Meghan dan Harry kekal di belakang tabir di Jubli Platinum

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

LONDON ― Adakah mereka akan tunjukkan atau tidak? Ketegangan terbesar menjelang perayaan Jubli Platinum untuk Ratu Elizabeth II pada hari Khamis adalah sama ada kerabat diraja yang melarikan diri Putera Harry dan Meghan, Duchess of Sussex, akan muncul.

Istana Buckingham telah menyatakan bahawa ia akan menjadi “kerabat diraja kanan yang bekerja” dan beberapa anak mereka untuk momen besar di balkoni dengan permaisuri. Itu tidak termasuk Harry dan Meghan, yang melepaskan tanggungjawab diraja mereka pada 2020 dan berpindah ke California, menggegarkan asas institusi keluarga. Namun begitu, khabar angin bertiup kencang sehingga saat terakhir bahawa permaisuri mungkin membuat pengecualian.

Akhirnya, ia adalah tidak — sekurang-kurangnya untuk acara besar Khamis, perarakan tentera “Trooping the Color”. Harry dan Meghan tidak berada di balkoni di bawah sinar matahari bersama permaisuri untuk menonton jejambat Tentera Udara Diraja yang mempesonakan.

Apakah Jubli Platinum Ratu Elizabeth II? Inilah pemandu diraja anda.

Namun begitu, pemerhati yang tajam melihat Meghan, memakai topi putih bertepi lebar, di tingkap di atas laluan perbarisan. Pengulas diraja dan penulis biografi Omid Scobie menulis tweet bahawa Meghan dan Harry telah diambil gambar semasa bercakap dengan sepupu ratu Duke of Kent dan bermain-main dengan beberapa cicit ratu.

Mereka dijangka lebih kelihatan pada hari Jumaat dan menghadiri upacara kesyukuran bersama permaisuri di Katedral St. Paul di London, sebagai sebahagian daripada perayaan yang sedang berlangsung.

Media British telah melaporkan bahawa mereka juga mungkin berjaya menarik ratu daripada perlumbaan kuda kesayangannya pada hari Sabtu, supaya dia boleh menyertai parti hari jadi untuk anak perempuan mereka, cicit ratu, Lilibet.

‘Beacon masters’ akan menyalakan UK untuk Jubli Platinum ratu

Yang turut tidak hadir pada hari Khamis ialah Putera Andrew.

Anak ketiga ratu (dan dikatakan kegemarannya) bukan antara adik-beradiknya Charles dan Anne kerana mereka mengambil bahagian menunggang kuda dalam kemegahan dan pertandingan ratu pagi Khamis dengan kira-kira 1,400 pengawal. Dia juga tidak berada di dalam kereta diraja, termasuk adiknya Edward.

Pembuangan Andrew daripada kehidupan diraja barisan hadapan berlaku selepas dia diselesaikan saman penderaan seksual tahun ini, dikaitkan dengan persahabatannya dengan pembiaya Amerika yang memalukan dan pendera yang disabitkan bersalah, Jeffrey Epstein.

Andrew tidak dijangka hadir pada hari Khamis. Tetapi dia mengumumkan alasan saat-saat akhir untuk perkhidmatan gereja hari Jumaat, juga. Istana Buckingham berkata dia telah diuji positif untuk koronavirus.

“Selepas menjalani ujian rutin, duke telah diuji positif untuk covid dan dengan penyesalan tidak akan lagi menghadiri kebaktian esok,” kata jurucakap istana petang Khamis.

Kisah keluarga diraja melalui gambar balkoni Istana Buckingham

Andrew mengambil bahagian dalam Trooping the Color yang terakhir, pada Jun 2019, sebagai kolonel rejimen Grenadier Guards. Itu adalah jawatan kehormat yang diterimanya selepas bapanya, Putera Philip, bersara daripada tugas diraja pada 2017.

Tetapi ratu melucutkan jawatan tentera kehormat Andrew gelaran pada bulan Januari dan kini dirinya kolonel rejimen, yang membawa tajuk bulatan penuh. Dia pertama kali dilantik ke jawatan itu pada tahun 1942, dan dia menunggang dalam peranan itu pada Trooping the Color pertamanya.

Mashup Ratu Elizabeth II di balkoninya selama bertahun-tahun (Video: The Washington Post)

Harry dan Meghan nampaknya tidak menghadapi pengasingan yang sama seperti Andrew. Tetapi mereka telah berulang kali mengacak-acak bulu diraja.

Mereka memberikan temu bual hebat kepada hos televisyen Oprah Winfrey pada 2021, memperincikan pengalaman mereka tentang kehidupan diraja, termasuk dakwaan perkauman dalam keluarga.

Jubli Platinum: Peristiwa terakhir untuk Ratu Elizabeth II dan parti yang diperlukan oleh rakyat Britain

Kedua-duanya telah bercakap secara terbuka tentang penelitian media yang mereka hadapi di Britain, dengan Harry kadang-kadang menyamakan pemburuan itu seperti yang dihadapi oleh mendiang ibunya, Puteri Diana.

Harry dan Meghan terus mengambil bahagian dalam kerja amal global dan projek komersial. Meghan melawat Uvalde, Texas, bulan lalu untuk memberi penghormatan kepada mangsa tembakan sekolah di sana. Harry berada di Britain tahun lepas untuk pengebumian datuknya Putera Philip.

William Booth dan Marisa Bellack menyumbang kepada laporan ini.We would love to thank the author of this post for this awesome content

Meghan dan Harry kekal di belakang tabir di Jubli Platinum


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/