Mengapa Disney mewariskan Tim Allen dalam ‘Lightyear’: Dia ‘bodoh’ bukan ‘dibuang’

Penerbit “Lightyear” bercakap tentang sebab mereka meneruskan pengambilan Tim Allen untuk filem terkenal Disney yang baru – di tengah-tengah bisikan dia dihina kerana dia kepercayaan politik konservatif.

Allen, 69, terkenal menyuarakan tokoh aksi Buzz Lightyear dalam keempat-empat filem “Toy Story”, jadi peminat terkejut pelakon itu tidak terlibat dalam filem spin-off baharu, yang akan ditayangkan pada hari Jumaat. Sebaliknya, Chris Evans telah direkrut untuk memberikan suara renjer angkasa fiksyen terkenal dalam filem itu.

Pelakon Patricia Heaton, yang juga seorang konservatif yang lantang bekerja di Hollywood liberal, mengambil sapuan di Disney pada hari Selasa kerana gagal memasukkan Allen dalam projek baharu, menulis di Twitter: “Melihat treler untuk Buzz Lightyear dan apa yang boleh saya katakan ialah Disney/Pixar telah melakukan kesilapan BESAR kerana tidak meletakkan rakan saya Tim Allen dalam peranan yang dia asal, peranan yang dimilikinya. Tim IS Buzz! Mengapa mereka benar-benar membuang watak ikonik yang dikasihi ini?”

Tetapi mereka yang terlibat dalam filem “Lightyear” kini bertindak balas, mengatakan keputusan untuk mengecualikan Allen adalah disebabkan oleh pilihan kreatif dan sama sekali tidak berkaitan dengan politiknya.

“Tim Allen adalah mainan Buzz Lightyear,” kata penerbit “Lightyear” Galyn Susman, menurut Yahoo. “Kami tidak membuat filem ‘Toy Story’. Kami sedang membuat filem Buzz Lightyear.”

Allen, 69, terkenal menyuarakan tokoh aksi Buzz Lightyear dalam kesemua empat filem “Toy Story”. Dia bergambar pada 2018.
Imej Getty
Chris Evans bergambar dengan watak Buzz Lightyear semasa Tayangan Perdana Lightyear UK di Cineworld Leicester Square pada 13 Jun 2022 di London, England.
Chris Evans digambarkan minggu lepas. Pelakon itu menyuarakan Buzz “sebenar” dalam “Lightyear” — cerita asal usul tentang renjer angkasa “sebenar” yang menjadi asas tokoh “Kisah Mainan”.
Imej Dave J Hogan/Getty

Sememangnya, “Lightyear” ialah cerita asal yang berkisar tentang renjer angkasa “sebenar”, yang pengembaraan beraninya mengilhami tokoh aksi itu, yang terkenal disuarakan oleh Allen dan dimiliki oleh seorang kanak-kanak bernama Andy dalam filem “Toy Story” yang asal.

Pengarah “Lightyear” Angus MacLane menjelaskan lagi dalam sebuah temu bual dengan Vanity Fair: “Versi Buzz Tim lebih bodoh dan sedikit bodoh, jadi dia melegakan komik.”

Dia menambah: “Dalam filem ini, Buzz adalah wira aksi. Dia serius dan bercita-cita tinggi dan kelakar, tetapi tidak dengan cara bodoh yang akan menjejaskan drama. Chris Evans mempunyai gravitas dan kualiti bintang filem yang diperlukan oleh watak kami untuk memisahkannya dan filem itu daripada versi mainan Tim dalam ‘Toy Story.’”

Treler penggoda pertama untuk "Tahun cahaya" jatuh pada hari Rabu untuk menggembirakan "Cerita mainan" peminat.
Buzz Lightyear dalam “Lightyear” kelihatan — dan bunyi — sedikit berbeza daripada yang dilihat dalam “Toy Story.”
"Tim Allen adalah mainan Buzz Lightyear," "Tahun cahaya" penerbit Galyn Susman berkata. "Kami tidak membuat filem 'Toy Story'. Kami sedang membuat filem Buzz Lightyear."
“Tim Allen adalah mainan Buzz Lightyear,” kata pengeluar “Lightyear” Galyn Susman. “Kami tidak membuat filem ‘Toy Story’. Kami sedang membuat filem Buzz Lightyear.”
Gareth Cattermole/Getty Images f

Walau bagaimanapun, Heaton nampaknya tidak yakin, mengambil Twitter untuk menulis jawatan susulandi mana dia menyatakan: “OK, jadi filem Buzz Lightyear semasa ialah cerita asal — tetapi sebab watak itu menjadi sangat disayangi adalah kerana apa [Tim Allen] dicipta. Mengapa mengalih keluar satu elemen yang membuatkan kita mahu melihatnya?”

Beberapa peminat Heaton menjawab, mendakwa Allen semakin dihina kerana pandangan konservatifnya.

“Disney membuat SEMUA keputusan dengan mengambil kira implikasi politik,” seorang pengulas skeptikal menulis. “Tim Allen adalah konservatif jadi tidak lagi sesuai untuk diupah dalam produksi Disney. Berhenti dengan ‘ini bukan mainan’ atau putaran lain. Anda tahu dan saya tahu mengapa Allen tidak menyuarakan Buzz.”

Heaton - yang konservatif lantang seperti Allen - menyatakan perasaannya di Twitter.
Heaton, yang konservatif lantang seperti Allen, menyatakan perasaannya di Twitter.
Imej Getty

Bagi Allen, dia masih belum mengambil kira situasi itu. The Post telah menghubungi pelakon itu untuk mendapatkan komen.

Tahun lepas, Allen Sitkom “Last Man Standing” telah dibatalkan oleh ABC milik Disney, yang menimbulkan kemarahan peminat kerana fakta bahawa komedi keluarga itu menonjolkan nilai konservatif. Bagaimanapun, rangkaian itu menafikan bahawa keputusan itu berdasarkan politik.

Pelakon itu sebenarnya tidak pernah dihina oleh Disney, dengan bintang itu baru-baru ini menandatangani perjanjian dengan syarikat itu untuk membintangi dan menghasilkan eksekutif siri Disney+ berdasarkan filem hit 1990-an beliau “The Santa Clause.”

Penulis Wajahat Ali menuduh Heaton mengisytiharkan “mangsa kekal” dengan tweetnya.

“Tim Allen ialah jutawan berbilang jutawan dengan a Disney+ projek dalam kerja-kerja,” dia menulis. “Hidup sangat baik untuknya. Semuanya akan baik-baik saja.”

Allen masih belum mengambil kira situasi itu dengan sebarang komen awam. The Post telah menghubungi pelakon itu untuk mendapatkan komen.
Allen masih belum mengambil kira keadaan itu. The Post telah menghubungi pelakon itu untuk mendapatkan komen.
Imej Getty untuk Moët & Chandon

Sementara itu, Evans telah mempertahankan filem baru “Lightyear” selepas ia dikritik oleh beberapa pakar kerana memaparkan ciuman sejenis.

Dalam filem itu, watak wanita bernama Hawthorne mencium isterinya dalam adegan ringkas yang menggambarkan peristiwa penting dalam kehidupan watak itu.

Filem itu kemudiannya telah diharamkan di 14 negara, menurut Independent.

“Kebenaran sebenar adalah, orang-orang itu bodoh,” kata Evans, 41, semasa temuduga dengan Reuters yang dikeluarkan Selasa. “Selalunya akan ada orang yang takut dan tidak sedar serta cuba berpegang pada apa yang sebelum ini. Tetapi orang-orang itu mati seperti dinosaur. Saya fikir matlamatnya adalah untuk tidak mempedulikan mereka, mara ke hadapan dan menerima pertumbuhan yang menjadikan kita manusia.”We wish to say thanks to the writer of this article for this awesome content

Mengapa Disney mewariskan Tim Allen dalam ‘Lightyear’: Dia ‘bodoh’ bukan ‘dibuang’


We have our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/