Nenek Beracun Panggil Cicit sebagai ‘Kesilapan’ Tetapi Masih Inginkan Hubungan — & Reddit Tidak Bertenang

Memutuskan hubungan dengan ahli keluarga adalah keputusan yang penuh emosi, dan keputusan yang kebanyakan orang tidak ambil mudah. Tetapi satu nenek pada Reddit mahu memutuskan hubungan dengan cicitnya yang berumur 2 tahun secara terbuka, sambil mengekalkan hubungan peribadi dengannya secara rahsia. Seperti yang anda boleh bayangkan, orang di Reddit tidak menahan apa-apa apabila datang untuknya.


Di dalam “Adakah saya lubang A” subreddit, seorang ibu berusia 22 tahun menyebut bahawa dia mendapat mengandung dengan anak perempuannya Ava yang berusia 2 tahun secara tidak sengaja, dan kini telah bertunang dengan bapa Ava, Brian dan membesarkan anak perempuan mereka bersama-sama. Malangnya, neneknya yang “sangat beragama dan tradisional” kecewa dengan pilihannya untuk menjaga bayinya, dan dia kelihatan sangat toksik. Ikat pinggang — whiplash serius akan datang.

“Untuk mengatakan dia kecewa apabila dia mendapat tahu saya hamil adalah suatu yang meremehkan,” tulis ibu itu mengenai neneknya. “Dia sebenarnya tidak bercakap dengan saya sehingga saya berusia hampir 9 bulan apabila dia merayu saya untuk meletakkan bayi itu untuk diambil sebagai anak angkat. Walau bagaimanapun, saya fikir dia akhirnya datang. Dia juga datang ke pesta ulang tahun ke-2 Ava dan memberinya hadiah Krismas (sepasang baju tidur) tahun ini.”

Atas kebaikan hatinya, poster asal memutuskan untuk memberi neneknya peluang kedua untuk menjalin hubungan dengan Ava. Tetapi apabila perjumpaan keluarga yang akan datang muncul, neneknya (tuan rumah acara) meminta cucunya untuk tidak membawa anak perempuan atau tunangnya.

“Dia memberitahu saya bahawa dia tidak akan membenarkan saya ‘memperagakan alasan keluarga saya,'” jelas ibu itu. “Dia berkata itu ‘memalukan keluarga bahawa saya mempunyai bayi luar nikah.’ Dia juga memberitahu saya bahawa dia tidak mahu menjemput saya kerana saya berada di sana hampir sama buruknya kerana semua orang tahu betapa ‘memalukannya’ saya tetapi ayah saya akan bernada pas jika dia menjemput kakak saya dan bukan saya .”

Ibu muda itu, yang sebelum ini menyebut bahawa dia dan tunangnya baru sahaja menamatkan pengajian di kolej dan mempunyai pekerjaan, membela anak perempuannya.

“Saya memberitahunya saya tidak malu dengan Ava dan dia juga tidak sepatutnya,” katanya. “Dia memberitahu saya bahawa ‘kesilapan’ saya bermakna keluarga saya akan dihakimi. Dia juga menggelar Ava ‘bajingan.’ Saya benar-benar marah (masih lagi). Saya benar-benar gemetar apabila dia memberitahu saya perkara itu. Saya memberitahunya bahawa dia tidak perlu malu dengan saya atau Ava lagi kerana dia tidak akan berjumpa salah seorang daripada kami dalam masa terdekat.” Baik untuknya kerana bertahan untuk anak perempuannya seperti itu!

OP juga berkata dia tidak akan pergi ke perjumpaan semula dan merancang “untuk mengelakkan acara yang akan diadakan oleh nenek saya.” Dia juga mengakui bahawa dia memanggil neneknya “seorang bangsat tua yang terperangkap.” Nah, apabila kasut itu sesuai …

“Saya marah,” tambah ibu itu. “Dia tidak perlu bersetuju dengan pilihan saya tetapi memanggil anak perempuan saya sebagai satu kesilapan dan seorang bajingan sedang melintasi batas yang besar. Lagipun kalau dia betul-betul rasa macam ni, apa salahnya kalau tak jumpa kita. Saya tidak mahu dia mempunyai peluang untuk memanggil Ava perkara ini di hadapannya. Saya mahu dia membesar dengan mengetahui bahawa dia mungkin tidak dirancang dia sangat disayangi.”

Sekarang nenek, dan pakcik dan makcik OP, kecewa. “Mereka terus menghantar mesej kepada saya dan menggelarkan saya sebagai seorang**lubang dan ab*tch kerana menjauhkan cucu perempuannya daripadanya apabila dia tidak akan ada selama-lamanya,” tulisnya. “Juga ayah dan kakak saya membuat keputusan untuk tidak pergi selepas mereka mengetahui mengapa saya tidak. Jadi saya juga dipanggil AH untuk itu. AITA?”

Orang terperangkap untuk ibu. “Kedengarannya seperti nenek anda sudah mati kepada anda,” tulis seorang. “Selamat tinggalkan keluarga toksik. Teruskan dan jangan menoleh ke belakang.”

“Betul, percanggahan kognitif antara ‘jangan awak bawa anak keparat awak yang memalukan ke sini’ dan ‘beraninya awak simpan cicit saya daripada saya’ membingungkan,” komen yang lain. “Kemunafikan dan ketoksikan pada tahap terbaiknya. OP jauh lebih baik tanpa mereka.”

Ada yang menyatakan bahawa makcik dan pakcik mungkin tidak mempunyai keseluruhan cerita. “Sangat bersetuju bahawa nenek yang jahat adalah toksik, tetapi mungkin ahli keluarga yang lain tidak mempunyai keseluruhan cerita – nenek nampaknya jenis yang mengawal, ibu bapa dan mungkin telah menyampaikan naratif yang sama sekali berbeza,” tulis seorang.

Seorang lagi berkata, “NTA. Nenek kamu seorang yang membenci. Anda tidak perlu mendedahkan anak perempuan anda kepada ketoksikan agama yang penuh kebencian ini.”

Setuju! Nenek ini tidak boleh mengambil kek dan memakannya juga — jika dia malu dengan cicit perempuannya (yang kanak-kanak kecil!), dia tidak sepatutnya berjumpa dengannya sama sekali.

Selebriti ini bercakap dengan anak-anak mereka tentang perkauman.

celebs ibu bapa perkauman

We want to give thanks to the author of this post for this outstanding material

Nenek Beracun Panggil Cicit sebagai ‘Kesilapan’ Tetapi Masih Inginkan Hubungan — & Reddit Tidak Bertenang


Check out our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/