Ozzy Osbourne, 73, ‘berasa baik’ ketika dia meninggalkan hospital dengan kerusi roda bersama isteri Sharon selepas pembedahan ‘besar’

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Ozzy Osbourne “berasa baik” ketika dia digambarkan meninggalkan hospital dengan kerusi roda dengan isteri Sharon di sisinya mengikuti “operasi besar” yang katanya akan “menentukan sepanjang hayatnya.”

Bintang rock berusia 73 tahun itu memakai seluar peluh hitam dan kemeja lengan panjang dengan gelang hospital di pergelangan tangannya ketika seorang profesional perubatan membimbing keluarga keluar dari kemudahan dan ke kenderaan yang menunggu selepas pembedahannya.

Keluarga itu tidak membincangkan secara terbuka prosedur perubatan yang perlu dijalani oleh Ozzy, tetapi Sharon mengakui Ozzy “berasa baik” pada hari Rabu dalam snap balik yang dikongsi di Twitter Ozzy berdiri di mikrofon.

Ozzy juga bersuara pada hari yang sama, berkongsi bahawa dia “kini pulang dari hospital dan pulih dengan selesa,” pemuzik berusia 73 tahun itu tweeted kepada jutaan pengikutnya.

“Saya pastinya merasakan kasih sayang dan sokongan daripada semua peminat saya dan mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua orang atas ucapan, doa dan ucapan selamat mereka semasa saya sembuh.”

OZZY OSBOURNE KE RUMAH DARI HOSPITAL DAN ‘MENYELESAIKAN DENGAN SELESA,’ TERIMA KASIH PEMINAT ATAS ‘DOA’ SELEPAS PEMBEDAHAN

Dalam syot kilat, Sharon, isterinya hampir 40 tahun, dilihat mengekori rapat di belakang memakai seluar biru serbuk. Mereka berdua mengikut protokol COVID-19 dan memakai topeng muka pelindung semasa mereka meninggalkan pusat kesihatan.

Ozzy Osbourne bergambar meninggalkan hospital bersama isteri Sharon Osbourne pada hari Rabu berikutan “pembedahan besar.” Dia kemudian tweet bahawa bintang rock itu “berasa baik” selepas pembedahan.
(BACKGRID)

“Keluarga kami ingin merakamkan jutaan terima kasih atas jumlah kasih sayang dan sokongan yang amat besar yang membawa kepada pembedahan Ozzy,” tulisnya di Twitter petang Selasa.

“Ozzy baik-baik saja dan dalam perjalanan menuju pemulihan. Cinta anda bermakna dunia baginya,” tambahnya dengan emoji tangan berdoa.

Minggu lalu, dia menunjukkan keadaan Ozzy mencabar, dan dia memerlukan pembedahan yang sukar. Dia segera terbang kembali ke Pantai Barat dari London untuk berada di sisinya.

“Dia mempunyai operasi besar pada hari Isnin, dan saya perlu berada di sana,” katanya kepada rakan panel TalkTV minggu lalu. “Ia benar-benar akan menentukan sepanjang hayatnya.”

OZZY OSBOURNE MEMBINCANGKAN PEMULIHAN LAMBAT SUSULAN PEMBEDAHAN TULANG BELAKANG, DIAGNOSIS PARKINSON

Laporan telah muncul sejak itu menyatakan bahawa prosedur itu adalah untuk mengeluarkan dan menjajarkan semula pin di leher dan belakangnya. “Ozzy berusia 73 tahun dan apa-apa jenis pembedahan apabila anda semakin tua adalah sukar,” kata sumber Muka surat Enam. “Ini agak besar. Dia mempunyai pin di leher dan belakangnya dijajarkan semula sejak dia jatuh pada 2019.”

Pada hari Isnin, kedua-dua Sharon dan Kelly dilihat melawat frontman Black Sabbath di hospital beberapa jam selepas Sharon mendedahkan keperluan perubatannya yang mendesak. Kelly, 37, kini hamil dengan anak pertamanya dengan teman lelaki pemuzik Sid Wilson dari SlipKnot.

“Dia mengalami kesakitan yang teruk,” kata sumber itu mengenai keadaan fizikal Ozzy sejak akhir-akhir ini.“Putera Kegelapan” juga dilaporkan memerlukan “jumlah pemulihan yang panjang” dengan penjagaan sepanjang masa yang disediakan oleh jururawat di rumah.

Masalah belakang Ozzy berkemungkinan berpunca daripada perlanggaran kenderaan semua rupa bumi pada tahun 2003 di mana dia terbalik quad ketika menunggang di sekitar hartanya di London.

Pada masa itu, dia terpaksa menjalani pembedahan kecemasan untuk “patah tulang selangka, lapan tulang rusuk patah yang mencubit saluran darah penting dan vertebra yang rosak di lehernya.”

“Saya hanya menunggu beberapa lagi pembedahan di leher saya,” katanya Rock Klasik majalah pada bulan Mei. “Saya tidak boleh berjalan dengan baik pada hari ini. Saya menjalani terapi fizikal setiap pagi. Saya agak lebih baik, tetapi tidak ada tempat seperti yang saya mahu untuk kembali ke jalan raya.”

Ketika ditanya sama ada dia pernah memikirkan tentang kematiannya sendiri, Ozzy berkata dia berasa optimistik tentang masa depannya apabila dia melihat kembali masa lalu.

“Pada usia 73 tahun, saya telah melakukannya dengan baik,” katanya. “Saya tidak bercadang untuk pergi ke mana-mana, tetapi masa saya akan tiba.”

Dia juga membincangkan satu lagi topik yang mencabar untuk keluarga – ketenangan. Selepas berdekad-dekad isu alkohol dan dadah, Ozzy berhadapan dengan isu penyalahgunaan bahannya secara berterusan, dan memilih untuk sedar lapan tahun lalu.

ANAK ANAK OZZY OSBOURNE LARI KEBAKARAN STUDIO RAKAMAN MAUT

“Saya harap begitu,” katanya ketika ditanya sama ada dia sedar seumur hidup sekarang. “Saya ambil satu hari pada satu masa. Jika saya minum, saya akan minum. Tetapi saya tidak mahu minum hari ini. Saya tidak mahu menghisap tembakau hari ini. Saya tidak mahu mengambil dadah hari ini. Jadi hari ini akan baik-baik saja, saya rasa. Saya tidak tahu tentang hari esok.”

Anak lelaki Ozzy dan Sharon, Jack Osbourne, 36, mempunyai 18 tahun ketenangan di bawah tali pinggangnya, dan sementara Kelly mengalami tergelincir kecil dalam perjalanan ketenangannya tahun lepas, dia akan melahirkan anak pertamanya tahun ini.

Ozzy dan Sharon juga mempunyai seorang anak perempuan Aimee, 38, yang baru-baru ini terselamat daripada kebakaran maut di sebuah studio rakaman di Hollywood. Aimee melarikan diri dari bangunan tanpa cedera bersama penerbitnya.

Osbournes menjadi nama terkenal pada awal 2000-an apabila MTV menyinari kehidupan mereka sebagai bintang terkenal — dan anak-anak diraja rock — dengan rancangan tanpa skrip tentang keluarga. Siri ini ditayangkan pada tahun 2002 dan berjalan selama empat musim, dengan panggilan tirai terakhir pada tahun 2005.

Ozzy Osbourne dan Sharon Osbourne digambarkan di sini pada tahun 2017.

Ozzy Osbourne dan Sharon Osbourne digambarkan di sini pada tahun 2017.
(Imej Greg Doherty/Getty)

Pada 2019, keluarga Osbourne bercakap dengan Robin Roberts mengenai “Selamat Pagi Amerika” tentang kejadian Ozzy di mana dia terjatuh di bilik mandi dan tercabut skru logam di tulang belakangnya (daripada perlanggaran quad pada 2003), memerlukan pembedahan leher dan belakang.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR UNTUK NEWSLETTER HIBURAN

“Apabila saya terjatuh, keadaannya gelap gulita,” katanya. “Saya pergi ke bilik air dan saya jatuh. Saya baru sahaja jatuh dan mendarat seperti dibanting di atas lantai dan saya masih ingat berbaring di sana sambil berfikir, ‘Nah, anda telah melakukannya sekarang,’ benar-benar tenang. Sharon [called] ambulans. Selepas itu, semuanya menurun.”

Berikutan pembedahan dan pemulihan dua bulan yang menyakitkan, dia terpaksa menjadualkan semula semua tarikh langsung 2019 pada “Jelajah No More Tours 2” miliknya.

Keluarga itu juga memberitahu tentang Ozzy disahkan menghidap penyakit Parkinson, gangguan neuro-degeneratif yang boleh menyebabkan gegaran dan masalah keseimbangan, serta pergerakan perlahan. Tiada ubat yang diketahui untuk penyakit ini.

“Ia PRKN 2,” kata Sharon kepada GMA. “Terdapat banyak jenis Parkinson yang berbeza; ia bukan hukuman mati mengikut mana-mana imaginasi, tetapi ia menjejaskan saraf tertentu dalam badan anda. Dan ia – ia seperti anda mempunyai hari yang baik, hari yang baik, dan kemudian benar-benar hari yang buruk.”

Ozzy memberitahu LA Times pada 2020: “Saya tidak akan mati akibat Parkinson. Saya telah bekerja dengannya sepanjang hidup saya. Saya telah menipu kematian berkali-kali. Jika esok anda membaca, ‘Ozzy Osbourne tidak pernah sedar tentang ini. pagi,’ anda tidak akan pergi, ‘Oh, Tuhanku!’ Anda akan berkata, ‘Nah, ia akhirnya mengejarnya’.”

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOXWe would like to give thanks to the writer of this article for this awesome material

Ozzy Osbourne, 73, ‘berasa baik’ ketika dia meninggalkan hospital dengan kerusi roda bersama isteri Sharon selepas pembedahan ‘besar’


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/