‘Midnights’ Taylor Swift Dimulakan untuk Pemecahan Rekod di AS

Taylor Swift‘s tengah malam bermula dengan pemecahan rekod di AS selepas hari pertama dikeluarkan.

Menurut laporan awal kepada Luminate, album itu, yang dikeluarkan pada 21 Oktober, telah terjual lebih 800,000 salinan di AS melalui hari pertamanya merentas semua format yang tersedia (pelbagai muat turun album digital, CD, vinil dan varian kaset). Ia telah mencatatkan minggu jualan terbesar untuk mana-mana album sejak 2017, merupakan album terlaris 2022 tahun setakat ini, dan telah menetapkan rekod era moden untuk jualan album vinil seminggu tunggal.

Kuasa data Luminate Papan iklancarta mingguan.

Album Terlaris 2022 Selepas Sehari: tengah malam‘ jumlah jualan awal sudah menjadikannya album terlaris 2022 tahun setakat ini. Sebelum ini, album terlaris tahun 2022, tahun setakat ini, ialah gaya HarryRumah Harrydengan 620,000 salinan terjual sepanjang minggu berakhir 13 Okt.

Diandaikan bahawa tengah malam‘ angka jualan akan meningkat dalam beberapa hari akan datang, kerana minggu penjejakan berakhir pada Khamis, 27 Okt. Nombor jualan akhir set itu dijangka diumumkan pada Ahad, 30 Okt, bersama-sama dengan penampilan sulung besar yang dijangka pada pelbagai metrik Papan iklan 200 carta album (bertarikh 4 Nov). Jika tengah malam debut di No. 1 di Billboard 200, ia akan menandakan usaha Swift yang ke-11 mendahului carta.

Carta Billboard 200 menyenaraikan album paling popular minggu ini di AS berdasarkan penggunaan berbilang metrik seperti yang diukur dalam unit album yang setara, yang disusun oleh Luminate. Unit terdiri daripada jualan album, album setara trek (TEA) dan album setara penstriman (SEA). Setiap unit menyamai satu jualan album, atau 10 lagu individu dijual daripada album, atau 3,750 disokong iklan atau 1,250 berbayar/langganan strim audio dan video rasmi atas permintaan yang dijana oleh lagu daripada album. Untuk semua carta beritaikuti @billboard dan @billboardcharts di Twitter dan Instagram.

Berita mengenai aktiviti penstriman awal dan setara trek untuk album, seperti yang disediakan oleh Luminate, akan dilaporkan dalam beberapa hari akan datang.

Minggu Jualan Terbesar untuk Mana-mana Album Sejak Swift’s reputasi pada 2017: Dengan hanya satu hari jualan, tengah malam mencatatkan minggu jualan terbesar untuk mana-mana album di AS sejak Swift sendiri reputasi debut dengan 1.216 juta salinan terjual pada minggu pertamanya (berakhir pada 16 Nov 2017).

Reputasi juga merupakan album terakhir yang menjual lebih daripada 1 juta salinan dalam satu minggu di AS, satu pencapaian yang menjadi sukar dicapai dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila pengguna beralih kepada penggunaan muzik melalui perkhidmatan penstriman. (Jualan album AS tahunan menurun pada setiap tahun dari 2012-2020.)

Sejak Luminate mula menjejaki jualan muzik pada tahun 1991, hanya terdapat 23 contoh – oleh 21 album berbeza – di mana album menjual sekurang-kurangnya 1 juta salinan dalam satu minggu. Salah satu album itu, Adele‘s 25menjual lebih 1 juta dalam tiga minggu berasingan.

Rekod Jualan Vinyl Era Moden: Selanjutnya, tengah malam memecahkan rekod era moden untuk jualan album vinil seminggu tunggal di AS, dengan lebih 400,000 salinan terjual setakat ini. Itu minggu terbesar untuk album pada vinil sejak Luminate mula menjejaki jualan muzik pada tahun 1991. Ia melepasi paras tertinggi sebelumnya, yang ditetapkan awal tahun ini, apabila Rumah Harry debut dengan 182,000 salinan vinil (minggu berakhir 26 Mei 2021).

tengah malam‘ angka jualan awal keseluruhan termasuk sebarang prapesanan album yang telah dipenuhi kepada pelanggan sehingga 21 Okt, serta jualan tradisional dalam kedai yang dijana pada hari keluaran.

tengah malam tiba selepas berbulan-bulan promosi pra-keluaran dan prapesanan – dan angka jualan awalnya disokong oleh pelbagai versi dan varian album yang tersedia.

tengah malam tersedia untuk dibeli dalam album digital standard (bersih dan eksplisit), versi eksklusif iTunes dengan trek bonus (bersih dan eksplisit), empat edisi CD standard (masing-masing dengan kulit berbeza, bersih dan eksplisit), empat vinil Edisi LP (setiap satu dengan penutup berbeza dan vinil berwarna) dan pita kaset.

Target juga menjual edisi eksklusif “Lavender” album pada CD dan LP vinil berwarna, dengan CD itu mempunyai tiga lagu bonus.

Di samping itu, pada minggu-minggu sebelum pelancaran, kedai web Swift menjual prapesanan salinan yang ditandatangani bagi empat album CD standard dan empat LP vinil standard. tengah malam juga boleh didapati dalam set berkotak mewah dengan edisi CD album dan baju-T berjenama Swift, khusus untuk pemegang kad Capital One.

Tiga jam selepas itu tengah malam tiba, Swift mengeluarkan edisi deluxe album dengan tujuh lagu bonus (jumlah 20 lagu) kepada perkhidmatan penstriman dan peruncit digital (dengan yang kemudiannya termasuk buku kecil nota pelapik digital).

We wish to say thanks to the writer of this article for this remarkable web content

‘Midnights’ Taylor Swift Dimulakan untuk Pemecahan Rekod di AS


Explore our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/