Michael De Luca, Pam Abdy Mencapai Perjanjian untuk Menerajui Bahagian Filem Warner Bros (Eksklusif)

Penemuan Warner BrosStruktur pengurusan studio filem sedang terbentuk, sumber yang mempunyai pengetahuan tentang perkara itu memberitahu Wartawan Hollywoodkerana pasukan eksekutif Michael De Luca dan Pamela Abdy telah mencapai perjanjian untuk menjalankan Warners dan New Line sebaik sahaja Amazon melepaskan mereka daripada kontrak mereka di MGM — sejurus bulan depan.

Toby Emmerich, yang telah menjalankan Warners dan New Line sejak 2017, akan meninggalkan peranan itu tetapi menerima perjanjian pengeluaran dengan Warner Bros. Discovery. “Saya tidak syak lagi dia akan menyampaikan cerita yang lebih luar biasa, unik dalam kapasiti baharunya, dan saya berharap dapat meneruskan hubungan kerja kami untuk beberapa tahun akan datang,” tulis ketua Warner Bros. Discovery David Zaslav dalam memo kepada kakitangan pada hari Rabu.

Selepas De Luca dan Abdy meninggalkan MGM, laporan langsung mereka akan dilaporkan kepada Julie Rappaport, di bawah pengawasan Jen Salke, secara sementara sehingga Mike Hopkins menamakan pengganti dan mengumumkan struktur baharu. Struktur itu dijangka melibatkan usaha filem yang diperluaskan untuk kedua-dua MGM, termasuk keluaran teater yang lebih luas, dan Amazon.

Strategi Zaslav semasa dia membentuk syarikat adalah untuk mencipta tiga menegak, masing-masing dengan kepimpinannya sendiri: Warner Bros.-New Line (di bawah De Luca dan Abdy), DC dan Animation. Presiden DC Films Walter Hamada akan melaporkan kepada De Luca dan Abdy sehingga kepimpinan baharu dikenal pasti, dan ketua menegak animasi masih belum dinamakan.

Hasrat Zaslav adalah untuk memodelkan Warners mengikut sistem yang bekas CEO Disney Bob Iger laksanakan di studio itu, dengan vertikal melaporkan terus kepadanya. Zaslav telah bercakap dengan bekas pengerusi studio Disney Alan Horn tentang berkhidmat sebagai penasihat. (Dalam mereka bentuk pendekatan menegak untuk menyelia struktur eksekutif filem Warner Bros. Discovery, Zaslav berunding bukan sahaja dengan Horn tetapi dengan Iger.)

Menyusun DC kekal sebagai cabaran utama bagi Zaslav. Sumber mengatakan dia telah bertanya kepada Todd Phillips, multihyphenate yang mencipta kutipan gelap 2019 bilion dolar pelawak, untuk melakukan lebih banyak lagi dalam alam semesta DC, berpotensi bertindak sebagai penasihat walaupun dia tidak akan berkhidmat dalam kapasiti eksekutif. Sumber yang berpengetahuan mengatakan Phillips dan Zaslav telah menemui hubungan, walaupun Phillips bukan pakar tentang alam semesta DC yang lebih luas. Semasa berada di Marvel milik Disney, ketua pegawai kreatif Kevin Feige menyelia filem, animasi televisyen dan penerbitan, tidak ada suara tunggal yang membimbing DC. (Ketua DC Hamada menyelia alam semesta filem berdasarkan watak syarikat, termasuk spinoff HBO Maxnya.) Sifat DC hanya berkait rapat — dan kadangkala berlaku di alam semesta yang berasingan sepenuhnya, seperti pemenang Oscar. pelawak dan Matt Reeves Batmandikeluarkan pada bulan Mac.

Sebagai seorang veteran kedua-dua Disney dan Warners, Horn telah mengelak daripada membuat pengaturan rasmi sehingga Zaslav menetapkan pasukan eksekutifnya. Horn tidak mahu melibatkan dirinya lebih awal kerana hubungannya dengan pelbagai pemain atau pemain berpotensi dalam campuran. Kepulangannya ke Warners adalah detik bulatan penuh ketika dia meninggalkan Warners pada 2011 di tengah-tengah rombakan korporat di sana. Dia kemudian pergi ke larian yang sangat berjaya di Disney. Dalam nada yang sama, De Luca dipecat sebagai presiden pengeluaran New Line pada tahun 2001, berikutan beberapa kegagalan, termasuk bom Adam Sandler Nicky kecilhanya kembali lebih 20 tahun kemudian sebagai ketua studio filem.

Warners enggan mengulas, begitu juga De Luca, Abdy dan Emmerich.

Nota penuh Zaslav kepada kakitangan pada hari Rabu adalah di bawah:

Semua,

Pagi ini, Toby Emmerich memaklumkan kepada pasukannya tentang keputusannya untuk meletakkan jawatan sebagai pengerusi Warner Bros. Pictures Group dan melancarkan syarikat produksinya sendiri. Saya telah mengenali Toby selama bertahun-tahun, dia adalah seorang pemimpin yang hebat dan kawan kepada saya dan ramai orang, dan saya sangat gembira untuknya, dan lebih teruja bahawa dia telah memilih untuk kekal sebagai sebahagian daripada keluarga Warner Bros. Discovery kami melalui ini usaha pengeluaran baharu. Kami juga berterima kasih kepadanya kerana bersetuju untuk kekal menerajui Kumpulan Gambar Warner Bros. melalui tempoh peralihan musim panas ini.

Sejak beberapa bulan lalu, Toby dan saya telah bercakap tentang struktur terbaik untuk Warner Bros. Pictures Group dan idea untuk mencipta tiga segmen filem yang berbeza di sekitar Warner Bros. Pictures/New Line Cinema, Warner Bros. Feature Animation dan DC- Penghasilan Filem Berasaskan. Saya sangat menghargai pandangan dan perkongsian beliau sepanjang proses ini dan berasa yakin ini adalah strategi yang tepat untuk syarikat kami pada masa hadapan.

Semasa perbincangan yang sama inilah Toby mula-mula berkongsi dengan saya hasratnya untuk memulakan syarikat produksinya sendiri. Saya memberitahunya dia mendapat sokongan mutlak saya. Dia sangat berbakat dengan reputasi yang sepatutnya di seluruh industri sebagai seorang yang berani, berwawasan kreatif. Semasa menerajui Pawagam New Line dan kemudian seluruh Kumpulan Gambar Warner Bros., beliau telah menjadi penggerak di sebalik pelbagai koleksi filem dan siri yang sangat berjaya, termasuk The Notebook, Elf, Crazy Rich Asians, A Star Is Born dan Batman. Saya tidak syak lagi dia akan menyampaikan cerita yang lebih luar biasa, unik dalam kapasiti baharunya, dan saya berharap dapat meneruskan hubungan kerja kami untuk beberapa tahun akan datang.

Kami mempunyai sejarah yang mendalam mengenai pengeluaran bertaraf dunia di Warner Bros. Discovery, dan niat kami ke hadapan adalah untuk menceritakan lebih banyak cerita terbaik dan berkongsinya dengan khalayak yang lebih besar di seluruh dunia. Toby dan pasukannya akan memainkan peranan penting dan bernilai dalam usaha ini, kami amat berbesar hati kerana mereka menyertai kami, dan kami tidak sabar untuk melihat apa yang akan mereka cipta pada bulan dan tahun akan datang.

David

Aaron Couch menyumbang kepada laporan ini.

1 Jun, 1:20 petang PST Dikemas kini dengan memo David Zaslav kepada kakitangan.

We would like to thank the author of this short article for this amazing content

Michael De Luca, Pam Abdy Mencapai Perjanjian untuk Menerajui Bahagian Filem Warner Bros (Eksklusif)


Our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/