Marvel’s Black Panther: Reaksi Pertama Wakanda Forever

Adakah Black Panther: Wakanda Selamanya pengganti takhta yang layak? Reaksi terhadap sekuel Marvel Studios membanjiri media sosial berikutan Black Panther 2 tayangan perdana dunia Rabu, di mana para hadirin adalah yang pertama menyaksikan kepulangan pembuat filem Ryan Coogler ke kerajaan Wakanda. Berikutan kematian Raja T’Challa (Chadwick Boseman) dan akibat daripada Avengers: Endgamenegara Afrika meratapi raja mereka sebagai ancaman baru muncul: mutan Namor Sub-Mariner (Tenoch Huerta). Bagaimana dengan Harimau kumbang sekuel diterima? Berdasarkan respons media sosial, penonton awal nampaknya bersetuju: Wakanda Selamanya akan lama hidup sebagai satu lagi permata dalam mahkota Marvel.

Charles Pulliam (The Verge): “Skop dan skala #WakandaForever lebih besar daripada #BlackPanther, tetapi kisahnya juga merupakan salah satu kisah Marvel yang paling intim dan menyentuh hati. Ia pastinya Filem Buku Komik, tetapi ia adalah filem yang memusatkan kesedihan dan proses kesedihan dan bukannya wira-wira dan tontonan.”

Fico Cangiano (CineXPress): “#WakandaForever hebat! Coogler menyampaikan sekuel yang penuh perasaan dan menakjubkan yang memuatkan pukulan emosi & meneroka tema dunia yang berkaitan dengan berkesan. Penghormatan yang indah kepada legasi Boseman. Letitia & Tenoch hebat, & adegan pertengahan kredit benar-benar mengharukan.”

Samuel Leggett Jr (Pilihan Pengkritik): “#WakandaForever ialah filem Marvel terbaik sejak Avengers: Endgame. Skop, kerja kamera, lakonan, dan emosi mentah di dalam dan di luar skrin boleh dirasai sepanjang masa! Ini adalah Marvel yang saya terlepas! Saya mempunyai satu kata dalam hati saya sepanjang malam; “WAH…'”

Kevin McCarthy (ReelBlend): “WAKANDA FOREVER ialah penghormatan yang sangat indah kepada legasi Chadwick Boseman. Mengingatkan kita tentang kesan monumentalnya & bahawa dia benar-benar masih di sini bersama kita. Persembahan hebat daripada Gurira, Bassett, Wright & Thorne. Huerta sangat LUAR BIASA. Suka lagu Rihanna & Markah Ludwig.”

Ashley Saunders (ComicBookResources): “WAKANDA FOREVER menghormati Chadwick & T’Challa. Ia EMOSI, BERKUASA, & CANTIK. Tenoch cemerlang, serta-merta menarik perhatian anda. Selamat datang ke MCU Namor. Riri seronok bersama Peter Parker seperti tenaga. Aksi, Fasa 4 seri- ins, & beberapa kejutan. Suka.”

Travis Hopson (Punch Pengkritik Mabuk): “#WakandaForever adalah pengalaman katartik yang saya harapkan, membantu kami melepasi kesedihan sambil menyaksikan orang Wakandan berjuang untuk melakukan perkara yang sama. Intro Namor adalah luar biasa, ceritanya pahit dan penuh dengan liku emosi.”

Ryden Scarnato (Hollywood heroik): “#BlackPantherWakandaForever ialah sebuah filem yang berkuasa dan penghormatan yang hebat kepada Chadwick Boseman. Tidak pernah ada CBM seperti itu. Persembahan yang benar-benar kuat di sekeliling juga. Motivasi Namor agak lemah dan saya merasakan masa tayangan, tetapi ia masih menuju ke puncak Fasa 4 untuk saya.”

Sean O’Connell (CinemaBlend): “Ryan Coogler #BlackPantherWakandaForever, di atas segala-galanya, adalah katartik. Filem emosi tentang kehilangan, legasi dan penyembuhan. Kisahnya intim, tetapi luas dengan perebutan kuasa global dan tipu daya istana. Namor Tenoch Huerta adalah FORCE, lebih baik daripada yang saya harapkan . Banyak yang perlu dibincangkan.”

Dalam Black Panther: Wakanda Selamanya, Ratu Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) dan Dora Milaje (termasuk Florence Kasumba), berjuang untuk melindungi negara mereka daripada campur tangan kuasa dunia berikutan Kematian Raja T’Challa. Ketika Wakandan berusaha untuk menerima bab seterusnya, wira-wira mesti bersatu dengan bantuan War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) dan Everett Ross (Martin Freeman) dan menempa laluan baharu untuk kerajaan Wakanda.

Wakanda mungkin tanpa rajanya, tetapi bukan tanpa pelindungnya: watak lain mengambil jubah Black Panther baharu untuk menghalang Namor daripada berperang melawan dunia permukaan. Bersama-sama dengan antagonis akuatik Huerta, Marvel Cinematic Universe berkembang dengan pengenalan wira berperisai Ironheart (Riri Williams dari Dominique Thorne), pahlawan Wakandan Aneka (Michaela Coel) dari Dora Milaje, dan penduduk Talocan Namora dan Attuma (Mabel Cadena dan Alex Livanalli) .

Black Panther: Wakanda Selamanya Semak Embargo

Yang pertama penuh Black Panther 2 ulasan berada di bawah embargo sehingga Selasa, 8 November. Embargo akan ditarik balik pada pukul 9 pagi PT.

Harimau kumbang Ciri Berganda

Tiket adalah kini dijual untuk Harimau kumbang ciri berganda, tayangan berturut-turut pada tahun 2018 Harimau kumbang diikuti oleh Black Panther: Wakanda Selamanya. Dengan jumlah masa tayangan selama 5 jam dan 25 minit, acara epik itu berada di pawagam selama satu malam sahaja pada hari Khamis, 10 November.

Black Panther 2 Tayangan Perdana Dunia

Daripada permaidani merah, yang Black Panther: Wakanda Selamanya pelakon terkena ungu permaidani di Hollywood. Antara tetamu ialah ketua Marvel Studios Kevin Feige, Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Chapek, dan Rihanna, yang membuat debut muzik baharu dan lagu asal “Lift Me Up” sebagai sebahagian daripada Black Panther: Wakanda Selamanya album runut bunyi. Di bawah, lihat lebih banyak pendedahan daripada Black Panther 2 tayangan perdana dunia:

Ryan Coogler Memberi Penghormatan kepada Mendiang Chadwick Boseman di Black Panther: Wakanda Selamanya Tayangan Perdana Dunia

Kevin Feige dari Marvel Bereaksi terhadap Peranan DC Studios James Gunn

Tenoch Huerta mengenai Perubahan Marvel kepada Namor dalam Wakanda Selamanya

Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Selamanya dibuka hanya di pawagam pada 11 November.We wish to give thanks to the author of this short article for this remarkable material

Marvel’s Black Panther: Reaksi Pertama Wakanda Forever


We have our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/