Netflix memberitahu pekerja ‘terjaga’ untuk berhenti jika mereka tersinggung: memo ‘budaya’

Mereka meletakkan terjaga pekerja ke katil.

Memandangkan perselisihan dalaman yang dicetuskan oleh produksi seperti persembahan khas Dave Chappelle yang penuh kontroversi, Netflix dilaporkan telah mengeluarkan surat bersahaja kepada kakitangannya yang tidak berpuas hati, menekankan bahawa raksasa penstriman menghargai “ekspresi artistik” pencipta kandungannya berbanding pemikiran peribadi setiap pekerja. , kepercayaan dan gaya hidup.

Dan mana-mana pekerja yang tidak menyukainya boleh ‘Flix off.

“Sebagai pekerja kami menyokong prinsip bahawa Netflix menawarkan kepelbagaian cerita, walaupun kami mendapati beberapa tajuk bertentangan dengan nilai peribadi kami sendiri,” baca memo itu, bertajuk “Budaya Netflix — Mencari Kecemerlangan.”

“Bergantung pada peranan anda, anda mungkin perlu mengusahakan tajuk yang anda anggap berbahaya,” komunike itu menyambung. “Jika anda merasa sukar untuk menyokong keluasan kandungan kami, Netflix mungkin bukan tempat terbaik untuk anda.”

Nota yang tidak begitu lembut, dihantar Khamis, berikutan protes kakitangan Chappelle yang berterusan. barbs mengenai individu transgender dalam filem khas Netflix “The Closer,” yang memulakan kerjaya pada platform digital pada bulan Oktober.

Netflix mengeluarkan memo yang menasihatkan pekerjanya yang terjaga agar meninggalkan firma jika mereka tidak berpuas hati dengan dasar dan amalan syarikat.
Imej Getty

Semasa pesta ketawanya selama sejam, Chappelle, 48, melancarkan rentetan kebijaksanaan kontroversi mengenai alat kelamin wanita trans, menegaskan bahawa “jantina adalah fakta” dan menganggap komuniti LGBTQ+ “terlalu sensitif.”

Sejurus selepas tayangan perdana rancangan itu, kakitangan Netflix menjengkelkan mengadakan walkout dalam usaha untuk menunjukkan ketidaksetujuan kolektif mereka terhadap penggalian pelawak itu.

Tetapi pemberontakan itu gagal mempengaruhi Ketua Pegawai Eksekutif Netflix, Ted Sarandos, yang mengekalkan sokongannya terhadap Chappelle dan terus menyiarkan siaran istimewa itu.

Memo Netflix mungkin dibuat sebagai tindak balas kepada bantahan pekerja besar-besaran terhadap khas pendirian kontroversi Dave Chappelle, "Lebih dekat" di mana dia menyasarkan komuniti transgender.
Memo Netflix berkemungkinan dibuat sebagai tindak balas kepada bantahan pekerja besar-besaran terhadap persembahan kontroversi khas Dave Chappelle “The Closer,” di mana dia menyasarkan komuniti transgender.
Netflix

Dan sebagai amaran kepada mana-mana cogs yang tidak berpuas hati, surat syarikat yang baru diedarkan menggariskan komitmennya untuk mengutamakan ekspresi artistik.

“Menghiburkan dunia adalah satu peluang yang menakjubkan dan juga satu cabaran kerana penonton mempunyai citarasa dan sudut pandangan yang sangat berbeza,” kata pengisytiharan yang panjang lebar itu. “Jadi kami menawarkan pelbagai jenis rancangan TV dan filem, beberapa daripadanya boleh menimbulkan provokasi.”

“Bergantung pada peranan anda, anda mungkin perlu mengusahakan tajuk yang anda anggap berbahaya.”

Memo Netflix kepada pekerja

“Untuk membantu ahli membuat pilihan termaklum tentang perkara yang hendak ditonton,” tambahnya, “kami menawarkan penilaian, amaran kandungan dan kawalan ibu bapa yang mudah digunakan.”

Dan walaupun gergasi penstriman itu mengakui bahawa ia kandungan mungkin bermasalah bagi sesetengah penonton, ia tetap tegas bahawa ia tidak akan menyenyapkan suara artisnya.

“Tidak semua orang akan suka – atau bersetuju dengan – segala-galanya pada perkhidmatan kami,” kata penyiar itu.

“Walaupun setiap tajuk berbeza, kami mendekatinya berdasarkan set prinsip yang sama: kami menyokong ekspresi artistik pencipta yang kami pilih untuk bekerjasama; kami memprogramkan untuk kepelbagaian khalayak dan citarasa; dan kami membenarkan penonton memutuskan perkara yang sesuai untuk mereka, berbanding Netflix menapis artis atau suara tertentu,” ia menekankan.

Netflix — yang menderita kehilangan 200,000 pelanggan pada suku pertama 2022, dan menjangkakan akan menyaksikan penurunan tambahan sebanyak 2 juta ahli penonton dalam tempoh empat bulan akan datang — turut menggesa pekerja untuk “membelanjakan wang ahli kami dengan bijak” dalam bahagian “Tingkah Laku Dinilai” dalam dokumen.

Gergasi penstriman itu memberi amaran kepada kakitangan yang tidak berpuas hati bahawa ia "kumpulan impian" pekerja tidak akan dimanjakan, sebaliknya disebat ke dalam bentuk seperti pasukan sukan.
Gergasi penstriman itu memberi amaran kepada kakitangan yang tidak berpuas hati bahawa “pasukan idaman” pekerjanya tidak akan dimanjakan tetapi sebaliknya dibentuk seperti pasukan sukan.
Netflix

Di tempat lain, surat berita itu mengingatkan buruh bahawa syarikat tidak berniat untuk melayan pekerja seperti ahli “keluarga”. tetapi sebaliknya seperti ahli sukan yang berjiwa besar dalam “pasukan impian” olahraga yang memenangi anugerah — pasukan yang mana mana-mana pemain boleh diletakkan di bangku simpanan atau but.

“Kami memodelkan diri kami sebagai pasukan sukan profesional, bukan keluarga,” tulis Netflix. “Keluarga adalah tentang cinta tanpa syarat. Pasukan impian adalah tentang mendorong diri anda untuk menjadi rakan sepasukan yang terbaik, mengambil berat tentang pasukan anda, dan mengetahui bahawa anda mungkin tidak berada dalam pasukan selama-lamanya.”

Buletin itu juga mengingatkan pekerja yang marah, “Pasukan impian adalah tidak sesuai untuk semua orang.”

Walau bagaimanapun, serangan goyahnya terhadap orang yang mengeluh, syarikat itu menutup nasihatnya dengan ringkasan tentang perkara yang menjadikan Netflix tempat yang “istimewa” untuk bekerja, dengan menyatakan misinya untuk “menggalakkan membuat keputusan oleh pekerja, berkongsi maklumat secara terbuka, meluas dan sengaja, berkomunikasi secara terang-terangan. dan secara langsung serta mengekalkan hanya orang kami yang sangat berkesan.”

We would like to give thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

Netflix memberitahu pekerja ‘terjaga’ untuk berhenti jika mereka tersinggung: memo ‘budaya’


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/