Encik Batali mula diketahui umum pada Disember 2017 apabila empat wanita memberitahu laman web Eater bahawa dia telah menyentuh mereka secara tidak wajar sebagai sebahagian daripada corak tingkah laku yang mereka dan orang lain katakan menjangkau sekurang-kurangnya dua dekad.

Maklumat lanjut tentang tingkah laku Encik Batali telah didedahkan dalam artikel Times keesokan harinya; beberapa wanita menggambarkan insiden gangguan seksual dan serangan di Spotted Pig, taman permainan Manhattan kegemaran Encik Batali dan beberapa chef terkenal, pemuzik dan bintang sukan lain.

Jabatan Polis New York menyiasat tiga aduan serangan seksual terhadap Encik Batali, tetapi seorang pegawai jabatan mengesahkan pada 2019 bahawa ia telah menutup penyiasatan tersebut kerana kekurangan bukti dan statut had.

Lewat tahun itu, peguam negara New York State, Letitia James, berkata perniagaan yang dibina oleh Encik Batali dan bekas rakan kongsi Joe Bastianich mendedahkan budaya seksual yang begitu penuh dengan gangguan dan tindakan balas sehingga melanggar undang-undang hak asasi manusia negeri dan bandar.

Sebagai sebahagian daripada penyelesaian, dua lelaki dan syarikat yang pernah mereka miliki bersama, membayar $600,000 untuk dibahagikan kepada sekurang-kurangnya 20 wanita dan lelaki yang diganggu secara seksual semasa mereka bekerja di restoran Manhattan Babbo, Lupa atau Del Posto, yang sehingga ia ditutup secara kekal April 2021 adalah permata mahkota antara pegangan lelaki.

We wish to thank the author of this write-up for this awesome web content

Mario Batali Menghadapi Perbicaraan dalam Kes Salah Laku Seksual


We have our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/