Nipsey Hussle cuba memberi amaran kepada pembunuh yang didakwa tentang ‘meragut’ khabar angin, rakan penyanyi rap memberi keterangan

LOS ANGELES – Nipsey Hussle hanya cuba memberi amaran kepada pembunuhnya tentang khabar angin berpusing-pusing di kawasan kejiranan bahawa dia “mengugut” sejurus sebelum penyanyi rap yang dikasihi itu dibunuh, menurut keterangan baru.

Perbualan antara Hussle dan Eric Holder berlaku di tempat letak kereta kedai penyanyi rap Los Angeles, Marathon Clothing, hanya 10 minit sebelum penembakan maut di lokasi yang sama pada 31 Mac 2019, rakan rapat Hussle, Herman Douglas, memberi keterangan pada hari Rabu .

“[Hussle] memberitahu dia rakan kepada rakan, ‘Saya mendengar beberapa kertas kerja terapung-apung,’” Douglas memberi keterangan. “Dia berkata, ‘Jika anda tidak memberitahu, anda perlu mengendalikannya. Anda baru sahaja menangkap satu kes — kami perlu tahu kertas kerja anda!’”

Douglas, yang mengenali kedua-dua lelaki itu kerana mereka semua ahli kumpulan jalanan Crips Rollin 60-an Los Angeles Selatan, memberi keterangan Holder tidak kelihatan marah atau gelisah apabila Hussle memberitahunya tentang kebimbangannya.

Dalam kenyataan pembukaannya, Timbalan Peguam Daerah John McKinney memberitahu juri bahawa rasa hormat adalah yang paling penting dalam budaya geng, dan dipanggil sebagai penyedut atau bahkan mencadangkan khabar angin sedemikian akan sangat menyinggung perasaan mana-mana ahli kumpulan.

Dalam keterangannya, Douglas berkata dia mendengar Holder memberitahu Hussle bahawa khabar angin itu adalah “omong kosong” dan orang ramai telah “membenci saya.”

Holder, yang merupakan seorang penyanyi rap, malah bertanya kepada Hussle sama ada dia telah mendengar muzik terbarunya sebelum berjabat tangan dan meninggalkan pusat beli-belah di Slauson Avenue di mana Hussle memiliki beberapa perniagaan.

Memandangkan ketiga-tiga lelaki itu mengenali antara satu sama lain, Douglas berkata dia tidak fikir apa-apa yang luar biasa apabila Holder mendekatinya dan Hussle pada hari itu.

Tetapi sepuluh minit kemudian, Douglas, yang sudah masuk semula ke dalam kedai pakaian, berkata dia mendengar beberapa tembakan dan melihat rakan kesayangannya di atas tanah dengan beberapa kesan tembakan terbuka di badannya.

Nipsey Hussle mengenali Holder kerana mereka berdua adalah ahli kumpulan jalanan Crips Rollin 60s Selatan Los Angeles.
Imej Getty untuk Muzik Warner

Douglas berkata dia menggunakan jarinya untuk menyumbat lubang peluru pada perut kanan bawah Nipsey dan satu lagi lubang di kawasan klavikula kiri atasnya.

“Terdapat sedikit darah di belakang kepalanya,” Douglas mengingatkan. “Dia tidak berkata apa-apa. Dia hanya cuba untuk bernafas. Dia masih bernafas sehingga ambulans datang dan dia cuba untuk bangun.”

Timbalan Pembela Awam Aaron Jansen berkata kes ini “mengenai panas keghairahan,” dan mengakui Pemegang menembak Hussle kerana penyanyi rap itu telah menggelar anak guamnya sebagai pengampu. Bagaimanapun, peguam bela mendakwa penembakan itu tidak dirancang.

Tempat letak kereta Kedai Pakaian Marathon
Defendan dituduh menembak Hussle di tempat letak kereta kedai penyanyi rap Los Angeles, Marathon Clothing.
BACKGRID / BACKGRID

Semasa keterangannya, Douglas, yang memakai t-shirt Marathon dengan imej Hussle, sering kali merenung Holder dengan marah dan pada satu ketika memanggil defendan sebagai “cuh bodoh,” istilah slanga untuk sepupu. McKinney meminta Douglas untuk cuba bertenang dan memanggil Holder dengan namanya.

Apabila ditanya sama ada memberi keterangan akan dianggap sebagai “mencuit,” Douglas berkata, “Saya berdiri di tempat duduk sekarang akan dianggap menghidu.”

Ditanya sama ada dia memahami bahaya dan akibat untuk memberi keterangan dalam perbicaraan ini, Douglas berkata, “Saya tidak bimbang. Mungkin pada tahun 80-an. Sudah 2022. Sudah tiba masanya untuk berubah.”

Douglas memberi keterangan bahawa dia tidak lagi berada dalam geng, dan berkata walaupun Hussle masih mengenali ramai bekas ahli kumpulannya, penyanyi rap itu tidak lagi mengambil bahagian dalam aktiviti itu sejak dia menjadi terkenal.

We wish to say thanks to the writer of this post for this awesome content

Nipsey Hussle cuba memberi amaran kepada pembunuh yang didakwa tentang ‘meragut’ khabar angin, rakan penyanyi rap memberi keterangan


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/