‘Orang Kucing’ Memenangi Adegan Seks Paling Mengerikan di Sundance

Ia tidak akan mengejutkan sesiapa sahaja bahawa bahagian tengah Orang Kucing – adaptasi daripada yang viral Penduduk New York cerpen oleh Kristen Roupenianfius menyala sastera yang dilancarkan a juta tindak balas artikel dan tiket panas-permukaan matahari di Sundance – ialah seks tempat kejadian. Ia tidak dapat dielakkan seperti fakta bahawa ia akan menjadi adegan “seks yang buruk”, tidak kira sama ada adegan seks yang dibuat dengan teruk atau tidak. Satu-satunya soalan ialah kepada tahap mengerikan yang anda akan saksikan apabila dua orang di tengah pusaran berputar ini akan bersambung, dan sama ada ia akan menjadikan rakan sejawatannya di halaman kelihatan agak jinak. (Persoalan lain yang lebih mendesak ialah: Bagaimana anda menyesuaikan diri Orang Kucing ke dalam filem sama sekali? Tetapi janganlah kita mendahului diri kita sendiri.)

Pada ketika ini, kami telah mengikuti evolusi hubungan antara Margot (CODAEmilia Jones), pelajar tahun kedua kolej berusia 20 tahun, dan Robert (Pewarisan‘s Nicholas Braun), seorang lelaki berusia 33 tahun. Kami telah melihat mereka bertemu di tempat kerjanya, di gerai konsesi di teater rumah seni tempatan. Anda tahu, jenis yang mempunyai banyak pengaturcaraan kebangkitan dan treler tentang filem raksasa vintaj yang memaparkan “wanita muda, dalam bahaya!!!” Bercumbu yang janggal telah membawa kepada pertukaran teks harian dan jenaka dalaman, serta misi larut malam untuk menyediakan rezeki Margot dalam bentuk Fruity Pebbles, jenis isyarat yang termasuk antara mencurigakan dan manis. Mereka akhirnya pergi pada tarikh yang betul, yang melibatkan melihat Empayar Menyerang Kembali — salah satu kegemarannya sepanjang masa; tak kisahlah dia jumpa Perang Bintang filem membosankan — di teater yang sama tempat dia bekerja. Beberapa bir dan satu ciuman pertama yang sangat mengerikan kemudian, mereka kembali ke tempat Robert.

Dia menuangkan wiski kepada Margot, tetapi tidak memberinya peluang untuk meminumnya. Apabila mereka sampai ke bilik tidurnya, dia memakai “Nikmati Kesunyian” Depeche Mode. (“Boleh tak awak faham?/Oh, anak perempuan saya.”) Robert bergilir-gilir antara membuka pakaian Margot secara agresif dan meraba-raba pakaiannya. Dalam cerita itu, dia membayangkan mengimbas kembali detik-detik temu janji paling teruk ini dengan bakal teman lelaki dan mereka ketawa mengenainya; kali ini, terima kasih kepada salah satu penambahan yang lebih cemerlang yang penulis skrip Michelle Ashford dan pengarah Susanna Fogel bawa ke meja, Margot sedang mengadakan perbualan berterusan dengan dirinya sebagai yang berlaku. Batalkan misi, kata Margot dengan tenang bersandar di dinding. Saya tidak boleh, sudah terlambat, jawab Margot yang terperangkap di antara lelaki yang mengisar di atasnya. Saya mungkin menyakiti perasaannya. Baiklah, mari kita selesaikan perkara ini, mereka berdua dengan berat hati bersetuju.

Apa yang berikut ialah adegan kejanggalan yang begitu teruk dan rasa takut gred nuklear yang mungkin anda mahu elakkan daripada mencuba persetubuhan lagi. Bermain dalam masa nyata, ia adalah simfoni kesilapan seksual, kealpaan lelaki, kenyataan bercanggah dan pandangan mengenai persetujuan (nampaknya “jom perlahan-lahan” diterjemahkan kepada merangsang diri anda secara manual dengan tangan orang lain tanpa meminta kebenaran) dan menyalak rekreasi senario lucah . Ia berakhir dengan Margot mengalami pengalaman luar badan, memandang rendah dirinya kerana Robert, dalam mod oil-derrick penuh, melayannya seperti penyokong. Apabila dia selesai, dia berbisik “Gadis baik.” Ia adalah songsang daripada keintiman fizikal. Lebih seperti makanan mimpi ngeri seks jahat yang tulen.

Versi skrin ini Orang KucingDetik kedua paling toksik pada halaman terasa direka untuk memualkan, serta mencetuskan sekurang-kurangnya sedikit renungan dalam penonton: Adakah mana-mana ini kelihatan biasa? Adakah beberapa lelaran perkara ini pernah berlaku kepada anda? Ideanya ialah ramai penonton wanita dan, kemungkinan besar, segelintir penonton lelaki yang sedar diri, akan berundur sebagai pengiktirafan. Dan seperti dalam cerita Roupenian, pertemuan ini akan membawa kepada Robert menghantar emoji ikan lumba-lumba yang menyentuh perasaan, kawan baik Margot Tamara (Geraldine Viswanathan) menulis ciuman tumpul pada telefon rakannya, dan siri teks itu yang beransur-ansur berubah menjadi perselingkuhan, kawan- kemarahan saudara dan pemecatan satu perkataan yang bercakap jumlah Freudian: “Pelacur.”

Fogel membuat peringkat ini pada masa kini-de rigueur cara memaparkan teks pada skrin apabila ia muncul, setiap ding masuk berganda sebagai klaxon amaran. Ia tidak menjadikan rasa takut yang semakin meningkat menjadi kurang kuat. Kamera perlahan-lahan bergerak ke arah dua wanita muda itu apabila surat berpandukan Robert bertimbun, satu demi satu. Reaksi Tamar bertambah OMG. Wajah Margot kekal sebagai topeng kebas emosi.

Di sinilah Penduduk New York versi tamat, dan seperti banyak cerpen yang hebat — “A Tree, a Rock, a Cloud,” “The Battler,” “The Lottery” — aspek kekompakan dan titik-titik yang memberikan Roupenian Orang Kucing kuasa cas kedalaman sedemikian. Siri terakhir pukulan itu muncul sedikit melepasi separuh jalan masuk Orang Kucing filem itu, bagaimanapun, dan mendapat masalah yang lebih besar yang melanda seluruh usaha ini: bagaimana untuk menyempurnakan ini menjadi naratif tiga babak yang berfungsi sebagai filem cereka dua jam. Sebagai Fogel dan Ashford memberitahu Wartawan Hollywood beberapa hari sebelum tayangan perdana Sundance yang megah pada malam Sabtu, mereka memutuskan untuk mengubahnya menjadi a Keluar-gaya, filem seram ulasan sosial. Ia adalah jenis Eureka! pilihan yang dirasakan bijak sehingga anda melihat hasil akhirnya, pada ketika itu anda mungkin mendapati diri anda pergi: Um, betulkah?

lazyload fallback

Geraldine Viswanathan dan Emilia Jones dalam ‘Cat Person.’

Dengan hormat dari Institut Sundance

Bukan itu sahaja Orang Kucing tidak boleh menjadi cerita seram — ia dibuka dengan petikan Margaret Atwood tentang lelaki yang takut dihina dan wanita takut dibunuh oleh lelaki, dan filem itu menimbulkan ketakutan yang wujud yang akan dirasai seseorang dalam situasi yang berpotensi berbahaya. Seperti, katakan, berurusan dengan lelaki yang tidak stabil. (Ketinggian Braun dan ketidakselesaan Sepupu-Greg pada kulitnya sendiri dipersenjatai di sini.) Penambahan muzik menakutkan yang dimainkan di atas adegan tidak berbahaya dari tarikh yang sudah terasa cerdik. Ditto sesuatu yang mudah seperti Jones berjalan di jalan yang gelap lewat malam; Sebilangan wanita akan memberitahu anda bahawa itu adalah sumber kebimbangan IRL yang layak mendapat markah John Carpenter.

Tetapi apabila filem itu mematuhi tanggapan itu, Orang Kucing mula menentang konvensyen dan batasan genrenya dengan cara yang paling teruk. Sudah ada banyak padding yang disumbat untuk memaparkan panjang lebar ini: Isabella Rosselini bersyarah tentang ratu semut, Hope Davis menjadikan ibu Margot menjadi narsis yang memerlukan, beberapa perniagaan tambahan tentang politik kampus dan pengeluaran Sondheim Ke dalam hutan (di mana Prince Charming bermasalah), membayangkan sesi terapi, watak Viswanathan bertelagah dengan seseorang di Redditnya yang dikenali sebagai “The Vagenda.” Apatah lagi insiden yang mendapat sebutan lewat dalam cerita yang didramatkan ke dalam urutan penuh.

Trending

Walau bagaimanapun, dengan cuba membentuk bahan ini menjadi templat seram prefab, Orang Kucingcawan benar-benar tumpah. Itulah sebabnya kita mendapat adegan klimaks yang melibatkan pergaduhan, kebakaran, dan Margot daripada “Gadis Berdiri Konsesi” (nama samaran Robert yang merendahkan dirinya) kepada gadis terakhir yang tidak boleh berasa lebih dipaksa. Lebih buruk lagi, nampaknya bersandar pada tanggapan bahawa kebanyakan tindakan terakhir brouhaha dan perasaan keselamatan yang terjejas sebenarnya adalah dia kesalahan — satu langkah yang kelihatan paling baik WTF. Elemen ini harus menambah konteks kepada budaya yang menghasilkan isu ini. Sebaliknya, ia mengurangkan segala-galanya kepada teh satira yang lemah dan menyimpan rentak filem menakutkan. Kejantanan toksik mungkin binatang dalam kalangan manusia moden, namun percubaan untuk memberikan bentuk itu dalam istilah sinematik gagal.

Apa yang didakwa dengan baik oleh filem itu, diakui, adalah filem itu sendiri. Pelakon kegemaran Robert ialah Harrison Ford, dan dia membicarakan dialog Empayar adegan di mana Han Solo bergurau dengan Leia sebelum menciumnya dengan kasar. Apabila dia menghantar Margot montaj postcoital lagu-lagu hebat Ford pada keesokan harinya, Tamara menguraikan bagaimana adegan dari Indiana Jones filem dan Pelari Bilah menjual idea bahawa wanita tidak terpikat seperti dimenangi oleh kehendak semata-mata. Bunyi treler tahun 1950-an yang dimainkan di teater Margot, tentang kejahatan yang dilepaskan ke atas gadis-gadis dalam kesusahan, bukanlah suatu kebetulan. Nor, kami meneka, adalah coretan daripada Graffiti Amerika kita lihat itu menormalkan seorang kanak-kanak berumur 12 tahun bergaul dengan lelaki yang lebih tua. Jangan biarkan kami memulakan rutin lagu-dan-tarian yang Margot lakukan bersama ibunya, untuk ayah tirinya: Marilyn Monroe ‘Hati Saya Milik Ayah’ [shudder] dari tahun 1960-an Mari kita berkasih sayang. Anda tidak boleh berkata begitu Orang Kucing malu untuk mengambil tindakan sederhana untuk menjual ideal romantis yang lebih daripada sedikit curdled. Sekiranya ia adalah setegas dan tajam tentang bahan sumber itu sendiri.

We wish to give thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

‘Orang Kucing’ Memenangi Adegan Seks Paling Mengerikan di Sundance


Find here our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/