Olivia Rodrigo mendedikasikan ‘F— You’ kepada hakim Mahkamah Agung dalam duet dengan Lily Allen di festival Glastonbury

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Olivia Rodrigo membuat kenyataan pada festival Glastonbury pertamanya pada hari Sabtu ketika dia membawa tetamu kejutan, Lily Allen, untuk menyanyikan lagu hit “F— You” 2009, dan mendedikasikan lagu itu kepada hakim Mahkamah Agung yang mengundi terbalikkan Roe lwn Wade sehari sebelumnya.

Rodrigo, 19, memperkenalkan “penulis lagu dan artis yang luar biasa” Allen ke pentas dan berkata: “Hari ini adalah hari yang sangat, sangat istimewa. Ini sebenarnya Glastonbury pertama saya, dan saya berkongsi pentas dengan Lily yang merupakan impian terbesar datang. benar. Tetapi saya juga sama-sama sedih atas apa yang berlaku di Amerika semalam.”

Keputusan yang dibuat oleh SCOTUS pada hari Jumaat berakhir dengan berkesan pengiktirafan hak perlembagaan kepada pengguguran yang telah dilaksanakan sejak tahun 1973, dan memberikan negara individu kuasa untuk membenarkan, mengehadkan atau mengharamkan sama sekali amalan penjagaan kesihatan.

“Mahkamah Agung memutuskan untuk membatalkan Roe v Wade yang merupakan undang-undang yang memastikan hak wanita untuk pengguguran yang selamatsatu lagi hak asasi manusia,” kata Rodrigo kepada ribuan peminat yang menonton persembahan pertamanya di pertunjukan luar yang besar-besaran itu.

Olivia Rodrigo dan Lily Allen menyanyikan lagu hit Allen 2009 ‘F— You’ kepada Hakim Mahkamah Agung’ berikutan keputusan Roe v Wade
(Joseph Okpako)

HOLLYWOOD REAKSI TERHADAP ROE V WADE TERBALIK: ‘SANGAT-SANGAT TERKENA’

“Saya hancur dan takut dan begitu ramai wanita dan begitu ramai gadis akan mati kerana ini dan saya mahu mendedikasikan lagu seterusnya ini kepada lima anggota Mahkamah Agung yang telah menunjukkan kepada kita bahawa pada penghujung hari mereka benar-benar tidak memberikan s— tentang kebebasan.”

Gemuruh tepukan gemuruh di seluruh penonton ketika Rodrigo berucap kepada orang ramai di Worthy Farm di Somerset South West England sejurus sebelum matahari terbenam.

Lagu ini ditujukan kepada hakim Samuel Alito, Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Amy Coney Barrett, dan Brett Kavanaugh,” kata penyanyi Sour itu. “Kami benci kamu!”

Lily Allen dengan penuh semangat menambah sebelum memuntahkan jari tengahnya: “Kami benci kamu!”

Allen melompat ke versi lagu popularnya ketika dia berarak melintasi pentas dengan mikrofon di tangan untuk menyanyikan lagu pop dance yang ditulisnya pada 2009 tentang bekas presiden George W. Bush.

Rodrigo dan Allen menjerit 'kami benci kamu' kepada hakim Mahkamah Agung sebelum menceroboh lagu yang pada mulanya ditulis Allen untuk bekas presiden George W. Bush pada 2009 di Glastonbury pada hari Sabtu.

Rodrigo dan Allen menjerit ‘kami benci kamu’ kepada hakim Mahkamah Agung sebelum menceroboh lagu yang pada mulanya ditulis Allen untuk bekas presiden George W. Bush pada 2009 di Glastonbury pada hari Sabtu.
(Joseph Okpako)

DAVE GROHL MEMBUAT PERSEMBAHAN BERSAMA PAUL MCCARTNEY DI GLASTONBURY DALAM PERSEMBAHAN PERTAMA SEJAK KEMATIAN TAYLOR HAWKINS

Lirik disertakan: “Adakah anda mendapat, adakah anda mendapat sedikit sepakan daripada berfikiran kecil? Anda mahu menjadi seperti bapa anda, kelulusan yang anda kejar/ Nah, bukan itu cara anda mencarinya.”

“Adakah anda, adakah anda benar-benar seronok menjalani kehidupan yang begitu penuh kebencian? Kerana ada lubang di mana jiwa anda sepatutnya berada/ Anda hilang kawalan sedikit, dan ia benar-benar tidak menyenangkan.”

“F— awak (F— awak), f— awak sangat-sangat/ Kerana kami benci apa yang awak buat/ Dan kami benci seluruh anak kapal awak/ Jadi, tolong jangan terus berhubung.”

Dia kemudian merenung rancangan itu pada hari berikutnya dengan catatan Instagram rakaman daripada persembahan itu.

“Sangat terharu melihat barangan ini di dalam kereta di rumah,” tulisnya dalam cerita yang dikongsi dengan jutaan pengikutnya. “Terlalu banyak emosi. Bayi saya dapat melihat ibu mereka membunuh Glastonbury dengan bintang pop kegemaran mereka hari ini.”

Allen berkongsi anak perempuan Marnie Rose dan Ethel Mary dengan bekas Sam Cooper. Dia berkahwin Bintang “Stranger Things” David Harbor pada September 2020.

Rodrigo mengungguli carta akhir tahun Spotify dengan lagunya, "lesen memandu" daripada album studio sulungnya, Sour, yang memperoleh tajuk paling banyak distrim dengan lebih 1.1 bilion yang didengari dalam tempoh 12 bulan. Lagu perpisahannya menjadi klasik pemujaan pada musim panas lalu dan malah mengilhamkan lakaran dalam Saturday Night Live di mana Pete Davidson dan Bowen Yang memainkan tali pinggang. keluar pukulan semasa bermain kolam.

Rodrigo mengungguli carta akhir tahun Spotify dengan lagunya, “lesen memandu” daripada album studio sulungnya, Sour, yang memperoleh tajuk paling banyak distrim dengan lebih daripada 1.1 bilion yang didengari dalam tempoh 12 bulan. Lagu perpisahannya menjadi klasik kultus pada musim panas lalu dan malah mengilhamkan lakaran dalam Saturday Night Live di mana Pete Davidson dan Bowen Yang melancarkan pukulan ketika bermain pool.
(Jim Dyson)

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR UNTUK NEWSLETTER HIBURAN

“Saya sebenarnya membuat mereka bangga! Dan dengan ketenangan hampir 3 tahun di bawah tali pinggang saya. Sangat gembira,” tambahnya.

The pemuzik yang memenangi anugerah telah dicalonkan untuk berpuluh-puluh anugerah dan mempunyai empat album di bawah tali pinggangnya, sebagai tambahan kepada kerjaya lakonan, buku, barisan mainan seks dan kerja sebagai penyokong kesihatan mental dan pemerkasaan wanita.

Dia tidak lama lagi akan meraikan tiga tahun sedar daripada dadah dan alkohol pada bulan Julai, dan tetap terbuka dan jujur ​​tentang perjalanannya dengan ketenangan selepas bertahun-tahun isu ketagihan.

Rodrigo, yang dinobatkan sebagai Wanita Terbaik Tahun 2022 Papan Iklanpertama kali mendapat kemasyhuran dibintangi sebagai Paige Olvera pada siri Saluran Disney “Bizaardvark” dan Nini Salazar-Roberts di rancangan Disney+ “High School Musical: The Musical: The Series.”

Dia mengungguli carta akhir tahun Spotify dengan lagunya, “lesen memandu” daripada album studio sulungnya, Sour, yang memperoleh tajuk paling banyak distrim dengan lebih daripada 1.1 bilion pendengaran dalam tempoh 12 bulan.

Lagu perpisahan Rodrigo menjadi kultus klasik musim panas lalu dan malah mengilhamkan lakaran dalam Saturday Night Live di mana Pete Davidson dan Bowen Yang melancarkan pukulan ketika bermain pool.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Billie Eilish membuat persembahan di pentas utama Pyramid di Festival Glastonbury, di Worthy Farm, Somerset, England, Jumaat, 24 Jun 2022.

Billie Eilish membuat persembahan di pentas utama Pyramid di Festival Glastonbury, di Worthy Farm, Somerset, England, Jumaat, 24 Jun 2022.
(Joel C Ryan/Invision)

Billie Eilish, yang menjadi pelakon tajuk solo termuda festival itu semasa persembahan malam Jumaatnya di Glastonbury, tidak pernah merujuk secara langsung keputusan SCOTUS dengan nama, tetapi mendedikasikan lagunya “Kuasa Anda” kepada mereka yang terjejas. Lagu itu memperincikan hubungan kesat melalui lelaki yang lebih tua menggunakan kedudukan kuasa mereka.

“Hari ini adalah hari yang sangat, sangat gelap untuk wanita di AS,” kata Eilish, 20, kepada orang ramai. “Saya hanya akan mengatakan itu kerana saya tidak dapat memikirkannya lagi.”

Satu lagi tindakan Amerika, Phoebe Bridgers, menyatakan kemarahannya dengan keputusan itu: “Sejujurnya, [the festival is] seperti sangat nyata dan menyeronokkan, tetapi saya mengalami hari yang sukar.”

Bridgers kemudian memulakan nyanyian semasa persembahannya: “Siapa yang mahu mengatakan ‘f— Mahkamah Agung’ pada tiga?”

Penyokong penjagaan kesihatan yang sudah lama meneruskan: “F— omong kosong itu. “F— Amerika. Seperti, f— awak. Semua ibu-ibu tua yang tidak relevan ini cuba memberitahu kita apa yang perlu dilakukan dengan badan kita yang bermasalah.”

We wish to thank the author of this post for this awesome content

Olivia Rodrigo mendedikasikan ‘F— You’ kepada hakim Mahkamah Agung dalam duet dengan Lily Allen di festival Glastonbury


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/