Matthew Perry menjalani pembedahan ‘kecemasan’ beberapa hari sebelum pertemuan semula ‘Friends’

Matthew Perry mendedahkan dia terpaksa menjalani “pembedahan pergigian kecemasan” beberapa hari sebelum penggambaran perjumpaan semula “Friends” April lalu.

“Mereka melakukan pelbagai perkara,” pelakon, 53, memberitahu Diane Sawyer semasa duduk yang disiarkan pada hari Jumaat di “Nightline” ABC, sambil menambah bahawa prosedur itu “membuat [his] mulut terasa seperti api.”

Pada masa itu, ucapan selamba Perry dan pandangan seribu ela meninggalkan peminat bimbang tentang kesejahteraannya.

“Kedengarannya seperti suara saya tidak aktif,” dia mengakui, tetapi dia tahu dia “tidak boleh tidak muncul.”

“Jadi apa yang saya pilih untuk lakukan ialah pergi dan lakukan yang terbaik yang saya boleh,” katanya kepada penemuduga lama, yang menyatakan “kehausan pada suara dan ucapannya.”

Matthew Perry memberitahu Diane Sawyer pada hari Jumaat bahawa dia perlu menjalani “pembedahan pergigian kecemasan” beberapa hari sebelum penggambaran reunion “Friends” 2021.

Berita ABC

matthew-perry-diane-sawyer-dateline_65 (1)

Matthew Perry memberitahu Diane Sawyer pada hari Jumaat bahawa dia perlu menjalani “pembedahan pergigian kecemasan” beberapa hari sebelum penggambaran reunion “Friends” 2021.

Berita ABC

Seterusnya

Antara 100 tetamu pasangan itu ialah rakan bintang “Sarjana Muda” Nation Rachel…

Perry baru-baru ini didedahkan bahawa dia telah bersih daripada semua bahan selama 18 bulan yang lalu, bermakna dia baru sedar pada masa pertemuan semula yang sangat dinanti-nantikan disiarkan pada Mei 2021.

Bintang “Whole Nine Yards” itu bercakap dengan Sawyer menjelang keluaran 1 November tentang semua ceritanya, “Rakan, Kekasih, dan Perkara Besar yang Mengerikan: Memoir,” kandungannya yang diperincikan dalam beberapa wawancara baru-baru ini.

Satu daripada banyak bom yang dia bincangkan adalah fakta bahawa gigi hadapannya rontok semasa dia menggigit mentega kacang di atas roti bakar, itulah sebabnya dia terpaksa menukar semuanya.

Diane Sawyer
Sawyer mencatatkan “keausan pada suara dan ucapannya.”
Berita ABC

Semasa temu bualnya dengan Sawyer bahawa pada beberapa ketika menjadi sebak, Perry menghuraikan masa bersama bintang “Friends”nya, Jennifer Aniston, datang ke trelernya untuk campur tanganberkata pelakon itu boleh menghidu minuman keras padanya.

Dia mengakui ada kalanya rakan lakonnya terpaksa “prop [him] up” dan pengeluar juga berkonfrontasi dengannya tentang ketagihannya.

Perry memberitahu Sawyer, 76, bahawa dia telah menghadiri kira-kira 6,000 mesyuarat AA, menjalani terapi selama 30 tahun, menghabiskan separuh hayatnya dalam rawatan atau di rumah yang tenang, dan telah melakukan detoks kira-kira 65 kali.

Matthew Perry pada tahun 2022
Awal bulan ini, Perry mendedahkan dia hampir meninggal dunia pada 2018 apabila usus besarnya pecah akibat penggunaan berlebihan opioid.
Imej GC

Awal bulan ini, pelakon itu mendedahkan dia datang dengan menakutkan “hampir mati” pada 2018 apabila usus besarnya pecah akibat penggunaan berlebihan opioid.

Pada masa itu, Perry secara terbuka mendakwa dia ada mengalami “perforasi gastrousus,” tetapi pada hakikatnya, dia menghabiskan lima bulan di hospital – termasuk dua minggu dalam keadaan koma – dan terpaksa menggunakan beg kolostomi selama sembilan bulan.

“Doktor memberitahu keluarga saya bahawa saya mempunyai peluang 2 peratus untuk hidup,” dia memberitahu Rakyat dalam cerita yang diterbitkan pada 19 Okt. “Saya telah diletakkan pada sesuatu yang dipanggil mesin ECMO, yang melakukan semua pernafasan untuk jantung dan paru-paru anda. Dan itu dipanggil Salam Maria. Tiada siapa yang terselamat daripada itu.”

Perry juga memberitahu outlet itu dia adalah salah seorang daripada lima orang yang disambungkan kepada sokongan hayat pada malam itu dan bahawa “empat yang lain” tidak berjaya.

Pemenang Emmy — yang telah menjalani pemulihan sebanyak 15 kali — menjelaskan bahawa parut daripada berdozen pembedahan perutnya adalah “banyak peringatan untuk kekal sedar.”

Dia menambah bahawa ahli terapinya juga membantunya menghilangkan ketagihannya apabila mereka memberitahunya, “‘Lain kali anda berfikir tentang mengambil Oxycontin, fikirkan sahaja tentang mempunyai beg kolostomi sepanjang hayat anda.'”

Bintang “Fools Rush In” berkata kenyataan itu mendorong “tingkap kecil” dibuka dan dia “merangkak melaluinya.”

Pelakon daripada "Kawan-kawan"
Dia mendedahkan dalam temu bualnya dengan Sawyer bahawa Jennifer Aniston pernah datang ke trelernya untuk campur tangan, mengatakan pelakon boleh menghidu minuman keras padanya.
NBCUniversal melalui Getty Images

Bercakap dengan New York Times sejurus selepas sembangnya dengan People, Perry menganggarkan bahawa dia “menghabiskan $9 juta atau sesuatu untuk menjadi sedar.”

Semasa temu bual yang sama, pelakon itu merenung bagaimana dia ketagihan selama beberapa dekad dan “meletihkan”. kepada dadah dan alkohol mengambil alih hidupnya pada kemuncak kerjayanya yang panjang di “Friends.”

Pada satu ketika, Perry “akan bangun dan perlu mendapatkan 55 Vicodin pada hari itu dan memikirkan cara untuk melakukannya.”

“Apabila anda seorang penagih dadah, itu semua matematik,” katanya. “Saya tidak melakukannya untuk berasa tinggi atau berasa baik … Saya hanya mahu duduk di sofa saya, mengambil lima Vicodin dan menonton filem. Itu adalah syurga bagi saya. Ia tidak lagi.”

Dia memberitahu Times bahawa dia mula minum bir dan wain ketika dia berusia 14 tahun, yang bertukar menjadi gabungan vodka dengan liter, Vicodin, Xanax dan OxyContin. Dia berkata dia menarik garis pada heroin.

Matthew Perry
Perry baru-baru ini mengumumkan bahawa dia telah bersih dan sedar selama 18 bulan.
mattyperry4/Instagram

Dalam memoirnya, Perry menulis bahawa sejurus selepas watak “Friends”nya, Chandler Bing, berkahwin dengan Monica Geller (Courteney Cox) semasa final Musim 7, yang disiarkan pada tahun 2001, dia “dibawa pulang ke pusat rawatan … dalam trak pikap yang diketuai oleh juruteknik yang sedar diri.”

Dia mengakui bahawa peminat rancangan itu sebenarnya boleh tahu ubat yang dia ambil dengan menjejaki “berat badannya dari musim ke musim.”

Buku Matthew Perry
Buku pelakon itu, “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir,” keluar 1 Nov.
Amazon

Pelakon itu juga mendedahkan bahawa dia terpaksa keluar dari filem 2021, “Don’t Look Up,” selepas hatinya berhenti “selama lima minit” di tengah-tengah pembedahan belakang kerana ubat anestetiknya telah bergabung dengan hidrokodon yang masih dalam sistemnya sejak malam sebelumnya.

Dia menyatakan bahawa dia sedang menggunakan Suboxone – ubat yang merawat pengeluaran opioid – dan akan mengambilnya sepanjang hayatnya.

Perry memberitahu GQ dalam temu bual yang diterbitkan Khamis bahawa beliau tidak menjangkakan pelakon bersama “Rakan”nya — kecuali Lisa Kudrow, yang menulis kata pengantar — untuk membaca bukunya kerana dia percaya hanya “penagih … dan peminat ‘Rakan’ akan mengambil berat tentang perkara ini.”

We would like to give thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Matthew Perry menjalani pembedahan ‘kecemasan’ beberapa hari sebelum pertemuan semula ‘Friends’


Discover our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/