Masalah Jack Harlow Bukan Hitam atau Putih

Pada tahun 2010, jauh ke dalam debut penuhnya Terima Kasih Nanti dan terhuyung-huyung di atas jurang kegilaan pop yang mengubah hidup, artis kelahiran Aubrey Drake Graham mendapati dirinya sangat memerlukan nasihat yang baik, atau sekurang-kurangnya Jay-Z berpendapat demikian.

Drake, begini cara mereka menyerang awak
Dengan pertelingkahan rap bodoh, cuba untuk mengalih perhatian anda
Dalam menyamar, dalam bentuk nikmat
Mesyuarat Barziniperhatikan pengkhianat

Ini berlaku di tengah-tengah serangan melankolik “Menyala,” di mana Drake berfikir, “Saya terus berfikir, betapa mudanya anda boleh mati dari usia tua?” sebelum Jay menambah, “Saya pernah / Sejuk seperti Fonz / Tetapi lampu terang ini menjadikan saya raksasa.” (Kemudian pada tahun 2010, Jay-Z akan senarai membantu semua raksasa yang lampu terang itu telah mengubahnya menjadi, dan semua orang akan menyukainya.) Bintang pop yang mengubah hidup: Wah, sungguh menyebalkan! Kadang-kadang. Mungkin. Tidak begitu. Tetapi ia sangat menyeronokkan untuk merengek, dan jika anda cukup mahir merengek tentang kemasyhuran, ia akan menjadikan anda lebih terkenal.

Album rasmi pertama Drake masih belum tamat, tetapi dia sudah menguasai rasa kasihan diri yang membesarkan diri ini, walaupun dia kemudiannya terbukti kurang mahir dalam mengelakkan persengketaan rap bodoh. Tetapi pada kenalan pertama saya masih ingat duduk tegak sedikit Drake, begini cara mereka menyerang awak, yang melanda saya ketika itu sebagai pertabalan rasmi, kurang obor daripada penyalaan yang baru. Dewa rap memberkati kelahiran tuhan rap yang lain. Jay-Z menyapu sedikit air suci ke dahi Drake. (Anda perlu mengakui, Jay seronok menjadi godfather.) Adakah keangkuhan rendah “Light Up” agak tidak masuk akal? betul-betul. Tetapi hentaman, untuk satu saat yang sekejap tetapi mendebarkan, mengatasi kekotoran, apatah lagi rasa kasihan diri.

Pada hari Jumaat, jauh ke dalam album penuh kedua beliau Pulanglah Kanak-Kanak Rindu Anda dan sekurang-kurangnya menghampiri kod kawasan yang sama seperti jurang kegilaan pop yang mengubah hidup, artis kelahiran Jackman Thomas Harlow meminta Drake beberapa nasihat yang baik dalam istilah yang paling jelas yang mungkin.

Sebelum saya bertemu Drizzy, saya tahu dia dan saya akan serasi
Tetapi sukar untuk membuat jenaka apabila anda benar-benar mahukan nasihat
Maksud saya, bagaimana rasanya menyentuh emas setiap kali anda menyentuh mikrofon
Menyentuh ketinggian, tiada siapa yang mendapat sentuhan dalam hidup

Ini di tengah-tengah kemurungan yang kurang bombastik “Churchill Downs,” dan pertama sekali, Sebelum saya bertemu Drizzy, saya tahu dia dan saya akan serasi mungkin perkara paling angkuh yang pernah lelaki ini katakan, walaupun dia maksudkan, walaupun dia betul. (Drake dan Jack memang mempunyai pengalaman primo Dudes Rock bersama di Kentucky Derby hujung minggu lalu; jika video inisudah hilang pada masa anda sampai ke sana, sila buru di tempat lain, jika hanya untuk penghantaran Drake “Apa yang anda akan potong?”) Jack Harlow, kebanggaan Louisville, Kentucky, telah menghabiskan separuh masa lalu -tahun atau lebih mencecah Saya Orang Baru yang Perlu Anda Ketahui Sekarang peringkat rapper yang bertukar menjadi bintang pop di mana-mana: Dia menjadi tetamu jemputan pada lagu hit No. 1 Lil Nas X “Bayi Industri,” mencapai No. 1 di Hot 100 sendiri pada bulan April dengan awal yang lembut Balik rumah bujang “Kelas pertama,” dikurniakan penutup daripada Batu yang bergulingdan kemungkinan besar akan mempunyai album No. 1 di Amerika pada masa ini minggu depan. Pulanglah Kanak-Kanak Rindu Anda adalah lebih baik daripada yang dicadangkan oleh pembencinya tetapi tidak sehebat peminatnya akan menegaskan, jika anda mendapat drift saya. “Churchill Downs” ialah sorotan yang penuh tetapi menarik, walaupun wira kita tidak betul-betul mendapat nasihat yang dia minta.

Bunyi Jack Harlow lebih baik daripada hon yang riang, piano yang lembut dan rentak perangkap pinggir bandar yang mewah yang kedengaran seperti dimainkan dengan lembut di latar belakang walaupun pada volum penuh; tarikan lembutnya adalah lebih Kentucky Barat Tengah daripada Kentucky Selatan, tetapi ia membantu menjual walaupun kemegahan seks sub-Big Sean yang paling merintih. (“Seperti sehelai rumput mahukan cahaya matahari, saya hanya mahukan keledai itu,” satu lagu bermula; “Saya ada krim untuk awak pada donat,” satu lagi lagu berakhir dengan berkesan, setakat yang saya bimbang.)

Dia meledak dengan single jelita / penyayang / mewah perangkap pinggir bandar “Apa Poppin,” yang akhirnya melabuhkan album debutnya pada 2020 Itulah Yang Mereka Semua Katakan dan memuncak, setakat yang saya bimbang, dengan baris awal “Saya mendapat pilihan / saya boleh melepasi jalang itu seperti Stockton.” (Saya lebih suka penyanyi rap kulit putih saya mengehadkan rujukan NBA mereka kepada pemain kulit putih, seperti yang dilakukan Harlow dengan hit pelariannya pada 2020 yang lain “Tyler Herro”; Saya berharap kerjaya rapnya sekurang-kurangnya bertahan cukup lama untuk dia mendedikasikan lagu kepada Rik Smits, Matthew Dellavedova, dan Gheorghe Muresan.) Tetapi Harlow telah menghentikan kerjaya rap itu selama sedekad, seperti yang dia perhatikan pada awalnya. Balik rumah lagu yang dipanggil (oh, Jesus) “Harleezy Muda”:

Tetapi saya sudah 10 tahun
Saya mengambil masa lapan untuk mula makan
Enam untuk mula minum
Sembilan untuk melepaskannya

Barisan yang hebat. Lotta maklumat berguna. Saya serius. Lelaki yang kini boleh rap dengan boleh dipercayai, “Tetapi mereka memanggil saya Pitino Muda kerana saya baik di kedua-dua bandar” bukanlah kejayaan sekelip mata. Kegigihan evolusi perlahan Harlow daripada kutu buku rap yang kelihatan bodoh—rentetan pita campuran lewat tahun 10-an patut diterokai untuk arka emosi potongan rambutnya sahaja, dan ya itu termasuk yang dipanggil Gazebo—kepada A-list goofball heartthrob adalah sama menarik kerana ia menjengkelkan, dan apabila penyanyi rap putih pergi, dia mempunyai kemahiran yang lebih mentah daripada, katakan, G-Eazy dan kurang menimbulkan kerengsaan mentah daripada, katakan, Logik. Balik rumah bukan filem pop terkenal: Persampelan Fergie dan TikTok-umpan “Kelas Pertama” adalah momen paling menarik, dan Harlow tidak mempunyai melodikisme yang mahir dalam cangkuk, baik, Drake. (Walaupun pasukan Lil Wayne yang cantik dan cerewet “Racun” datang paling dekat.) Terdapat sesuatu yang agak menggembirakan tetapi sangat menarik tentang orang ini, walaupun ketika dia sedang berima Margot Robbie dengan Abu Dhabi pada lagu yang dipanggil “Sekeping Sampingan”; walaupun ketika dia sedang mengetuk, “Saya perlukan mentega kacang itu / Ya, najis Jif itu”; walaupun apabila dia mengumumkan, “Saya akan meniduri anting-anting anda” dan kemudian tweetnya juga.

Menarik. Parut. Harlow bercita-cita tinggi (“Saya mahu menjadi wajah najis saya, seperti wajah generasi saya, untuk 10 tahun akan datang,” katanya. Batu yang berguling) tetapi sangat rendah, walaupun itu juga membuatkan dia tertumpu pada laser yang membingungkan pada kebangkitannya yang memeningkan menjadi terkenal dengan mengecualikan sebarang topik lain yang menggemparkan hip-hop atau masyarakat secara keseluruhannya. Jika lelaki ini mempunyai sesuatu yang lebih menarik untuk dikatakan daripada, Wah, dulu saya tidak terkenal, tetapi sekarang saya terkenal: pelik, ya? maka saya sangat mengesyaki saya tidak mahu mendengar dia berkata. Yang paling dekat dia dengan ulasan sosial di sini ialah apabila dia berima Aéropostale dengan kok dalam lubang hidung mereka, yang cukup dekat; silingnya sebagai jenis kekasih yang penuh sangat rendah, berdasarkan jape yang memusnahkan tulang seperti

“Anda tahu saya suka menentukan sesuatu, Kim Jong / Saya tahu minuman itu kuat / Anda tahu kami mengeluarkan bourbon itu daripada tong, Diddy Kong.” Satu-satunya perkara yang boleh mengekalkan, apatah lagi meningkat, tahap kemasyhuran semasa Jack Harlow ialah kepandaiannya mengetuk tentang tahap kemasyhuran semasa + bekas + hipotesisnya pada masa hadapan. Saya agak bimbang bahawa dia tidak akan pernah rap tentang perkara lain, dan lebih bimbang bahawa dia mungkin mencuba.

Yang membawa kita kembali kepada “Churchill Downs,” yang bermula dengan Harleezy Muda yang mengagumi pemandangan:

Kadang-kadang apabila saya duduk dan benar-benar membiarkan ia mendaftar
Saya melakukan semua yang saya katakan, dan mengatakannya terlebih dahulu
Maksud saya dunia dalam penafian, tetapi mereka semua tahu apa yang saya tuju

Dan kemudian dia berkata dia sentiasa tahu Drake akan sangat menyukainya, dan kemudian dia meminta nasihat Drake, dan kemudian Drake muncul dan rap dengan sangat baik selama beberapa minit tetapi hampir tidak menyebut atau mengakui Jack Harlow sama sekali. “Sesi terapi, saya berada di ruang menunggu, membaca Forbes,” rap Drake. Dan: “Berapa banyak air yang boleh saya muat di bawah jambatan sebelum ia melimpah?” Dan: “Saya mendapatkan broker barang saya di sini bermain Monopoli.” Dan: “Saya semakin kaya, muzik saya tidak boleh dikaitkan pun.” Dan, akhirnya, hampir dengan enggan: “Dan pendek seperti, ‘Anda tahu bahawa budak lelaki Jack akan pergi’ tempat.’ / Saya tahu.” Begitu banyak nasihat itu. Atau mungkin, secekap ayat Drake diketuk, solipsisme desultory yang tidak berkesudahan yang dia kini dengan cekap mengetuk segala-galanya ialah nasihat, kisah amaran untuk Jack tentang seorang penyanyi rap superstar yang sangat taksub untuk mengelakkan pengkhianat dan pertemuan Barzini sehingga dia tidak akan benar-benar bertemu dengan sesiapa lagi.

Hakikat bahawa Jack (sedar) dan Drake (tidak sedar) masih mempunyai masa yang indah di Kentucky Derby hujung minggu ini menunjukkan bahawa Harlow mempunyai karisma untuk memecahkan kitaran yang menjadi terkenal-rapping-tentang-masyhur, akhirnya. Fakta bahawa terdapat juga video dua pengawal peribadi membawanya supaya kasutnya tidak kotor menunjukkan bahawa dia tidak terdedah kepada perangkap rapper putih yang tidak tahu apa-apa. Hakikat bahawa Pulanglah Kanak-Kanak Rindu Anda akan menjadi masalah yang agak besar bermakna Jack Harlow, secara de facto, akan menjadi masalah yang agak besar. Hakikat bahawa ia adalah album rap arus perdana yang separuh baik bermakna dia sama ada satu lagi tanda kiamat atau bintang muda yang mempunyai ruang untuk penambahbaikan, bergantung pada mood anda. Fakta bahawa perkara paling baik yang boleh dia fikirkan untuk dikatakan kepada seorang wanita ialah, “Awak jenis gadis yang saya mahu bawa ke Thanksgiving” benar-benar sangat manis. Hakikat bahawa saya mungkin hanya akan mengingati garisan donat dua minggu dari sekarang adalah masalah saya, OK, pasti. Tetapi lelaki ini akan menjadi milik semua orang.We want to say thanks to the author of this post for this awesome material

Masalah Jack Harlow Bukan Hitam atau Putih


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/