Orang Ramai Marah Terhadap Prostetik Bradley Cooper dalam Biopik Leonard Bernstein

Ia adalah peraturan budaya pop yang tidak bertulis bahawa setiap kali gambar pelakon yang memakai solek lebih daripada biasa untuk projek akan datang, setiap artikel berita mengenainya akan menganggap pelakon tersebut “tidak dapat dikenali.” Jarang orang itu sebenarnya tidak dapat dikenali. Sebagai contoh, itu jelas Tom Hanks dalam pakaian fatsuit dan Vito Corelone palsu masuk yang Elvis treler. Dan Jessica Chastain hanya memakai banyak bronzer Mata Tammy Faye.

Tetapi dalam kes Bradley Cooper dan foto pandangan pertama biopik Leonard Bernstein yang baru dikeluarkan Maestro, perkataan “tidak dapat dikenali” sebenarnya adalah wajar. Dan, dalam banyak kes, ia membuat orang marah, dengan alasan bahawa adalah tidak wajar untuk bergantung pada prostetik yang begitu berat untuk menjadikan pelakon bukan Yahudi kelihatan lebih Yahudi.

Cooper akan membintangi sebagai Bernstein, serta mengarahkan projek itu-usaha pengarah kedua sejak itu tahun 2018 Seorang Bintang Lahir.

Foto yang dikeluarkan pada hari Isnin menunjukkan Hangover pelakon yang menyamar dengan pon prostetik untuk menyerupai komposer di sebalik muzik Kisah Sebelah Barat dan Di Pekan. Sebagai Bernstein yang sudah tua, Cooper memakai hidung palsu dan rambut palsu putih yang menipis. Kedutan dahinya lebih dalam daripada Grand Canyon dan tangannya yang luluhawa secara sintetik bersimpul dengan urat yang menonjol.

Transformasi itu merupakan satu kejayaan yang tidak dapat dinafikan dari sihir Hollywood daripada Kazu Hiro, artis kesan solek khas yang memenangi Anugerah Akademi di belakang Jam Paling Gelap, kulit bomdan Kes Penasaran Benjamin Button. Seorang pengguna Twitter memuji kerja Hiro, menulis, “Bradley Cooper sebagai Leonard Bernstein dalam Maestro. Prostetik oleh Kazu Hiro, datang untuk Oscar solek ketiga itu.” Lain-lain oohed dan aah pada keseronokan melihat seorang lelaki yang sangat terkenal dan boleh dikenal pasti berubah menjadi seorang lagi lelaki yang sangat terkenal dan boleh dikenal pasti.

Tetapi foto-foto polarisasi itu juga telah mendapat tindak balas, mencetuskan perbualan tentang sama ada Cooper, seorang pelakon bukan Yahudi (memakai hidung palsu yang cukup besar, untuk boot), adalah pilihan yang sesuai untuk menggambarkan tokoh budaya Yahudi yang legenda seperti Bernstein.

“Soalan saya, ‘Berapa paun lateks yang diperlukan untuk menjadikan Bradley Cooper seorang lelaki Yahudi yang sudah tua?’ sepatutnya retorik,” tweeted satu orang. “Jawapannya, BTW, adalah ‘Lateks yang cukup sehingga seseorang mungkin menganggapnya sebagai masalah rambut.” Satu lagi menulis, “Bradley Cooper memakai hidung palsu untuk bermain sebagai lelaki Yahudi adalah…Tidak. teruk. Jika hidung sangat penting kepada watak itu sehingga ia perlu diketengahkan, hanya lemparkan seseorang dengan hidung seperti itu.”

Cooper akan membintangi Maestro bersama Carey Mulligan, yang memainkan watak isteri Bernstein, Felicia Montealegre. Dia juga menghasilkan projek terikat Netflix dengan Martin Scorcese dan Steven Spielberg, antara lain. Dalam erti kata lain, filem itu adalah senarai semak umpan Oscar. Biopik tentang ikon kehidupan sebenar? Semak. Pemimpin yang terkenal dan berbakat? Semak. Pelakon utama menjalani transformasi fizikal yang dramatik untuk menjadi watak? Semak. Ditandatangani bersama oleh Scorcese dan Spielberg? Semak dan semak.

Untuk lebih baik atau lebih teruk, kami memanggil a Maestro sapuan di Anugerah Akademi 2024 sekarang.We would like to give thanks to the author of this write-up for this amazing content

Orang Ramai Marah Terhadap Prostetik Bradley Cooper dalam Biopik Leonard Bernstein


You can find our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/