Meghan Markle berkata Deal Or No Deal mengobjektifkan wanita

Meghan Markle

Meghan Markle
Foto: Kirsty Wigglesworth – Imej Pool/Getty

Selepas kematian Ratu Elizabeth II, Meghan Markle mengambil cuti sebulan atau lebih daripadanya Podcast Spotify Arketiip—mungkin kerana menghormati suaminya dan keluarganya dan bukan kerana dia tahu dia akan mengatakan sesuatu tentang cara Ratu melayannya jika dia berada di hadapan mikrofon podcast. Tetapi sekarang, dengan episod terbaharu rancangan itu, Duchess Of Sussex telah memutuskan untuk mengambil beberapa gambar di institusi yang sangat digemari: Rancangan realiti/permainan NBC lama Jadi atau tidak. Salah satu pekerjaan perniagaan pertunjukan awal Markle telah berkhidmat sebagai salah satu model beg bimbit rancangan itu semasa musim kedua, dan bercakap dengan Paris Hilton pada Arketiipdia berkata bahawa dia akan mendapat lubang di perutnya semasa persembahan kerana, “Saya lebih daripada apa yang diobjekkan di atas pentas.”

Markle menambah bahawa dia “dipaksa untuk menjadi semua rupa dan bahan kecil” dan bahawa dia “dikurangkan kepada archetype khusus ini: bimbo.” Premis persembahan itu, bagi mereka yang tidak ingat, adalah seorang peserta akan memilih beg bimbit bernombor yang mengandungi sejumlah wang rahsia daripada koleksi beg bimbit yang semuanya mempunyai model… berdiri di sebelah mereka. Peserta akan menghapuskan beg bimbit dan kemudian mengetahui berapa banyak dalam setiap beg, mengecilkan pilihan apa yang akan ada dalam mereka beg bimbit. Kemudian mereka akan mendapat panggilan daripada “Banker” yang tidak kelihatan yang akan menawarkan untuk membeli beg bimbit mereka dengan nombor yang sangat rendah, dan mereka perlu memutuskan sama ada untuk menerimanya atau terus bermain.. Ia adalah pukulan hebat yang luar biasa. Semua orang menjadi gila beg bimbit.

Tetapi sekarang orang marah tentang representasi Markle tentang apa Jadi atau tidak adalah seperti, dan kami tidak bermaksud orang biasa; Maksud kami terkenal orang ramai. Semasa episod baru-baru ini Pandangan (melalui Hiburan Mingguan), Whoopi Goldberg berhujah bahawa tiada siapa yang menonton Jadi atau tidak telah membantah model, berkata, “mereka hanya berfikir, ‘Saya mahukan wang itu.'” Goldberg seterusnya mencadangkan bahawa Vanna White tidak berobjektif pada Roda Nasib kerana dia “sentiasa dalam sesuatu yang menarik dan cantik” dan jika Markle merasakan model dalam rancangannya diobjektifkan maka itu terpulang kepadanya kerana mereka hanya menjalankan tugas mereka sebagai penghibur.

Ia adalah satu perkara yang hebat, dan dia Pandangan hos bersama Sunny Hostin menyatakan bahawa komen Markle membuatkan dia berfikir tentang cara wanita dengan jenis badan tertentu dilayan oleh industri hiburan, tetapi Goldberg menolaknya dengan berkata, “Itu TV, sayang. Tetapi apa yang anda fikir anda akan pergi? Anda tahu itulah persembahan itu.”—Dan nampaknya kami begitu sangat dekat untuk menyusunnya di sana. “Itulah tujuan pertunjukan” dan “ia mengobjektifkan wanita” boleh kedua-duanya benar!

Bagaimanapun, Goldberg bukan satu-satunya yang tidak bersetuju dengan pandangan Markle Jadi atau tidak. Rakan bekas Jadi atau tidak model (dan bekas Suri Rumah Sebenar Atlanta ahli pelakon) Claudia Jordan memberitahu TMZ bahawa tiada siapa yang memaksa mereka untuk menjadi “bimbo”, tetapi ia adalah kerja pemodelan dan mereka semua tahu bahawa masuk. Seorang lagi bekas Jadi atau tidak model, Donna Feldman (yang juga pada Oval), memberitahu HollywoodLife bahawa tiada sesiapa pun pernah dilayan seperti “bimbo” semasa mereka bekerja di rancangan itu, tetapi walaupun rancangan itu hanya berminat dengan penampilannya, ia tidak menghalangnya untuk mendapat pekerjaan lain dengan personaliti atau intelek atau etika kerjanya.

Nampaknya tidak mungkin Markle akan menangani mana-mana perkara ini sekali lagi, kerana podcastnya kelihatan sangat Dihasilkan dan dia cukup bijak untuk mengetahui bahawa ia tidak akan membantu dia atau orang lain untuk meneruskan perkara ini, tetapi kita akan lihat.

We wish to say thanks to the author of this short article for this amazing content

Meghan Markle berkata Deal Or No Deal mengobjektifkan wanita


Discover our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/