Mia Goth ‘Takut’ Menggambar ‘Pearl’ Kerana Dia ‘Tidak Pernah Pergi ke Sekolah Filem’

“Saya tidak mempunyai apa-apa alat untuk menyesuaikan diri dengan sesuatu seperti itu,” kata Goth mengenai adegan yang sangat mengganggu dalam slasher Ti West.

Mia Goth mungkin tidak mempunyai ijazah sekolah filem, tetapi dia mahir dalam pengaruh sinematiknya.

Pelakon “X” itu membuat debut filemnya dalam “Nymphomaniac” Lars von Trier pada 2013 dan kini mendapat kredit penulisan skrip pertamanya dengan filem prekuel “X” “Mutiara,” di pawagam 16 September. Untuk menggambarkan remaja bergelar itu mengimpikan bintang, sambil menyembunyikan kecenderungan slasher, Goth memandang ke arah Björk dalam “Dancer in the Dark” dan Bette Davis dalam “Whatever Happened to Baby Jane?” sebagai inspirasi.

Pearl dan West juga menarik daripada monolog lanjutan Michael Fassbender daripada “Hunger,” diarahkan oleh Steve McQueen, untuk adegan yang sangat membebankan. Tetapi bahagian yang paling menakutkan dalam memainkan Pearl terbukti adalah keangkuhan di mana Goth dan penulis bersama/pengarah Ti Barat mulakan untuk menangkap titik pecahnya, bukannya ledakan berdarahnya.

“Saya sangat takut untuk menembak [the monologue]kerana saya tidak pernah pergi ke sekolah perfileman,” kata Goth Majalah W. “Saya tidak mempunyai apa-apa alat untuk menyesuaikan diri dengan sesuatu seperti itu.”

Pengarah West menjadualkan adegan itu menjelang penghujung produksi, yang Goth sebut sebagai “langkah yang hebat, kerana pergolakan emosi Pearl telah melalui sehingga ke tahap itu, dan keamatan apa yang diperlukan oleh penggambaran itu daripada semua orang, membantu dan memaklumkan monolog bahawa itu datang hari itu.”

Bekerja bersama Barat dan menulis bersama “Pearl” “menjadi benar-benar salah satu pengalaman paling kreatif dalam hidup saya,” tambah Goth.

Kate Erbland dari IndieWire memuji “dedikasi” Goth untuk memainkan Pearl dalam filem prekuel, menulis bahawa Goth adalah “tidak syak lagi seorang penghibur yang luar biasa.”

Trilogi “X” berakhir dengan ansuran akan datang “MaXXXine,” mengambil dengan Goth’s gadis terakhir daripada ciri pertama. Pengarah Barat sebelum ini memberitahu Eric Kohn dari IndieWire bahawa filem ketiga akan “mengenai bagaimana video rumah telah mempengaruhi orang” pada tahun 1980-an.

“Saya sangat berbangga dengan ini,” kata West. “Mereka sangat berbeza dan sangat luar biasa. Anda tidak perlu melihat satu untuk melihat yang lain, tetapi mereka saling melengkapi.”

Dia menambah, “Saya cuba membina dunia daripada semua ini, seperti yang dilakukan oleh orang ramai hari ini. Anda tidak boleh membuat filem slasher tanpa banyak sekuel.”

Barat meneruskan bahawa kuasa penggerak di sebalik trilogi “X” adalah untuk melibatkan penonton dalam proses pembikinan filem dan sejarah pawagam secara keseluruhansama seperti pengalaman sekolah filem gaya gerila Goth.

“Saya mahu melakukan sesuatu di mana semua kraf filem itu adalah daya tarikan yang sangat jelas dalam filem itu. Jadi sebahagian daripada sebab mereka membuat filem dalam filem ini adalah untuk mendapatkan penonton mengikuti kursus rancak mengenai kekok seperti membuat filem,” jelas West. “Dan kemudian diharapkan mereka akan berfikir tentang apa yang saya lakukan dalam filem-filem itu, dan mereka akan sedikit menghargai bagaimana ia membuat filem untuk orang ramai dan untuk saya.”

West menyatakan bahawa Goth adalah orang pertama yang ditemuinya untuk dua peranan Pearl dan Maxine.

“Dia baru sahaja memahami apa sebenarnya filem itu. Dia mempunyai keyakinan yang tinggi,” kata West. “Saya dapat rasakan cita-cita dan pemanduannya. Saya suka keyakinan itu. Ia bermakna kepada saya bahawa dia akan memiliki watak sepenuhnya dan akan menjadikannya menyeronokkan untuk memainkannya antara satu sama lain.

Daftar: Ikuti perkembangan terkini filem dan berita TV terkini! Daftar untuk Surat Berita E-mel kami di sini.

We would love to say thanks to the author of this post for this amazing material

Mia Goth ‘Takut’ Menggambar ‘Pearl’ Kerana Dia ‘Tidak Pernah Pergi ke Sekolah Filem’


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/